Baş Çevresi

599 görüntüleme
P

Pınar A.

30 Temmuz 2025 20:03
Merhabalar ikiz kızlarım var 35+3te doğum yaptım 1. Bebek doğum kilosu 2100 gr 45 cm boy 31,5 baş çevresi şeklinde 2. Bebek doğum kilosu 2100 Gr 45 cm boy 31 cm baş çevresi şeklinde şuan 6 aylık 1. Bebek 6800 Gr 65 cm 43,5 baş şeklinde 2. Bebekte 6800 Gr 65 cm 43 cm baş çevresi. Ultrasonda bakıldı beyinde su toplaması gibi görüldü ve baş çevresi persantile göre bi tık buyuk mr girilecek denildi birinci bebek için bütün mr e girilecek ama ben persantile baktığımda 43,5 cm olabilir yazıyor onun sonucuna göre beyin ve sinir cerrahisine yonlendirebilirim dedi böyle bir problemle karşılaşan var mı? Veya hocam detaylı bilgi verebilir misiniz?
T

Tuğba P.

31 Temmuz 2025 22:00
Iyı günler benım kızım 5 buçuk aylık 5730 kılosu baş çevresi 39 cm dk 2700 baş çevresi ise 32 cm doğdu şimdiki ne göre doktor çocuk nörolojiye gönderdi çok tedırgınum çok mu ayınıa göre küçükmüş ama genel durumu gayet iyi
Ş

Şifanur A.

29 Ocak 2026 09:21
Tuğba Polat
Iyı günler benım kızım 5 buçuk aylık 5730 kılosu baş çevresi 39 cm dk 2700 baş çevresi ise 32 cm doğdu şimdiki ne göre doktor çocuk nörolojiye gönderdi çok tedırgınum çok mu ayınıa göre küçükmüş ama genel durumu gayet iyi
Merhaba şimdi nasıl bebeğiniz nasıl bir yol izlediniz ? Benim bebeğim de 2 aylık şuan kafası 42 cm ve Nörolojiye yönlendirildik büyük kafası dediler
S

Selenay

3 Şubat 2026 03:27
Evet nasıl bir yol izlediniz bizimde 7 ay 23 günlük 42 cm dendi küçük dediler motor gelişiminde hiçbir sıkıntı yok
P

Pınar A.

5 Mart 2026 01:44
Şifanur Arslan
Merhaba şimdi nasıl bebeğiniz nasıl bir yol izlediniz ? Benim bebeğim de 2 aylık şuan kafası 42 cm ve Nörolojiye yönlendirildik büyük kafası dediler
Merhabalar yeni gördüm mesajınızı bizimde aynı şekilde büyük sorun yok denildi. Mr ultroson hepsi temiz çok şükür sadece kafası büyük denildi bir sorun çıkmadı
P

Pınar A.

5 Mart 2026 01:45
Selenay
Evet nasıl bir yol izlediniz bizimde 7 ay 23 günlük 42 cm dendi küçük dediler motor gelişiminde hiçbir sıkıntı yok
Merhabalar şuan 14 aylık nörolojiye gittik ultrason mr hepsi yapıldı sonuç temiz çıktı kafası büyük denildi
Ş

Şifanur A.

5 Mart 2026 01:46
Pınar Aksu
Merhabalar yeni gördüm mesajınızı bizimde aynı şekilde büyük sorun yok denildi. Mr ultroson hepsi temiz çok şükür sadece kafası büyük denildi bir sorun çıkmadı
Maşallah çok şükür. Bizde 3 ayı bitirdik bir sorun yok denildi ultrason sırası bekliyoruz
P

Pınar A.

5 Mart 2026 05:29
Şifanur Arslan
Maşallah çok şükür. Bizde 3 ayı bitirdik bir sorun yok denildi ultrason sırası bekliyoruz
Ne olur olmaz tedbir amaçlı sürekli kontrol ediliyor demişti doktorumuz en son nöroloji de emin olmak için mr bakıp karar vermişti ultrosonlar temizse içiniz rahat olsun
T

Tuğba P.

13 Mart 2026 23:10
Şifanur Arslan
Merhaba yenı gördüm mesajınızı en son götürdüğümüz de standart larda dedıler bugün tekrar götürdük kontrole şuan 12 aylık kafa ölçüsü 43 cm küçük nöroloji ye sevk ettı emar çekılecez haftaya çok korkuyoruz
A

Ayşegül U. İ.

14 Mart 2026 02:25
Benim kızımında hep küçüktü gelişimi de normal hatta ben küçük diye dertleniyorum 17 aylık anca 44 olmuştur çok takıyordum doktor dedi genetik olabilir dedi.. benim de babamında eşiminde kafası ufak . Gelişimi iyi öğrenmesinde sıkıntı da yok
T

Tuğba P.

15 Mart 2026 09:35
Ayşegül Ulutürk İlter
Benim kızımında hep küçüktü gelişimi de normal hatta ben küçük diye dertleniyorum 17 aylık anca 44 olmuştur çok takıyordum doktor dedi genetik olabilir dedi.. benim de babamında eşiminde kafası ufak . Gelişimi iyi öğrenmesinde sıkıntı da yok
Emar istemedılermi ya bizden istediler ama 12 aylık bebek sonuçta korkuyorum da emar dan ama süpheye düşürdü doktorlar
T

Tuğba P.

15 Mart 2026 09:36
Yanı gelışimimiz tam ayına göre zekasında bır sıkıntı da yok anlıyor bırkaö kelıme söylüyor tutunarak yürüyor
G

Gülcan Ş.

16 Mart 2026 14:06
Herkese merhaba benim kızm da 9 aylık baş çevresi 42 cm genetik hastalıklarında baktırdık nöroloji yönlendirmesiyle gittik genetik test verdik sonuçlar 4 yada 5 ay da anca çıkıyormuş daha öncesinde mr cekmıstık ama baş çevresi için degıldi umarım temız çıkar bizimki de yaa bu konuyla alakalı genetik test yaptıran oldu mu
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir