Başarısız Ek Gıda
234 görüntüleme
A
Aybüke ..
12 Ağustos 2026 11:19
Merhabalar bebeğim 6.5 aylık ve 1 aydır ek gıdaya başladık. Doktor tavsiyesiyle 15 gün sebze sonra yoğurt ve meyve ile devam ettik. Başlarda iyi gibiydi ama şu an sadece yoğurt ve meyveye daha yakın. Yumurta sarısını sadece kayısıyla karıştırınca yedi. Kilosu da az ve yemedikçe ben geriliyorum. Bu süreci nasıl iyi yönetebilirim?
E
Elif B. ..
12 Ağustos 2026 11:42
3 gün kuralını uyguladım gıdalarda onun dışında herseyi tattırdım sabahları labne avokado ve haşlanmış yumurta sarısını karıştırdım yumurtayı öyle yedi bir süre daha sonra yumurta sarısı ve biraz tarhana yoğurt bunu çırptım böyle yedi birde pankek yapabilirsin ama denemekten korkma herseyi tattır çok şükür 13 aylık olduk yemek yeme sorunumuz olmadı
S
Sibel ..
Premium Üye
12 Ağustos 2026 11:43
7. Ayında bebeğin benim de yemiyor bence her bebeğin gelişimi farklı zamanla düzelecegine inanıyorum sadece bu sürede çok israr etmemeyeye çalışıyorum. Bıkmasın diye
s
sude
12 Ağustos 2026 12:55
yavaş yavaş alışacak bu tadım süreci deneyimlemesi için doyması için değil yemediği bir şeyi sonra tekrar denersin meyveler tatlı olduğu için başlarda meyveleri daha çok seviyorlar

Funda G.
12 Ağustos 2026 12:56
Benim oğlumun süt ürünleri ve tahin alerjisi var. Ve başta çok şiddetli değildi 11 aylıkken şiddetlendi. Neyse asıl konuya geleyim. Aynı problem bizde de vardı. İki parça ağzına yumurta veriyordum sonra bir daha yemiyordu. Biraz daha soğanlı salçalı yemeklere geçtikçe öğlen ve akşam yemeklerini yer oldu. Kilo alımı arttı. Sabah kahvaltısı hala mükemmel değil ama ilk başlarda aynı şeyi yaşadım. Bir ayda 400 gr aldığını biliyorum. Milletinkiler daha hızlı alırken kafama hep takılırdı neden böyle diye. Ama merak etmeyin. Sonuçta yeni bir şeyler deniyorlar ve adapte olmaya çalışıyorlar. Yedikçe alışacak. Kilo alımı ufakta olsa varsa keyfi yerindeyse sizin de keyfiniz yerinde olsun. Yoksa bütün negatifliği hissedip daha kötüye gidiyor işler. Oğlum şu an 1 yaş 2 haftalık inanın hiç beklemediğiniz şekilde yemeye başlıyorlar 😄

Göktenur B.
12 Ağustos 2026 13:03
Öncelikle çok normal bı süreç oğlum 1 yaşında iki hafta önce üst dişi patlattık 3 4 gün sadece emdi hicbisey yemedi şuan 4 öğün rahatlıkla yiyor ama miktar olarak kendi eli büyüklüğünde anca yiyor çorba 1 çay bardağı anca içiyor dönem dönem iştahsızlık yaşıyoruz ama zorlamadan geçiyor oğlum yumurtayı asla sade yemez ya meyveyle karıştırıp yediririm yada sebzeyle karşınca yer sizin ayınız daha küçük 9. Aya kadar zaten ana öğünü anne sütü veya mama miktar olarak da yemek kaşığı kadar anca diye biliyorum zorlamamaya çalışın sonrasında igce red yaşarsınız birde sosyla medyaya takılmayın açıkçası iki oğlum var hiç bı zmaan öyle iştahla dolu dolu tabak bitiren çocuklar olmadılar küçük oğlum meyve dışında şeker tadını bilmez bazen teklfi etsekte yemez mesala bence sabırlı olun şuan alışma sürecinde
E
Edanur A.
12 Ağustos 2026 13:05
13 aylık kızım iki lokma yiyor elleriyle itiyor kafasını sürekli çeviriyor eskiden yediği hiç birşeyi yemiyor artık stresimi yönetemez hale geldim bu tarz yaşayan birileri var mı çok çaresizim gerçekten artık

Funda G.
12 Ağustos 2026 13:06
13 aylık kızım iki lokma yiyor elleriyle itiyor kafasını sürekli çeviriyor eskiden yediği hiç birşeyi yemiyor artık stresimi yönetemez hale geldim bu tarz yaşayan birileri var mı çok çaresizim gerçekten artık
E
Edanur A.
12 Ağustos 2026 13:07
Diş olabilir bence

Funda G.
12 Ağustos 2026 13:10
çok iştahlı bir çocuk değildi ama bu kadarda değildi sürekli oyalayarak yediriyorum bazen hiç yemiyor diş mi başka birşey mi bilmiyorum vitaminlerini bile almak istemişti
G
Gülşah B. M.
12 Ağustos 2026 13:13
Benim bebeğim de çok geç ek gıdaya başladı maalesef yediremiyorduk emiyordu ama işe başladığım için de azalmıştı sütüm sonra sonra mecbur kaldı yemeye anam babam usulüne döndüm ben de mecbur ne bulursam verdim mutlaka birini sevdi. Yalnız meyve vermeyin mümkün oldukça çok az porsiyon ya da. Bizim yaptığımız hatalardan biri o oldu meyve severek yiyor diye çeşit çeşit meyve veriyorduk gün içinde yemekten daha da uzaklaştı biz tabii en azından boğazından bir şey geçsin düşüncesindeydik
A
Ahmet ..
12 Ağustos 2026 13:31
Üzüm alın mevsimi üzümü ezin kabuğunu ayırın yumurta ile iyice sıvı olana kadar karıştırın o zaman yer biz öyle yapmıştık
B
Beyza Ş. ..
12 Ağustos 2026 13:35
Benim bebeğim de 6 buçuk aylık 5 buçuk aylık gibi hafif hafif başladım ama şuanda verdiğimde ağzını kitliyor 3 4 kaşığı ben zorla veriyorum zorlamak da istemiyorum ama nasil yiyecek bilmiyorum
E
Elif B. ..
12 Ağustos 2026 16:11
Yükleniyor...