Baş Tutma
82 görüntüleme
E
Emine
29 Aralık 2025 16:28
Bebeğim 2 ay beş günlük ancak yüzüstü koyduğumda başını kaldırmıyor ayaklarıyla kendini itiyor yalnızca ilerlemeye çalışıyor sırtüstü ikende ellerinden tutunca kafasını hiç kaldıramıyor kalkmaya meyil ediyor ancak kafası kalkmıyor kaçıncı ayda bebek başını kaldırır ki
S
Sacide O.
30 Aralık 2025 09:33
Bir ay sonra başını tutmaya başlar ama siz yine de egzersiz yaptırın güçlensin kasları
L
Leyla.ekin
30 Aralık 2025 11:53
Bazen aceleci olabiliyoruz kaldırması sartmıs hemen gibi kii ilk bebegınızse kaldırmıyor gibi geliyor da olabilir hafif egimli kaldırsa bile bu bir ilerleme basta ben de sanki buyuk bi insan gibi dik tutmasını bekliyodum sonra 2 cocuklu bir arkadasım "deli misin daha ne kadar bebek de tamamen dik tutmasını bekliyosun kaldırıyo işte." Demişti sonra rahatladım bir de sadece karın üstü olarak dusunmeyin kucagınızda basını dik tutabiliyorsa yavaş yavaş karın üstünde de ilerler dik tutma durumu.. benim bebegım de daha küçük sizinkiyle arasında 10 gun var ama yaşıyorsunuz siz de 2 günde bile bambaska beceriler edinebiliyorlar.. dediğim gibi basta bizim beyfendi de sizin dediğiniz gibiydi sadece iyi gözlem yapmaya calısıın az da olsa kaldırıyorsa şimdilik yeterli yavaş yavaş ilerliyo..hiç kaldıramıyorsa da her bebeğin gelişimi farklı 2 gun belki 4gun sonra kaldıracak kendinizi stresse sokmayın lütfen güzel anne 🥰
E
Emine
30 Aralık 2025 15:36
Çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için @Leyla.ekin @Sacide Oral

Hilal K. ..
31 Aralık 2025 18:32
Aynı durumu yaşadım doktorum bebeğinin fiziksel gelişimi çok iyi sadece bazı bebekler yüzüstü durmayı sevmez demişti şimdi4. Ayına girecek dönüyor sirtustu suzanırken kendini öne atıyor oturmaya çalışıyor ama hala yüzüstü durunca huysuzlaniyir başını kaldırmak istemiyor. Bir not daha düşeyim bir defa yüzüstü durdurmaya çalışırken yine kaldırmıyordu başını ağladı o arada annem görüntülü aradı ekranı karşıya koydum hemen kaldırdı başını ekrana baktı bayağı da uzun tuttu. Sanırım ilgisini çekecek bir şey istiyorlar. Üstünde durmayın bence normal