Bebeği Memeden Ayırma
155 görüntüleme
Ş
Şeyda U. ..
4 Nisan 2026 00:09
Kızım 18. ayına girmek üzere ve hâlâ emiyor. Ancak artık süt miktarım yok denecek kadar az. Bıraktırmak için konuşarak anlatmayı deniyorum, dikkatini dağıtmaya çalışıyorum ama pek başarılı olamıyorum.
“Süt bitti artık” gibi açıklamalar yapmaya başladığımda hemen ağlamaya başlıyor. Emmesine izin verdiğimde ise bu sefer de yeterince süt gelmediği için sinirleniyor ve ağlayarak emmeye devam etmek istiyor.
Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim? Benzer bir süreç yaşayan anneler varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?
“Süt bitti artık” gibi açıklamalar yapmaya başladığımda hemen ağlamaya başlıyor. Emmesine izin verdiğimde ise bu sefer de yeterince süt gelmediği için sinirleniyor ve ağlayarak emmeye devam etmek istiyor.
Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim? Benzer bir süreç yaşayan anneler varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?
S
Sevda K.
4 Nisan 2026 00:12
Benim d beb gün 13 aylık şimdiden diyorum nasıl yol izlemeliyim
Ş
Şeyda U. ..
4 Nisan 2026 00:16
Benim d beb gün 13 aylık şimdiden diyorum nasıl yol izlemeliyim
K
Kübra D.
4 Nisan 2026 00:40
Oğlum suan 21 aylık bizde 18. Ayda bıraktık memeyi. Size tavsiyem kademeli ve azaltarak bıraktırmanız olacak. Mutlaka cevrenizden ilgisini dağıtacak kişi ve oyunlardan destek alın. Önce geceyi bıraktık birkaç gece uykusuz geçti bitti artık oğlum süt yokmuş dedim ve gündüz de 2 ye kadar düşürüp en son bıraktık maksimum 1 hafta sürdü. Umarım işinize yarar
S
Sevda K.
4 Nisan 2026 23:41
Benim gündüz 1 kere uyku arasında emiyor gece 3 saatte bir kalkıyor pış pış yapsam da istiyor emmeyi
S
Sevda K.
4 Nisan 2026 23:42
Oğlum suan 21 aylık bizde 18. Ayda bıraktık memeyi. Size tavsiyem kademeli ve azaltarak bıraktırmanız olacak. Mutlaka cevrenizden ilgisini dağıtacak kişi ve oyunlardan destek alın. Önce geceyi bıraktık birkaç gece uykusuz geçti bitti artık oğlum süt yokmuş dedim ve gündüz de 2 ye kadar düşürüp en son bıraktık maksimum 1 hafta sürdü. Umarım işinize yarar
Ş
Şeyda U. ..
5 Nisan 2026 00:05
K
Kübra D.
5 Nisan 2026 00:05
Gece nasıl bıraktınız mesela yatarken emzirip mi yatirdiniz şuan 13 aylık kızım ne zaman başlasam
Yatmadan 1 saat öncesine kadar emme işini bitirip olabildiğince tok yatırmaya çalıştım. Pış pışla uyumuyorsa baska yöntemler deneyin. Ki zaten muhakkak uykusuz kalacağınız ilk günler olacaktır
Ş
Şeyda U. ..
5 Nisan 2026 00:06
Benim gündüz 1 kere uyku arasında emiyor gece 3 saatte bir kalkıyor pış pış yapsam da istiyor emmeyi
K
Kübra D.
5 Nisan 2026 00:08
Maalesef ailemden ve çevremden uzak bir şehirde yaşıyorum. Tek destekçim eşim ama ne yazık ki tam en azından emme sayısını azalttık derken hastalık süreci de girdi işin içine ve beni her gördüğünde sadece meme istiyor. Bu süreç bitince tekrar denicem teşekkür ederim tavsiyeleriniz için
Yükleniyor...