Bebeğe Bağırmak

290 görüntüleme
C

Ceylan

22 Temmuz 2025 18:49
Merhaba.7 aylık bir bebeğim var.duzletilmis 6 aylik.çok stresli bir hamilelik geçirdim ve erken doğum yaptım.üstüne lohusalıgımda da yardim eden kimsem olmadı.cok zOr bir surec ve psikoljiden gectim.ilk cocuk tecrubesizlik vs derken bu sürecte psikoljik olarak cok yiprandim.bi kaç defa bebeğime siddetli bi sekilde bağırdım.eşimle de yaninda çok tartisma yaşadik.şimdi herseyden korkuyor.bunu nasil telafi edebilirim.ona yaşattığimız bu zarari nasilıl geriye alabiliriz.cok vicdam azabi cekiyorum.
Ş

Şükran K. ..

22 Temmuz 2025 18:55
Bence her fırsatta bebeğinize sarılın şarkılar ninniler söyleyin huzurlu bir ortam yaratmaya çalışın. Bebeğiniz sizi izlerken eşinize sarılın sevginizi gösterin bebekler her şeyi hissediyorlar. Eminim zamanla düzelecektir
C

Ceylan

22 Temmuz 2025 18:57
Yapıyorum elimden gelen herseyin en iyisini yapmaya çalışıyorum.ama yansımalarını görünce o yaşadıklarimin bebekte çok uzuluyorum..duzelir mi acaba.ilerde daha fazla travma olmaz degil mi
S

Semanur Ş.

22 Temmuz 2025 18:58
Bundan sonrasında yaşamazsa bu tür şeyler düzelir merak etmeyin sevgi her şeyi iyileştirir
N

Nur M. Ç. ..

22 Temmuz 2025 19:02
Vicdan azabı çekmeyi bırakın. Hepimiz insanız hata da yapacağız tabii ki yeter ki düzeltmeyi bilelim. O cocuk sizin ve siz onun icin en iyi annesiniz. Su dakikadan sonra herseye yeniden başlayın. Ayrıca lütfen gun içinde kendinize vakit ayırın. Dinlenin.
C

Ceylan

22 Temmuz 2025 19:10
eminim herkesin kendine göre sıkıntısı vardır ama çok aşırı zor bir bebek benimkisi.uyumaz surekli ağlar.stresimi aldığını düşünüyorum ne yazikki.48 saatte 2 3 saat uykuyla ayakta kaldiğimi biliyorum.ve yardim eden olmayinca bir de köstek olununca dinlenme şansım olmuyor.olan sütümde kesildi.sağım yapa yapa biraz arttirdim.ama gün sonunda dayanamıyorsun bağiriyorsun iste.ne yapacagimi sasirmis vaiyetteyim.
M

Muhsine

22 Temmuz 2025 19:26
Ceylan Hanım lütfen kendinize de şefkatle yaklaşın, gebelik, doğum, lohusalık vs bunlar bile tek başına hormonları altüst eden şeyler. Belli ki süreç zorlu geçmiş ve kendinizi yalnız hissetmişsiniz. Bebeği için en iyisini annesi ister. Tahammülün azalması, sizin desteksiz kaldığınız anlamına gelir. Bunlar bir süreç geçecektir. Siz iyi olunca bebeğiniz bunu hisseder ve sakinleşir. Siz de dilerseniz, kan tahlili vererek eksik olan vitamin takviyelerini alın, sizi fizyolojik olarak daha güçlü kılar.Anlaşılmanın, yalnız olmanın yükü sizi yıpratmış. Lütfen kendinize de sarılın ki çocuğunuz kendini güvende hissetsin. Emin olun sizi burada anlayan bir çok anne vardır. Kolay süreçler değil
K

Kübra Ö.

22 Temmuz 2025 19:34
Bebekler bağırmaktan anlamaz , yani bağırınca susmaz, neden bağırıldığını anlamaz. Etkisinde kalır o durumun maalesef . Lütfen zorlandığınız zamanlarda yardım istemekten çekinmeyin, bebeğinizin ve sizin ruhsal iyiliğiniz için. Geriye dönülmez ama onunla bol bol sohbet edin sarılın onu kucağınıza alıp nesnesiz, sizinle temas olan oyunlar üretip oynayıp güldürün. Ani seslerden uzak tutun, ses tonunuzu azaltın yumuşak ses tonları kullanın, onu sevdiğinizi söyleyin bol bol , güzel kelimelerle gözlerinin içine bakarak ve gülerek ( güzel kızım /oğlum tatlı kızım canım kızım vs. ) söyleyin. Bebekler sevgiyi de öfkeyi de hisseder ve anlarlar , inanın buna. Dikkat edelim, uzak tutalım lütfen, onlar sevgiyle büyüsün.
Yaren İ. K.

Yaren İ. K.

Uzman Klinik Psikolog

22 Temmuz 2025 20:35
Ceylan hanım merhabalar henüz yedi aylık bebekler bağırmak ve kızmaktan davranış düzenlemeyi öğrenmezler. Fakat annenin öfkeli üzgün ve mutlu olduğunu göz temasından dahi anlarlar.  Yaşadığınız zorlu süreç için öncelikle üzgünüm. Şu anda vicdan azabı çekmenizi anlıyorum. Bebeğiniz ile ten temaslı vakitler geçirin, gülümseyerek sohbet edin. Korktuğu her an sarılın ve konuşun. Şarkılar söyleyin dans edin, masajlar yapın. Sevgi dolu cümleler kullanın. Korkmayın çocuklar ve bebekler yaşadıkları her olumsuz deneyimde travma yaşamazlar. Telafi edilebilir. Şefkatinizi lütfen önce kendinize sonra bebeğinize yansıtın. Geri dönülmez bir yolda değilsiniz. Annesiniz, yorgunsunuz. Dinlenmeye çalışın, kendinizi iyi hissetmeye çalışın. Eşinizle tartışmalarınızın sonucunda bebeğinizin yanında barışın, birlikte gülümseyin. Psikolojik olarak ya da fiziksel olarak destek almak iyi gelecekse lütfen almaya çalışın. Sevgiyle kalın 💕
C

Ceylan

24 Temmuz 2025 11:03
Kiymetli cevplariniz icin cok tesekkur ederim..

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir