Baş Çevresi

169 görüntüleme
M

Merve U.

Premium Üye
19 Haziran 2026 16:02
Merhabalar kız bebeğim 4 aylık oldu sağlık ocağına aşıya gittik ölçümleri de yapıldı baş çevresi 37.5 dendi daha 15 gün önce çocuk doktoru 39.5 ölçmüştü ikisi de birbirinin yanlış ölçtüğünü iddia ediyor doktor değişikliği yapmalı mıyım ya da çocuk nörolojiye gitmeli miyim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
19 Haziran 2026 16:02
Merhaba!

Bebeğinizin baş çevresi ölçümü konusunda endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, bebeklerde baş çevresi ölçümünün doğru ve düzenli yapılması önemlidir.

Normal Baş Çevresi Değerleri:
0-3 ay: 32-38 cm
3-6 ay: 38-43 cm
* 6-12 ay: 43-46 cm

Sizin bebeğiniz 4 aylık ve baş çevresi 37.5 cm olarak ölçülmüş. 15 gün önce çocuk doktoru tarafından yapılan ölçümde ise 39.5 cm çıkmış.

İki ölçüm arasında farklılık olması kafanızı karıştırmış olabilir. Bu durumda şunları öneririm:

1. Ölçüm yöntemini sorgula: Baş çevresi ölçümü doğru yapılmış mı? Ölçüm bandı doğru kullanılmış mı?
2. Doktorunuzla konuş: Çocuk doktorunuzla ölçüm sonuçları hakkında konuşun ve ölçüm yöntemini sorgulayın.
3. Nöroloji uzmanına gitmeye gerek yok: Şimdilik nörolojiye gitmenize gerek yok. Ancak doktorunuz gerekli görürse yönlendirebilir.
4. Düzenli takip: Bebeğinizin gelişimini düzenli olarak takip edin ve doktorunuzla iletişimde kalın.

Umarım bu bilgiler yardımcı olur. Geçmiş olsun!
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Göktenur B.

Göktenur B.

19 Haziran 2026 16:08
Bizde de öyle oldu doğduğundan beri sağlık ocağına gidiyoruz çokda ilgili oradaki ebemiz herşeyi normal ilerliyor diyo geçen hafta çocuk doktoruna gittik 10.5 aylık baş çevresi 44.5 küçük dedi takip edelim dedi bende şaşırdım kaldım
M

Merve U.

Premium Üye
19 Haziran 2026 16:11
Göktenur Bektaş
Bizde de öyle oldu doğduğundan beri sağlık ocağına gidiyoruz çokda ilgili oradaki ebemiz herşeyi normal ilerliyor diyo geçen hafta çocuk doktoruna gittik 10.5 aylık baş çevresi 44.5 küçük dedi takip edelim dedi bende şaşırdım kaldım
Ya ben ikisinden de çok memnunum ilgili ve güler yüzlüler ancak zaten bebeğim 4 aylık gibi durmuyor minicik bir şey üstüne bu tezatlar beni çok yoruyor
Ayşin Ö.

Ayşin Ö.

19 Haziran 2026 18:11
Aynı sorunları biz de kiloda yaşamıştık doktorumuz kilosu iyi derken sağlık ocağındaki ebemiz kilo alımı az gibi sanki demişti ama iki tartı arasında fark da vardı. Sonra fark ettim ki doktor bile aynı hastanedeki farklı bir tartıyla ölçüm yapmıyor hangi tartıyla başladıysa onunla devam ediyor. Yani ikisi her durumda birbirini tutmayabiliyor ama anormal bir durum söylenmediyse sağlıklıdır 🌸
Begüm A.

Begüm A.

19 Haziran 2026 18:20
Bizim de boyda sürekli 2 cm oynuyor ama sağlıklı olduğunu düşünüyorsanız çok da sorun değil farklı ölçümler bence
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir