Bebegim 10 Aylık ve Yatagında Uyumuyor
200 görüntüleme
K
Kübra E. ..
17 Temmuz 2026 22:53
Bebegim 10 aylık ve yatagında uyumuyor akşam 10 olmadan uykuya dalmıyor ne yapacagımı bilmiyorum aranızda bu durumu yaşayan var mı ?
E
Ece ..
17 Temmuz 2026 23:07
Merhaba, düzenli sabah yürüyüşlerini denediniz mi? Denemediyseniz öneririm biz akşam uykusunu bu sayede erkene çekebildik bir de temiz hava yorduğu için çok daha kolay uykuya geçiyor

Kader T.
17 Temmuz 2026 23:17
Merhaba, düzenli sabah yürüyüşlerini denediniz mi? Denemediyseniz öneririm biz akşam uykusunu bu sayede erkene çekebildik bir de temiz hava yorduğu için çok daha kolay uykuya geçiyor
K
Kübra E. ..
17 Temmuz 2026 23:19
E
Ece ..
17 Temmuz 2026 23:23
Evet her gün akşam üstü en az yarım saat yürüyorum ama sabah erken yapmayı mı deneyim diyorsunuz ?
B
Büşra T. ..
17 Temmuz 2026 23:32
Geç uyuyup geç uyaniyorsa rutini bu şekilde olabilir sabah erken uyandırıp gün içerisinde diğer arkadaşların da söylediği gibi dışarda zaman gecirirseniz 21.00 - 21.30 gibi uyur bebeğiniz
Örneğin akşam 21.00 - 30 gibi uyursa sabah 07.30 gibi 08:00 gibi uyanır kendi cocuklarimin uyku düzeni bu şekilde
Örneğin akşam 21.00 - 30 gibi uyursa sabah 07.30 gibi 08:00 gibi uyanır kendi cocuklarimin uyku düzeni bu şekilde
D
Duygu A.
Premium Üye
18 Temmuz 2026 01:53
10 aylik bir bebek icin 20.30 a kadar uyutmak gerekiyor. Kaliteli uyku uyuyup büyüme hormonlarının etkili olabilmesi icin en ideal saatler.
Bunun icin bir cok etken var. Ben tecrübemi ekliyorum. Benim oglum da 10 aylik.
Ilk dikkat edilmesi gereken gunduz uykulari. Maks 2 uyku yapmalı ve son uyku 4 u geçmemeli. Bir cok bebekte tek uyku olabildiğini biliyorum. Ancak benim oglum 2 uyku yapiyor.
2. Ikinci başlık benim icin yemek oldu. En son kati gidayi kacta veriyorsunuz. Ben 18.00 a kadar tamamlamış oluyorum. Boylece 20.00 civarinda sindirim sorunu kalmiyor.
3. Uyku saatlerini standart hale getirmek ve aksam uykusu icin rutin oluşturmak. Suan duş, pijama giyme, emzirme, hafif muzikle eğlence, sakin muzik eşliğinde kitap okuma ve ayni muzikle ve emzikli uyutma olarak ilerliyorum.
4. Sabah maksimum 08.00 da gune baslamak. İdeali 07.00, 07.30
5. Kesinlikle disarida geçirilen zaman ve en ideali sabahın erken saatleri.
Bir aliskanligi degistirmek icin de bir anda degil ancak miktari, sayisini veya suresini azaltarak gitmek gerekiyor. Yani Yatağında uyutmak için de her an olmasa bile her seferinde orda uyutmayı denemek degil belki ama gecenin bazi anlarında yatagina alarak parca parca alıştırmak. Ancak her seferinde yatagidna uyutmayı deneyip cocuk ağlayınca kendi yataginiza alirsaniz alışkanlık buna dönüşür.
Son olarak birlikte uyumaktan rahatsız degilseniz sizinle uyumasında da bir mahsur olmadığını duymuştum. Ama ben de kisisel olarak kendi yataginda, yatağımın yanında uyutmayı tercih ediyorum.
Son olarak çocuklarda bir değişiklik yapmak tahmin ettiğimizden daha kolay olabilir. Ancak hem çocuğun standartları icinde olmali hem de bizim istikrarlı bir sekilde davranmamız halinde bir sonuca varabiliyoruz.
Uyku cok kritik bir konu. Hem bizlerin dinlenebilmesi hem de bebeklerimizin buyuyebilmesi için.
Umarim istediğiniz gibi ilerletebilirsiniz.
Bunun icin bir cok etken var. Ben tecrübemi ekliyorum. Benim oglum da 10 aylik.
Ilk dikkat edilmesi gereken gunduz uykulari. Maks 2 uyku yapmalı ve son uyku 4 u geçmemeli. Bir cok bebekte tek uyku olabildiğini biliyorum. Ancak benim oglum 2 uyku yapiyor.
2. Ikinci başlık benim icin yemek oldu. En son kati gidayi kacta veriyorsunuz. Ben 18.00 a kadar tamamlamış oluyorum. Boylece 20.00 civarinda sindirim sorunu kalmiyor.
3. Uyku saatlerini standart hale getirmek ve aksam uykusu icin rutin oluşturmak. Suan duş, pijama giyme, emzirme, hafif muzikle eğlence, sakin muzik eşliğinde kitap okuma ve ayni muzikle ve emzikli uyutma olarak ilerliyorum.
4. Sabah maksimum 08.00 da gune baslamak. İdeali 07.00, 07.30
5. Kesinlikle disarida geçirilen zaman ve en ideali sabahın erken saatleri.
Bir aliskanligi degistirmek icin de bir anda degil ancak miktari, sayisini veya suresini azaltarak gitmek gerekiyor. Yani Yatağında uyutmak için de her an olmasa bile her seferinde orda uyutmayı denemek degil belki ama gecenin bazi anlarında yatagina alarak parca parca alıştırmak. Ancak her seferinde yatagidna uyutmayı deneyip cocuk ağlayınca kendi yataginiza alirsaniz alışkanlık buna dönüşür.
Son olarak birlikte uyumaktan rahatsız degilseniz sizinle uyumasında da bir mahsur olmadığını duymuştum. Ama ben de kisisel olarak kendi yataginda, yatağımın yanında uyutmayı tercih ediyorum.
Son olarak çocuklarda bir değişiklik yapmak tahmin ettiğimizden daha kolay olabilir. Ancak hem çocuğun standartları icinde olmali hem de bizim istikrarlı bir sekilde davranmamız halinde bir sonuca varabiliyoruz.
Uyku cok kritik bir konu. Hem bizlerin dinlenebilmesi hem de bebeklerimizin buyuyebilmesi için.
Umarim istediğiniz gibi ilerletebilirsiniz.
D
Duygu A.
Premium Üye
18 Temmuz 2026 02:48
Bu arada unuttuğum en onemli ve ilk günden itibaren cok dikkat ettiğim başlık ise uyku güvenliği, dogru kiyafet seçimi ve oda sıcaklığı. Şuan 22 dereceye düşüremesem de 24 u de geçirmemek icin ciddi elektrik faturası ödüyoruz
A
Ayça
18 Temmuz 2026 03:37
Bu arada unuttuğum en onemli ve ilk günden itibaren cok dikkat ettiğim başlık ise uyku güvenliği, dogru kiyafet seçimi ve oda sıcaklığı. Şuan 22 dereceye düşüremesem de 24 u de geçirmemek icin ciddi elektrik faturası ödüyoruz
D
Duygu A.
Premium Üye
18 Temmuz 2026 08:19
A
Ayça
18 Temmuz 2026 14:20
0.3 Tog owli marka sifir kollu ayaklar açık uyku gurusu var. İçinde de sıfır veya kisa kollu body. Aslinda 24 derece icin fazla ancak 23 dereceye kurduğum icin ve ilk başta oda sicak oldugu icin sadece iç body si ile yatiriyorum. Ben yatmadan önce rüya emzirmesi için alip guruyu giydirip emzirip yatırıyorum o sirada 24 derece civari oluyor. Gece boyu bi 23 bi 24 gidiyor. Klima yüzde yüz ayni sıcaklıkta tutmadığı için. Ben böyle bir yöntem izlemeye başladım.
Yükleniyor...