Baş Sallama

354 görüntüleme
F

Fatma E. ..

23 Ağustos 2026 23:38
16 aylık oğlum bugün ara ara başını salladı huzursuzluğu felan yok uykusu da yoktu yani keyfi yerindeydi sebebi ne olabilir devam ederse doktora götürmeyi düşünüyorum aynı durumu yaşayan oldu mu acaba
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
24 Ağustos 2026 23:52
Merhaba,

Bebeklerde baş sallama genellikle 6-18 aylık dönemde görülen bir davranıştır. Otuz aylık çocukların yaklaşık %20'sinde bu davranışın görüldüğü düşünülmektedir.

Bazı olası sebepler:

1. Kendi kendine uyum sağlama: Bazen bebekler, kendi kendilerine uykuya dalmak için veya rahatlamak için başlarını sallayabilirler.
2. Gelişimsel bir aşama: 16 aylık bebekler, motor becerilerini geliştirmek için farklı hareketler deniyor olabilir.
3. İletişim: Baş sallama, bebeklerin duygularını veya isteklerini ifade etmenin bir yolu olabilir.

Eğer bu davranış:

sık sık tekrarlıyor
huzursuzluk veya uyku sorunu gibi başka belirtilerle birlikte görülüyorsa

doktorunuza danışmanız en iyisi olacaktır.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

25 Ağustos 2026 17:32
Sallanarak uyuyan bebekler yapabiliyor bir de beni hayır derken kafamı sallıyorum o da öyle öğrenmişti yapıyor böyle birşey olabilir
F

Fatma E. ..

25 Ağustos 2026 17:51
Ayşe Vural
Sallanarak uyuyan bebekler yapabiliyor bir de beni hayır derken kafamı sallıyorum o da öyle öğrenmişti yapıyor böyle birşey olabilir
Belki de doktora götüreceğiz doktoru kulağında bir sıkıntı olabilir dedi
R

Rukiye

1 Eylül 2026 00:43
Merhaba Fatma hanım benim oğlum da tam 16 aylık o da bşr süredir ara ara kısa süreli başını sallıyor özellikle gece uyurken uykuya dalmadan önce yapıyor 5 sn kadar sonra duruyor bunu kendini sakinleştirme çabası olarak düşündüm ama gündüz de ara ara yapınca ben de endişelendim bşraz araştırdım ama sanırım normal bir durum bu bazen yeni öğrendikleri şeyi sık trkrar edermiş bebekler ondan muhtemelen
F

Fatma E. ..

1 Eylül 2026 14:03
Rukiye
Merhaba Fatma hanım benim oğlum da tam 16 aylık o da bşr süredir ara ara kısa süreli başını sallıyor özellikle gece uyurken uykuya dalmadan önce yapıyor 5 sn kadar sonra duruyor bunu kendini sakinleştirme çabası olarak düşündüm ama gündüz de ara ara yapınca ben de endişelendim bşraz araştırdım ama sanırım normal bir durum bu bazen yeni öğrendikleri şeyi sık trkrar edermiş bebekler ondan muhtemelen
Doktora götürdüm oğluma sordum ağrıyan bir yerin var mı diye defelarca sağ kulanığı gösterdi gerçekten dış kulak enfeksiyonu çıktı o yüzden yapıyormuş
R

Rukiye

1 Eylül 2026 14:23
Fatma Emre
Doktora götürdüm oğluma sordum ağrıyan bir yerin var mı diye defelarca sağ kulanığı gösterdi gerçekten dış kulak enfeksiyonu çıktı o yüzden yapıyormuş
Yaa bizim de mi öyle acaba ama huzursuzluk vs yok ağrısa rahatsız olmaz mı
F

Fatma E. ..

1 Eylül 2026 15:30
Rukiye
Bizdede yoktu gayet normaldi ben sorunca gösterdi zaten dışarda olduğu için enfeksiyon çok rahatsızlık vermez dedi doktor
F

Fatma E. ..

1 Eylül 2026 15:31
Rukiye
Ama sizin normalde olabilir tabiki
R

Rukiye

1 Eylül 2026 15:33
Fatma Emre
Bizdede yoktu gayet normaldi ben sorunca gösterdi zaten dışarda olduğu için enfeksiyon çok rahatsızlık vermez dedi doktor
Anladım brn de bi göstereyim doktora içim rahat etsin
R

Rukiye

1 Eylül 2026 15:34
Fatma Emre
Ama sizin normalde olabilir tabiki
Bu yaşta neren ağrıyor diye gösterir mi ki benim oğlum burnunu kulağını yeni göstermeye başladı
F

Fatma E. ..

1 Eylül 2026 15:35
Rukiye
Bu yaşta neren ağrıyor diye gösterir mi ki benim oğlum burnunu kulağını yeni göstermeye başladı
sorunca gösteriyor benimki
F

Fatma E. ..

1 Eylül 2026 15:36
Rukiye
Neren uf oldu neresi acıyor diyince bi yere çarpınca felan gösteriyor
R

Rukiye

1 Eylül 2026 15:43
Fatma Emre
Neren uf oldu neresi acıyor diyince bi yere çarpınca felan gösteriyor
Öyle deyince bizimki hep kafasını gösteriyor alışkanlık etti onu
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir