Baş Çevresi ve Bıngıldak

121 görüntüleme
T

Tuğba Ö.

28 Mart 2026 23:15
Merhabalar 6 buçuk aylık bir kızım var 6. Ay sağlık ocağı kontrolünde bebeğimin Bıngıldağının kapanmak üzere olduğu söylendi ve baş çevresi 41.5 cm dedi bende aklıma takıldığı için çocuk doktoruna götürdüm 1 hafta sonra ve çocuk doktorumuz 42.6 cm ölçtü ve bıngıldak kapanmak üzere evet ama bir sorun olmaz baş büyüdüğü sürece ve büyümüş yani normal dedi ama yinede kafama takılıyor hala sizce normal mi Acaba bu arada doğum da baş çevresi 34 cm di
A

Arzu.G

28 Mart 2026 23:23
Bizim de aynıydi 7.aya girmeden tamamen kapanmıştı .baş çevresi büyüdüğü sürece sorun etmiyorlar genetiktir muhtemelen .biz nöroloji takibindeydik 9-10 aylara kadar bir sorun [yaşamadık.evde](yaşamadık.evde) kendim de ölçtüm her ay. [12.aydan](12.aydan) sonra milim milim büyüyor zaten o zamanlarda buyumedigini düşünüp endişelenmeyin diye söylüyorum
A

Arzu.G

28 Mart 2026 23:25
Bir de ölçüm her elde aynı olmuyor, sağlık ocağı farklı doktor farklı sonuç verebiliyor çocuk da sabit durmadigi için haliyle. o yüzden evde kendiniz de ölçün takip edin mutlaka
T

Tuğba Ö.

28 Mart 2026 23:28
Arzu.G
Bizim de aynıydi 7.aya girmeden tamamen kapanmıştı .baş çevresi büyüdüğü sürece sorun etmiyorlar genetiktir muhtemelen .biz nöroloji takibindeydik 9-10 aylara kadar bir sorun [yaşamadık.evde](yaşamadık.evde) kendim de ölçtüm her ay. [12.aydan](12.aydan) sonra milim milim büyüyor zaten o zamanlarda buyumedigini düşünüp endişelenmeyin diye söylüyorum
Anladım çok teşekkür ederim içim rahatladı biraz daha bizim sağlık ocağı da çocuk doktorumuz da nörolojiye yönlendirmedi ama gitmelimiyim acaba sizce
A

Arzu.G

28 Mart 2026 23:38
Tuğba Özdemir
Anladım çok teşekkür ederim içim rahatladı biraz daha bizim sağlık ocağı da çocuk doktorumuz da nörolojiye yönlendirmedi ama gitmelimiyim acaba sizce
Acele etmenize gerek yok endişenizi anlıyorum ben de öyleydim doktor doktor gezdim kendimi strese soktum aylarca. 1-2 ay takip edin yarım santim büyümesi bile yeterli zaten .Gelişiminde aklınıza takılan içinizin rahat etmediği bir durum olursa o zaman gidersiniz norolojiye .çünkü nöroloji gelişimine bakacak normalse anne babada da kafa küçükse genetik diyecek takip edelim diyecek
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir