Baş Çevresi

113 görüntüleme
A

Aleyna Ö.

5 Şubat 2026 23:30
Merhabalar, 5 aylık kız bebeğim var. 37+6da doğdu. Baş çevresi 3 günlükken 32 cm olarak ölçüldü. Sonrasındaki değerler ise;

1 aylık 35,

2 aylık 38,

3 aylık 39.5,

4 aylık 40.1,

5 aylıkta ise elimde 3 farklı değer var. 41-41,5-42.

5. ay kontrolünde il dışında olduğum için başka yerlerde ölçtürdüm. Başının biraz küçük olduğunu söylediler. Ben de endişe ettim. Böyle bir durum yaşayan var mı? Bıngıldak 2x1 şeklinde açıkmış. Son olarak da 32-33 cm olarak ölçen doktorumla bu ölçümde 42 ölçen doktorum aynı kişi.
E

Eliff

5 Şubat 2026 23:39
bebegiminde başı küçük ama doktorumuz kendi çapında büyüyor dedi 7 aylık 43 bide Benımde başım küçük genetik yani. Açıkçası bunu sorun olarak görmüyorum
Nur B. A.

Nur B. A.

5 Şubat 2026 23:43
Bizimde bas cevremiz küçük dogdugunda da küçüktu kilosu boyu ve bas cevresii olarak kucuk kucuk ilerliyoruz 2 yasnda suan babasinn ablasinin hatta benmde bascevrem kucuk sizin bascevrenizin ölçümü yapıldı mı? Bazen genetik olabiliyor
A

Aleyna Ö.

5 Şubat 2026 23:47

Nur Begum Arslan

Bizimde bas cevremiz küçük dogdugunda da küçüktu kilosu boyu ve bas cevresii olarak kucuk kucuk ilerliyoruz 2 yasnda suan babasinn ablasinin hatta benmde bascevrem kucuk sizin bascevrenizin ölçümü yapıldı mı? Bazen genetik olabiliyor

Yok ölçüm yapılmadı sadece şöyle bir bilgi var elimde kız kardeşim 99 doğumlu başı 32 cm olarak doğmuş. Sonrasının kaydı yok.

Bir de bizde boy ve baş yakın ilerliyor kilo önde.

Bir de 42 ölçen doktorum bu çocukta hiçbir sorun yok dert aramayın kendinize diye konuştu.
Nur B. A.

Nur B. A.

6 Şubat 2026 00:24
Bencede bir sıkıntı yoktur benm kizima neler dediler mikrosefali felan ama cok sağlıklı cok hareketli kesnlikle genetiktir motor becerisi ve gelisimi iyiyse cokda kafaya takipda en guzel zamanlari zehir etmemk gerekiyor ben o hatayi yaptim maalesef☺️
A

Aleyna Ö.

6 Şubat 2026 00:26

Nur Begum Arslan

Bencede bir sıkıntı yoktur benm kizima neler dediler mikrosefali felan ama cok sağlıklı cok hareketli kesnlikle genetiktir motor becerisi ve gelisimi iyiyse cokda kafaya takipda en guzel zamanlari zehir etmemk gerekiyor ben o hatayi yaptim maalesef☺️

Ya gerçekten her şey zehir oldu düşünmekten araştırmaktan duramıyorum. Bir yandan bebeğime bakıyorum çok şükür gülüşler, göz takibi, hareketleri falan her şeyi yerinde. Bir sorun olsa kendini belli ederdi diye düşünüyorum.
Nur B. A.

Nur B. A.

6 Şubat 2026 02:17

Aleyna Özdemir

Ya gerçekten her şey zehir oldu düşünmekten araştırmaktan duramıyorum. Bir yandan bebeğime bakıyorum çok şükür gülüşler, göz takibi, hareketleri falan her şeyi yerinde. Bir sorun olsa kendini belli ederdi diye düşünüyorum.

Ben de aynydm hergun bas olcmu yapyordum hareketlerini kontrl ediyordum 1 yasina geldi yurumye basldi 8 aylik konuştu derken baktm cocukk yasitlaryla ayni seyleri yapiyor rahatladm smdi hic takmiyorm cnkuu cocugmn farkindaym sende annesin ve çocuğunun en iyi doktoruda sensin hic bisy olmz merak etme en guzel zamanlarn tadini cikart bence hersey yolunda☺️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir