Baş Çevresi

166 görüntüleme
G

Gökçe O.

4 Haziran 2025 23:53
Merhaba hocam kızım 37+2 de 2540 gram boy 46 cm baş çevresi 33 cm dogdu şu an 1 yaşında 7.800 kilo 76 cm boyu baş cevreside 42 cm ölçüldü ve bize çocuk çok zayıf ve mikrosefalisi var bu çocugun dediler genetik test vermemiz önerildi sizin görüşünüz nedir hocam
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

5 Haziran 2025 08:30
Başlıkta baş çevresi ile ilgili sorunuz olduğu için özellikle baş çevresini değerlendireceğim;
Çocuğunuz doğduğundan bugüne yaklaşık dokuz santim baş çevresinde büyüme olmuş. Ortalama olarak sıfır beş-iki santim aralığında büyüme olmasını beklediğimiz için beklentimizi karşılayan bir büyüme diyebilirim. Bu sebeple tek başına santimlerle yol almamız gerek gerekirse baş çevrenizin doğduğuna göre normal şekilde büyüdüünü söyleyebilirim. Tabii ki ayrıntılar son cümleyi değiştirecektir…
G

Gökçe O.

5 Haziran 2025 10:46
Teşekkür ederim hocam 🙏
Ö

Özlem D. K. ..

7 Haziran 2025 13:48
Benim bebegimde aynı şekilde başı biraz küçük 35 cm doğdu şuan 6 aya yaklaşık 42 cm oldu ve bizi çok korkuttular bingildagi neredeyse kapanmış olarak doğdu şükür ki büyüme devam etti bi risk olmadı ve beyin ve sinir doktoru da baktı filim cekildik hiç bir problem yok dedi bazen doktorlar yanlış yönlendiriyor dedi hatta d vitavini kesmeyi düşündü bingildak kapalı bayağı diye ama yanlış bi yaklaşım denildi açıkçası bu gibi şeyler genetik olabiliyormuş mesela benim bas cevrem 51 cm benimde küçükmüş bu sayede öğrendim dedesi öyle sizdede böyle bi durum varsa olabilir önemli olan nörolojik olarak takip bunu sakın ihmal etmeyin 3 doktor ile görüşün icinize sinmeli emin olun sakın ameliyat gibi seylere hemen gitmeyin ben 3. Ayda nerdeyse ameliyata goturcektim ki bizi dr çok korkuttu
G

Gökçe O.

7 Haziran 2025 21:05
Öncelikle desteğiniz için teşekkür ederim bize bunu endokrin doktoru söyledi zayıf olduğu için bide detaylı hormon bakıtayım diye götürmüştüm tahlil vs gerek bile duymadı direk bize bu çocugun mikrosefalisi var diye tutturdu hemen o gün gelişimsel pediatri gördü bi takım sorular sordu bilişsel gelişimle ve bedensel gelişimle ilgili herşey normal olarak değerlendirdi nöroloji doktoruna gideceğiz inşallah bide onun görmesi önemli

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir