Baş Çevresi
152 görüntüleme
D
Damla B.
5 Ağustos 2025 19:53
Doğduğunda baş çevresi 35cmdi.
1.ayda 37 ölçtü doktor. Bugün 2.ay kontrolümüz vardı baş çevresini 37.5 olarak ölçtü. Normal mi böyle olması. Boy ve kilo olarak gayet iyi ilerlemiş ama baş çevresi 0.5cm büyümesi çok az değil mi? Ölçümlerde yanılma payı var mıdır?
1.ayda 37 ölçtü doktor. Bugün 2.ay kontrolümüz vardı baş çevresini 37.5 olarak ölçtü. Normal mi böyle olması. Boy ve kilo olarak gayet iyi ilerlemiş ama baş çevresi 0.5cm büyümesi çok az değil mi? Ölçümlerde yanılma payı var mıdır?
E
Elif S.
5 Ağustos 2025 19:56
hep aynı doktor ölçüyor sanırım değil mi? bazen doğumhanede bakam doktor ile takibe gidilen doktor aynı olmuyor, o yüzden böyle bir fark olmuş olabilir🤔 boy ve kilo ane sütü ile ilişkiliyken, baş çevresi bunlardan tamamen bağımsızdır. beslenmeyle alakasızdır. 0.5cm olarak bakmayın duruma, ba çevresi biraz küçük doğmuş zaten bebiş, persentilinize göre normal bir büyüme olmuş sanırım. kaç haftalık doğdu? prematüre miydi?
C
Cansu İ. B.
5 Ağustos 2025 19:57
Kendiniz de evde ölçüp takip edebilirsiniz bir mezura yardımıyla
D
Damla B.
5 Ağustos 2025 19:57
Merhaba doğumdaki baş çevresini yanlış girmişim düzelttim
D
Damla B.
5 Ağustos 2025 19:58
Elif Hanım, 1 ve 2.aydaki ölçümleri aynı doktor yaptı. Yarın sağlık ocağında aşımız var orada da ölçtürsem iyi olacak gibi eve de bir mezura alıp bakarım olmadı ☺
E
Elif S.
5 Ağustos 2025 20:00
35 37 37.5 her şey yolunda bence🙂 ben bu tarz bir soru sormuştum da doktorumuzdan minik sitemli bir dayak yiyordum az kalsın😅 bebişerde her şey sayı değil, persantil önemli, ondan karışıyor kafalar🙂
E
Elif S.
5 Ağustos 2025 20:05
sizin için persantil eğrisine baktım da 37.5 2. ay için %25 gibi görünüyor, (kız olarak baktım) öyleyse küçük geldi bana da şimdi 🤔 osman bey görse de yorum yapsa 🙏
D
Damla B.
5 Ağustos 2025 20:06
Fazla bilgi de bu yönden kötü valla. Her şey yolunda mı neden az neden çok diye düşünüp kendimizi strese sokuyoruz böyle 🥲 teşekkürler cevabınız için 💕
K
Kübranur ..
5 Ağustos 2025 20:08
Bizim de aynı sorun var doktorumuz annenin kafası da babanın kafası da küçük o yüzden sorun olarak görmüyorum demişti
D
Damla B.
5 Ağustos 2025 20:10
Kübranur Hanım, olabilir benim kafam biraz küçük aslında çocuk şapkaları vs oluyor. Yarın sağlık ocağında da ölçtürürüm olmazsa 3.ay kontrolünde daha dikkatli bakarız bu duruma
M
Merve A.
6 Ağustos 2025 07:20
Her ay büyüme oluyorsa bir problem yok Damla Hanım bebeklerin baş çevreleri bir ay yarım cm büyürken diğer ay 1.5 cm büyüyebilir endişe etmeyin
D
Damla B.
6 Ağustos 2025 09:09
Merve hanım çok teşekkür ederim cevabınız için 💕

Nur B. A.
6 Ağustos 2025 11:18
Benim bebeğimn bas cevresi hala kucuk kucuk ielrliyor ve yasitlarina gore küçük mikrosefali olraak gormstu sadece bir doktr.ama gecen ay doktrmz genetikk oldgunu soylediii cnkuu bas kucuklugunden dolayi gelisimi geriden gelir dedikleri.bebegmn motor becerileri ve gelişimi onden gidiyor her ay az da olsa bir buyume varsa caninizi skmayin