Bebeği Ayaklarının Üstünde Durdurma

185 görüntüleme
E

Esra

10 Şubat 2026 02:52
Bebeğim dört aylık kayınvalidem bebek ayaklarının üstüne basamıyor deyip bebeğimi ayaklarının üstüne durduruyor ama riskliymiş bir sorun olmuş mudur bebeğim iyi durumda ama
Emine Y.

Emine Y.

10 Şubat 2026 04:22
Bebekler ayaklarına refleks olarak basabilir ama bu onların hazır olduğu anlamına gelmiyor. 4 aylık bir bebeğin kas ve iskelet sistemi henüz kendi ağırlığını taşıyacak kadar gelişmiş olmuyor. Kısa süreli değdirme sorun yaratmaz ama bilinçli şekilde uzun süre ayakta tutmak ya da bastırmak önerilen bir şey değil. Zamanı gelince zaten kendi basacak ve yürüyecek, acele ettirmeye gerek yok .
E

Esra

10 Şubat 2026 05:08

Emine Yıldırım

Bebekler ayaklarına refleks olarak basabilir ama bu onların hazır olduğu anlamına gelmiyor. 4 aylık bir bebeğin kas ve iskelet sistemi henüz kendi ağırlığını taşıyacak kadar gelişmiş olmuyor. Kısa süreli değdirme sorun yaratmaz ama bilinçli şekilde uzun süre ayakta tutmak ya da bastırmak önerilen bir şey değil. Zamanı gelince zaten kendi basacak ve yürüyecek, acele ettirmeye gerek yok .

Teşekkür ederim bu zamana kadar bastırıldığı için sorun olmaz değil mi
S

Sümeyra s. s.

10 Şubat 2026 07:34
Neden acele ediyor daha dünyaya bir adapte olamadı biz 10.5 aylık olduk kendi basıyor çocuk zaten sizi yönlendirir. Sizden başkasının bir şey yaptırmasına izin vermeyin. Ben olsam kontrole götürürüm
Betül �.

Betül ..

10 Şubat 2026 09:11
Şu insanlar neden herşeye karışıyor anlamıyorum.Herşeye bi katkıları olacak.Ek gıda da bile çocuğun başını tutabilmesi,mama sandalyesinde dengede durması beklenirken 4 aylık çocuk ayakta durmasını beklemek de saçma.Hadi bassa bile ne faydası olacak kayınvalideniz için.Her çocuk kendine özgüdür.Kimisi erken emekler kimisi pasif kalır.Bu çocuğun karakteri çabası hırsı ile alakalı.O yüzden kimseye kulak asmayın.
Emine Y.

Emine Y.

10 Şubat 2026 09:30

Betül 🧸

Şu insanlar neden herşeye karışıyor anlamıyorum.Herşeye bi katkıları olacak.Ek gıda da bile çocuğun başını tutabilmesi,mama sandalyesinde dengede durması beklenirken 4 aylık çocuk ayakta durmasını beklemek de saçma.Hadi bassa bile ne faydası olacak kayınvalideniz için.Her çocuk kendine özgüdür.Kimisi erken emekler kimisi pasif kalır.Bu çocuğun karakteri çabası hırsı ile alakalı.O yüzden kimseye kulak asmayın.

Komşulara akrabalara bizim ki 4 aylıkken yürüdü falan diye abarta abarta anlatmak için yapıyorlar niye olacak tartışma çıkardı bu arada böyle bir şey yapsa herhangi biri benim çocuğuma
Betül �.

Betül ..

10 Şubat 2026 11:30

Emine Yıldırım

Komşulara akrabalara bizim ki 4 aylıkken yürüdü falan diye abarta abarta anlatmak için yapıyorlar niye olacak tartışma çıkardı bu arada böyle bir şey yapsa herhangi biri benim çocuğuma

Çok saçma bir konu.İlla bir tatsızlık çıkaracaklar..
Emine Y.

Emine Y.

10 Şubat 2026 11:52

Betül 🧸

Çok saçma bir konu.İlla bir tatsızlık çıkaracaklar..

Aynen öyle vallahi

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir