Bebeği Tek Yıkama

331 görüntüleme
B

Berfin ..

23 Haziran 2026 14:36
Arkadaşlar bebeğinizi tek başınıza nasıl yıkıyorsunuz ben hala alışamıyorum yani küvette file üzerinde yıkıyoruz normalde ama şimdi havalar ısındığı için hergün kendim de yıkamak istiyorum ama saçını yıkayacağımda veya sırtını yıkayacağımda zorlanıyorum tek elimle su dökerken tek elimle bebeğe pozisyon veremiyorum ağzına kulağına su kaçmasın diye
Beyza G.

Beyza G.

23 Haziran 2026 14:46
Benim bebeğim 5.5 aylık, tek yıkarken saçını da filedeyken yıkıyorum ve duruluyorum olabildiğince. Hatta neredeyse tüm gövdesini filede yatarken yıkıyorum, en son biraz yukarı kaldırıp genel durulama yapıyorum sadece.

Saçını yıkarken su yüzüne gitmesin diye bir elimin baş ve işaret parmağını gerdirip alnına kapatıyorum, suyu saçına döküyorum. Biraz daha uzun sürüyor ama en azından ağzına yüzüne su kaçmadan bitiriyoruz
G

Gül Y.

23 Haziran 2026 14:47
Bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ben katı gıdaya başladığımızdan beri yani 6. Ayından sonra oturabildiği için tek yıkamaya başladım üstü başı saçı yemek olduğu için. Küvetin içine oturtuyorum duş başlığını elimle ulaşabileceğim seviyeye indiriyorum önce görünen kirlerini suyla arındırıp küvetteki kirli suyu boşaltıyorum sonra şampuanlayıp vücudunu yıkıyorum tekrar köpüklü suyu boşaltıyorum sonra temiz su doldurup biraz oynamasına izin verip çıkarıyorum
İ

İpek B. Z.

23 Haziran 2026 14:50
File bebek agirlasinca hem zor hem tehlikeli oluyor. Geçenlerde biri daha sormuştu burada, Baby jem önden acilip kapanan mama banyo oturagi var ondan alın, ayni marka olmasi sart degil tabii ama ben kendi evimize de arada sehir dışına anneme gittiğimizde de oraya da aldim onu kullanıyorum. 5 aylikti, şu an 18 aylik hala kullanıyorum. Kendi basima banyosunu yaptırıyorum rahat rahat. Altinda vakumlar var, direkt yapışıyor banyonun zemin fayansina, güvenli. Cocuk da seviyor orda oturarak banyo yapmayı. Gerçekten aldigima deger ürünlerden biri.
B

Berfin ..

23 Haziran 2026 14:57
Belirtmeyi unutmuşum bebeğim 3 aylık , biri filede tummy time gibi yatırarak sırtını yıkadığını söylemişti o şekilde yaptım ama çok güvensiz yani birden başını bırakır veya sağa sola kayar diye tedirginlik oluyor
B

Berfin ..

23 Haziran 2026 14:58
Beyza G
Benim bebeğim 5.5 aylık, tek yıkarken saçını da filedeyken yıkıyorum ve duruluyorum olabildiğince. Hatta neredeyse tüm gövdesini filede yatarken yıkıyorum, en son biraz yukarı kaldırıp genel durulama yapıyorum sadece.

Saçını yıkarken su yüzüne gitmesin diye bir elimin baş ve işaret parmağını gerdirip alnına kapatıyorum, suyu saçına döküyorum. Biraz daha uzun sürüyor ama en azından ağzına yüzüne su kaçmadan bitiriyoruz
Bende şimdilik öyle yapıyorum ama çocuğun saçını dikkatli yıkayacağım diye bedeni soğuk oluyor yani banyo süresi uzuyor
Beyza G.

Beyza G.

23 Haziran 2026 15:01
Berfin Erten
Bende şimdilik öyle yapıyorum ama çocuğun saçını dikkatli yıkayacağım diye bedeni soğuk oluyor yani banyo süresi uzuyor
Bizimki kel  o yüzden hızlı bitiyor kafası sanırım
B

Berfin ..

23 Haziran 2026 15:04
Beyza G
Bizimki kel  o yüzden hızlı bitiyor kafası sanırım
Ahaha çok tatlısınız 🌸
D

Derya A. T.

23 Haziran 2026 15:09
2 aylıktan beri hep tek başıma yıkadım. Oturabilene kadar filede, oturmaya başladıktan sonra babyjam oturağında. Filenin üstünde önce vücuduna su döküyordum sonra ters çevirip başını yıkayıp hızlıca duruluyordum. Bu arada haftada bir köpüklemeniz yeterli, diğer günler sadece duru suyla yıkayın banyo süresi zaten beş dakikayı geçmeyecek. Evire çevire suyu dökün geçsin:)
B

Berfin ..

23 Haziran 2026 15:13
Derya Asena Türkoğlu
2 aylıktan beri hep tek başıma yıkadım. Oturabilene kadar filede, oturmaya başladıktan sonra babyjam oturağında. Filenin üstünde önce vücuduna su döküyordum sonra ters çevirip başını yıkayıp hızlıca duruluyordum. Bu arada haftada bir köpüklemeniz yeterli, diğer günler sadece duru suyla yıkayın banyo süresi zaten beş dakikayı geçmeyecek. Evire çevire suyu dökün geçsin:)
Aslında haklısınız köpüklemeye gerek yok o şekilde yapacağım haftalık banyosunu eşimle günlük duşunu köpüklemeden çok sağolun🙏🏻
Z

Zeynep P.

23 Haziran 2026 15:36
Benim bebeğimde 3 aylık doğduğundan beri tek başıma yıkıyorum ilk başlarda müsline sarıp öyle yıkıyordum üşümesin diye daha sonra alışınca müslinsiz yıkamaya başladım filenin üstünde ters düz çevirip yıkıyorum aslında tedirgin olacak bir durum yok ne kadar paniklerseniz o kadar zorlaşıyor üstelik bebeğim çok hareketli haftada 2 köpüklüyorum diğer günler sadece su döküyorum bazen küveti su doldurup başının altına filenin yastığını koyuyorum suda 5 dk duruyor öylede çok rahatlıyor gazına da iyi geliyor ben elimde kulak pamuğu bulunduruyorum yıkarken kulağına su değerse pamukla kuruluyorum hemen belki sizin de işinize yarar sağlıkla büyütün :)
B

Berfin ..

23 Haziran 2026 15:52
Zeynep Pınarbaş
Benim bebeğimde 3 aylık doğduğundan beri tek başıma yıkıyorum ilk başlarda müsline sarıp öyle yıkıyordum üşümesin diye daha sonra alışınca müslinsiz yıkamaya başladım filenin üstünde ters düz çevirip yıkıyorum aslında tedirgin olacak bir durum yok ne kadar paniklerseniz o kadar zorlaşıyor üstelik bebeğim çok hareketli haftada 2 köpüklüyorum diğer günler sadece su döküyorum bazen küveti su doldurup başının altına filenin yastığını koyuyorum suda 5 dk duruyor öylede çok rahatlıyor gazına da iyi geliyor ben elimde kulak pamuğu bulunduruyorum yıkarken kulağına su değerse pamukla kuruluyorum hemen belki sizin de işinize yarar sağlıkla büyütün :)
Ay çok sağolun tavsiye için harika bir rutin oluşturmuşsunuz deneyeceğim ❤️
B

Büşra ..

Premium Üye
2 Temmuz 2026 09:09
Ben bebeğimi 2.ayından beri tek yıkıyorum ilk baş sizin gibi endişelerim vardı ama sürekli birini çağırmak daha yorucuydu benim için. Şu an 3 aylığız. Filedeyken bebeğimin vücudunu hızlıca yıkıyorum baş kısmını da ben kuaför sistemi gibi yıkıyorum açıkçası mesela sol elimde başını hafif kaldırıyorum diğer elimde de köpük yapıyorum bu bu sayede su dökerken yüzüne kulağına da gelmemiş oluyor. Sırt kısmına da gelince bebeğimi sol kolumda yüz üstü gelecek şekilde tutuyorum ayakları da zaten filede olduğu için Ordan destek alıyorum güvenli oluyor böylece. Bu şekilde deneyebilirsiniz sizde 🫶🏼
G

Gülcan Ş.

2 Temmuz 2026 09:43
Bende fillede yıkardım 3 aylık olana kadar birde sizin gibi tektim babyjem oturagını aldım içi çok kayıyor ben üstünde ki kirli kıyafetlerini altına koyup öyle içine oturtuyordum sonra yıkayıp çıkartıyordum çıkartırken de bir tas su da popişini yıkayıp havlusunu atıyordum üstüne o gündür bugündür öyle yıkıyorum
Duygu B. B.

Duygu B. B.

2 Temmuz 2026 10:09
Benim kızım 3 aylık aşağı yukarı 1 aydır file kullanmıyorum. Küvetin zeminine kalın köpük dolu fileler var ya onlardan yerleştiriyorum. Ön kısmını düz yatarken yıkıyorum. Arka kısmını ise bebeği tummy time yaptırır gibi çeviriyorum. Bir elim göğsüyle çenesinin altında. Kafasını yukarıda tutuyor zaten ama yine de boş bırakmıyorum sağa sola çarpabilir. Diğer elimle sırtını ıslatıp yıkıyorum. saçını yüzünü tek elimle yıkıyorum.
B

Berfin ..

2 Temmuz 2026 15:51
Büşra
Ben bebeğimi 2.ayından beri tek yıkıyorum ilk baş sizin gibi endişelerim vardı ama sürekli birini çağırmak daha yorucuydu benim için. Şu an 3 aylığız. Filedeyken bebeğimin vücudunu hızlıca yıkıyorum baş kısmını da ben kuaför sistemi gibi yıkıyorum açıkçası mesela sol elimde başını hafif kaldırıyorum diğer elimde de köpük yapıyorum bu bu sayede su dökerken yüzüne kulağına da gelmemiş oluyor. Sırt kısmına da gelince bebeğimi sol kolumda yüz üstü gelecek şekilde tutuyorum ayakları da zaten filede olduğu için Ordan destek alıyorum güvenli oluyor böylece. Bu şekilde deneyebilirsiniz sizde 🫶🏼
Evet heryer sırılsıklam oluyor bende mecbur o şekilde yıkamaya çalışıyorum çok teşekkür ederim
B

Berfin ..

2 Temmuz 2026 15:52
Duygu Bayık Biçer
Benim kızım 3 aylık aşağı yukarı 1 aydır file kullanmıyorum. Küvetin zeminine kalın köpük dolu fileler var ya onlardan yerleştiriyorum. Ön kısmını düz yatarken yıkıyorum. Arka kısmını ise bebeği tummy time yaptırır gibi çeviriyorum. Bir elim göğsüyle çenesinin altında. Kafasını yukarıda tutuyor zaten ama yine de boş bırakmıyorum sağa sola çarpabilir. Diğer elimle sırtını ıslatıp yıkıyorum. saçını yüzünü tek elimle yıkıyorum.
Maalesef yine de çok zor oturmaya başladıklarında daha kolay olacağına inanıyorum 🙏🏻😅
B

Berfin ..

2 Temmuz 2026 15:52
Gülcan Şahan
Bende fillede yıkardım 3 aylık olana kadar birde sizin gibi tektim babyjem oturagını aldım içi çok kayıyor ben üstünde ki kirli kıyafetlerini altına koyup öyle içine oturtuyordum sonra yıkayıp çıkartıyordum çıkartırken de bir tas su da popişini yıkayıp havlusunu atıyordum üstüne o gündür bugündür öyle yıkıyorum
Biraz daha oturabilir hale gelince bende o şekilde yapmaya çalışacağım teşekkür ederim 🙏🏻
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir