Baş Çevresi
86 görüntüleme
K
Kübra E.
29 Kasım 2025 04:52
2,5 sylık kız bebeğimin 37,5 baş çevresi var. Aylıklarına göre biraz gerideymiş. Ne yapmak lazım
C
Ceren Ç.
29 Kasım 2025 06:18
Benim bebeğim erkek doğum baş çevresi 33 dü. Yani doğduğunda bile küçüktü.4-5 ay takip ettik büyüme vardı. Ama boy ve kilosuna göre bile baş çevresi 1,5 daha küçüktü. Devletteki doktor bizi çoöuk nörolojisşne yönlendirdi. Gelişimsel olarak her şey normal annesi dedi. Ama baş gerçekten biraz küçük ölçümlere göre dedi. Bir şey olup olmadığını kesinleltşrmek için emar çektirmeye karar verdik. Oldukça zor ve stresli günlerdi. Her şey yolunda çıktı.beyin gelişimi için yeterli alan ve büyğme var dedi. Ama yinede hala takip ediyorum bir şey olur mu diye. Her ay bir büyüne var mı onu takşo et. Bazen doktorlar riske girmemek için açıklama yaparken bizim anne olduğumuzu unutuyorlar. Sakin ve sıkı bir takip yaptır. Hatta aynı sağlık ocağı aynı hemşireye haftada bir gün seçip 4 hafta ölçüp yaptır. Büyüme var mı diye. Bazen çoöuk yapısı ya da genetik olabilir bizim gibi. İnşsllah her şey yolundadır amin.
K
Kübra E.
29 Kasım 2025 08:44
Çok teşekkür ederim evet ben de bundan sonra takip edeceğim doktorun beni uyarma şekliyle çok fazla panik oldum aklıma kötü kötü şeyler geldi ama şu an kendimi o kötü şeylere yormayacağım her hafta ben de gidip görüştüreceğim