Başını Sağa Çevirip Uyuyor
257 görüntüleme
E
Ece
Premium Üye
2 Temmuz 2026 00:07
4 ay 20 günlük. Ne yaparsam yapayım bi şekilde kafasını sağa çevirip uyuyor. Allahtan kafa şekli bozulmadı. Doktor kasları gayet iyi dedi ama ben korkuyorum. Böyle bi sorun yaşayan oldu mu? Bu çocuğun da huyu böyle mi demeliyim? Doğduğundan beri yüz üstü yatırtamadık onu da hiç sevmedi bu yüzden henüz dönmeler de başlamadı. Annelik zor

Burcu
2 Temmuz 2026 00:19
Benim bebeğim de hep tek tarafa dönüyordu bi sorun almadı yan yatıyordu hep hala da öyle ben sadece her uyuttuğumda farklı tarafa yatıyordum o yine dönerde dönüyordu biraz karakteri ile de alakalı bebeğin bi sorun olacağını sanmam
K
Kübra B.
2 Temmuz 2026 01:13
Benim bebeğim de öyle uyuyordu şu an 15 aylık hiçbir sıkıntı yok. yüz üstü de zaten bebek kendi dönmediği sürece siz yatırmayın diyorlar en güvenlisi sırt üstü
M
Melike Ö.
2 Temmuz 2026 02:37
Benim bebeğim tam 4 aylık tek tarafa yatırılıyor kafasını fizik tedaviye götğr egzersiz versin dedi

Hatice E.
Premium Üye
2 Temmuz 2026 09:38
Merhaba, yattığı yönleri değiştirmeyi denediniz mi benim bebeğimde kafası yan yatırıyor mama ile beslendiğimiz için beşiğin yönünü değiştirip diğer taraftan besliyorum ki o yöne çevirsin diye 4,5 aylık herhangi bir sorun yaşamadık bu zamana kadar.
E
Ece
Premium Üye
2 Temmuz 2026 10:17
Merhaba, yattığı yönleri değiştirmeyi denediniz mi benim bebeğimde kafası yan yatırıyor mama ile beslendiğimiz için beşiğin yönünü değiştirip diğer taraftan besliyorum ki o yöne çevirsin diye 4,5 aylık herhangi bir sorun yaşamadık bu zamana kadar.

Hatice E.
Premium Üye
2 Temmuz 2026 10:21
Hmm aslında çok mantıklı belki de bize bakmak istediği için o yöne yatıyor. Bugün beşiğin yönünü değiştireyim yine bize baksın ama farklı yöne çevirmiş olur kafasını

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye2 Temmuz 2026 13:17
Bebeğinizin uyurken başını sağa çevirmesi konusunda endişe duyuyorsunuz. Bu durum birçok ebeveyni endişelendirebilir.
Bebeklerin uyurken başlarını bir tarafa çevirmeleri oldukça yaygındır. Bunun birkaç nedeni olabilir:
1. Rahatlılık: Bebeğinizin başını bir tarafa çevirmesi, ona daha rahat bir uyku pozisyonu sağlayabilir.
2. Kafanın şekillenmesi: Doğumdan sonra bebeklerin kafası yumuşak bir yapıya sahiptir. Bebeğinizin kafasını sürekli bir tarafa çevirmesi, kafasının o tarafa doğru şekillenmesine neden olabilir. Ancak doktorunuz kaslarının gayet iyi durumda olduğunu belirtmiş, ayrıca şimdiye kadar kafa şekli de bozulmamış.
3. Alışkanlık: Bebeğinizin bu şekilde uyuması bir alışkanlık haline gelmiş olabilir.
Bebeğinizin uyku pozisyonunu değiştirmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
1. Bebeğinizi sırt üstü yatırın: Bebeğinizi sırt üstü yatırarak, başını düz bir şekilde tutmaya teşvik edebilirsiniz.
2. Başını değiştirmeye çalışın: Uyurken bebeğinizin başını yavaşça diğer tarafa çevirmeyi deneyebilirsiniz.
3. Bebeğinizi farklı pozisyonlarda yatırın: Bebeğinizi yan yatırarak veya yüz üstü yatırarak (tabii ki güvenli bir şekilde) farklı pozisyonlarda uyumaya teşvik edebilirsiniz.
Bebeğinizin uyku pozisyonu konusunda endişe duyuyorsanız, doktorunuzla konuşarak tavsiye alabilirsiniz.
Bebeklerin uyurken başlarını bir tarafa çevirmeleri oldukça yaygındır. Bunun birkaç nedeni olabilir:
1. Rahatlılık: Bebeğinizin başını bir tarafa çevirmesi, ona daha rahat bir uyku pozisyonu sağlayabilir.
2. Kafanın şekillenmesi: Doğumdan sonra bebeklerin kafası yumuşak bir yapıya sahiptir. Bebeğinizin kafasını sürekli bir tarafa çevirmesi, kafasının o tarafa doğru şekillenmesine neden olabilir. Ancak doktorunuz kaslarının gayet iyi durumda olduğunu belirtmiş, ayrıca şimdiye kadar kafa şekli de bozulmamış.
3. Alışkanlık: Bebeğinizin bu şekilde uyuması bir alışkanlık haline gelmiş olabilir.
Bebeğinizin uyku pozisyonunu değiştirmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
1. Bebeğinizi sırt üstü yatırın: Bebeğinizi sırt üstü yatırarak, başını düz bir şekilde tutmaya teşvik edebilirsiniz.
2. Başını değiştirmeye çalışın: Uyurken bebeğinizin başını yavaşça diğer tarafa çevirmeyi deneyebilirsiniz.
3. Bebeğinizi farklı pozisyonlarda yatırın: Bebeğinizi yan yatırarak veya yüz üstü yatırarak (tabii ki güvenli bir şekilde) farklı pozisyonlarda uyumaya teşvik edebilirsiniz.
Bebeğinizin uyku pozisyonu konusunda endişe duyuyorsanız, doktorunuzla konuşarak tavsiye alabilirsiniz.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...