Başını Sağ Tarafa Döndürüyor

52 görüntüleme
R

Rumeysa

17 Ocak 2026 11:51
Bebeğim 2 buçuk aylık istediğinde başını sağa sola döndürüyor bizleri takip ediyor uyurken de kendi sola döndürüyor onda sorun yok fakat uyanıkken genelde hep sağ tarafa döndürüyor tummy time yaparken başını dik tutuyor onlarda da problem yok ama dediğim gibi kucağımda olduğunda veya ana kucağında genelde sağ tarafa döndürmek istiyor bu geçici mi normal mi bilen biri yazabilir mi
Deniz T.

Deniz T.

17 Ocak 2026 12:01
Bu sorun bizde de var sanirim ozellikle son 1 haftadir artti bebegim 4 aylik tummy time da normal uyurken her iki yonede kafasini donduruyor ama kucakta sol tarafa dogru egik duruyor o sekil de mi rahat ediyor anlamis degilim genel bir kontrol amacli randevu aldim utrasonla iki boyun kasina bakilmasini rica edecem. Bazen bebekler o sekilde durdugun da kas tembelligi olusabiliyor. İnternette videolari var boyun eğriliği hakkinda en azindan gdene kadar evde egzersizlerini yapabilrim diye dusundum sizde internetten videolara bakabilirsiniz isterseniz
G

Gdkmc

17 Ocak 2026 12:22
Tortikolis ihtimali olabilir doktorunuza danışın
Z

Zelal K.

17 Ocak 2026 12:29
Aynı sorun bizde de vardı tortikolisten şüphelendim (boyun eğriliği) hastaneye gittik çocuk doktorumuz boyun ultrasonu önerdi çektirdik bir sorun çıkmadı yine de evde tersi yöne egzersiz yapıyoruz doktor öyle rahat ediyordur dedi. Halen devam ediyor sürekli sol tarafa yan tutuyor
R

Rumeysa

17 Ocak 2026 12:54
Bizde 2.ay kontrolünde söyledik doktor sol tarafa çevirecek şekilde yatırdı bize baksın diye sol tarafta kaldı kaslarını kontrol etti bi sertlik yok dedi anne karnında bu şekilde alışmıştır tummy time yaptırın dedi gün içinde 5-10 saniye boynunu sola olacak şekilde çok bastırmadan tutun dedi ama gidince tekrar söylicem dediğiniz gibi boyun ultrasonu isticem

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir