Baş Çevresi Küçük mü?

184 görüntüleme
A

Asli B.

9 Temmuz 2025 12:07
7 aylık erkek bebek. 35 cm baş çevresi ile doğdu. 6 ayda 42.7 cm ölçüldü. 7. ayda 42.9 cm olmuş. Bıngıldağı hala açık. Doktoru normal dese bile benim içime hiç sinmiyor çünkü her yerde 6.aydan sonra aylık 0.5 mm büyüme bekleriz yazıyor. Persentil eğisinde de giderek alt persentillere doğru kayıyor. Bu ay boyu da çok uzamamış sanki. Aylık 0.2 mm büyüme çok az değil mi çok endişeliyim başka bir uzmana götürmeli miyim?
B

Buket A.

16 Temmuz 2025 20:04
Benim de bebeğim 7 aylık kız bebek baş çevresi 41.5 cm, doğum 35.5 ne yaptınız doktora götürdünüz mü bebişinizi
T

Tuğba A. B. ..

17 Temmuz 2025 08:25
Ben bu konudan çok çektiğim için çok iyi anlıyorum sizi. Bizimki de doğduğundan beri hep geriden gelmeye devam etti persentili de hafif azaldı. Öncelikle yapay zekanın verdiği persentillere güvenmeyin doktorun söylediğine bakın çünkü bizi yanıltarak o kadar korkuttu ki. İkincisi de ailede kafası küçük biri varsa ona çekmiş olabilir bizimkisi büyük ihtimalle öyle olacak herkesin kafa tipi bir değil çünkü. Bazen böyle daha az büyüdüğü aylar olabiliyor bir sonraki ay onu tamamlıyor, bazen de kafa ölçümü göreceli bir ölçüm olduğu için kişiden kişiye değişebiliyor. Biz eşimle o kadar cok bunu kafaya taktık ki kendimiz mezura alıp hep aynı yerden ölçüyoruz. Kafanın en bombeli yerinden ölçeceksiniz. Büyüme durmadığı devam ettiği sürece endişe etmeyin. Son olarak da gittiğimiz tüm doktorların bize söylediği (gerçekten doktor doktor gezdik çünkü) nörolojik gelişimini takip edin. Yapması gereken hareketleri yapıyor mu, önceki haline göre bir değişim var mi hareketleri durağanlaştı mı mesela? Bence sizinki de kibar kafalı bir çocuk olacak hemen endişe etmeyin ama tabi ki takip etmeyi de ihmal etmeyin
A

Asli B.

17 Temmuz 2025 08:45
@buket altıparmak Başka bir çocuk doktoruna götürdüm o da normal dedi. Ben biraz minyon tipliyimdir belki bana çekmiştir. @tuğba andiç bıyıklı biz de endişe ile takip ediyoruz umarım hepimizin bebişi çok sağlıklıdır.
B

Buket A.

17 Temmuz 2025 19:44
@aslibaş teşekkür ederim verdiğiniz yanıt için, ben de götürsem içim rahat etse iyi olur. Sizin bebiş ismini söylediğinizde bakıyor mu
A

Asli B.

18 Temmuz 2025 13:51
@buketaltıparmak, hayır henüz bakmıyor diyebilirim. Nadiren bakıyor ama o an başka bir şey desem ona da bakar, sese doğru yöneliyor. Her iki doktor onu da normal karşıladı ama ben o konuda da endişeliyim.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir