Başı Sağa Dönük
114 görüntüleme
A
Ayşe E.
9 Temmuz 2025 21:51
Kızım doğduğundan beri hep sağ tarafına başını çevirip uyudu şimdi 3 aylık olacak kucağa aldığımızda bile hep sağ tarafına bakıyor bunu nasıl önleyebilirim acaba

Yasemin İ. K.
9 Temmuz 2025 21:58
Aynı sorun benim kızımda da var. 3buçuk aylık olacak. Başını tam tutamıyor hala.Birkaç gündür yüzüstü daha uzun bırakmaya çalışıyorum,hiç sevmiyor. Bugün ilk kez kucağımda sola döndü kısa süreliğine. Cevapları merak ediyorum başka neler yapılabilir
A
Ayşe E.
9 Temmuz 2025 22:05
Sizin kızınızda kafa şekil bozukluğu oldu mu acaba,bizimki biraz bozulmuş

Melek M.
9 Temmuz 2025 22:33
Hep sol tarafından yaklaşmaya çalışın dikkatini o yöne vermeye çalışın iletişimi sol taraftan kurmaya çalışın ki başını sola doğru çevirsin.

Yasemin İ. K.
10 Temmuz 2025 08:25
Hafif var, ama onun sorun olmayacağını düşünüyorum. Oğlumun da kafasının arkası dümdüzdü. 6aydan sonra yavaş yavaş düzelmişti. Tummy time olayını sıklaştırmamız gerekiyor sanırım.
Ü
Ümran A.
10 Temmuz 2025 08:31
Merhaba , benim kızımda sola meyilliydi. Hala da az miktarda öyle. Tortikollisden şüphelendik ve doktorumuza söyledik. USG ile boyun kaslarına bakıldı sol kası biraz da olsa kısa çıktı. Ona yönelik egzersiz germe yapıyoruz şuan evde. Düzelme var çok şükür.
Siz de doktora gidip bir fizyoterapist eşliğinde egzersiz yapabilirsiniz. Geçmiş olsun
Siz de doktora gidip bir fizyoterapist eşliğinde egzersiz yapabilirsiniz. Geçmiş olsun
A
Ayşe E.
10 Temmuz 2025 08:34
Sizin kızınız sağa hiç mi dönmüyordu acaba
Ü
Ümran A.
10 Temmuz 2025 09:22
Yok dönüyordu ama daha çok dolu tercih ediyordu yatarken
Ü
Ümran A.
10 Temmuz 2025 09:24
Ama o dönüp dönmemesi boynun sağ ve solundaki iki kas arasında olan farka bağlı , ne kadar erken müdahale o kadar fayda. Ben de fizyoterapistim ondan dolayı yardımcı olmak istiyorum. Rabbim hepimizin evladına şifa versin 🐣🥰
Ü
Ümran A.
10 Temmuz 2025 09:24
Bebeğiniz normal doğum mu Ayşe hanım
A
Ayşe E.
10 Temmuz 2025 10:01
Hayır sezeryan ile oldu
A
Ayşe E.
10 Temmuz 2025 10:01
Ben doktorla görüşürüm o zaman teşekkür ederim

Yasemin İ. K.
10 Temmuz 2025 12:00
Ümran Hanım boyun kaslarının gelişmesi için evde yapabileceğimiz bir egzersiz var mı acaba? Bizim deneyebileceğimiz? Neler yapabiliriz