Bariz Belirti Vermeyen Alerji

57 görüntüleme
S

Sıla T. K.

15 Kasım 2025 07:40
Merhaba çocuğum doğduğundan bu yana (8.5 aylık ) ciddigaz sancıları yaşadı yaklaşık 10 günlük başladı sancılar şiddetli ağlama krizler gündüzler bize zindan olmuştu geceleri genellikle beslenmek için kalkıyor zaman zaman ağlıyordu ama daha normal ağlamalardı mart ayında dogan bir bebek karnına kiraz çekirdeği ısıtıyordum hergün ılık banyo masajlar ama ne yapsam geçmiyordu sezeryan ile doğdu gaz yapabilir bende diye doktor bir kaç gün süt ürünü tüketme demişti ilk yoğurt yediğim gün başladı bu krizler sonrasında doktora gittik durumu izah ettim olamaz çocukta bir sorun yok kolik bir bebek geçecektir dedi diyet yapmanı uygun bulmuyorum dedi emziren annesin dedi ben normal beslenmeye başladım çocuğun kolik olduğuna ikna oldum moomss bliss damla biraz olsun hafifletmişti 5.5 6 ay boyunca sadece anne sütü aldı kakası hep 7 10 13 günde birdi ve normal denildi anne sütü aldığı için ek gıda tadımlarına başladık tadım esnasında ciltte herhangi bir döküntü olmadı fakat hep kabız olduğu için kaka gözlemleme şansım olmadı ek gıdadan sonra kaka formu aşırı sert ve kup kuru doktora söyledim bi ilaç verdi 20 gün kullan dedi ilacı kullanırken kaka yapıyordu kesince2 3 gün sonra yine aynı duruma geldik şuan gözlemlediğim kadarıyla sanki yoğurt verdiğim günler kaka huzursuzluk durumu artışta gibi hissediyorum bu normal mi ciltte döküntü kakada kan görmedim ama aşırı kabız su içiyor günlük 100 120 cc kadar 9 kilo şuan ek gıda 3 öğün 2 3 yemek kaşığı fazlasını almıyor zaten çocuk bunun yogurt alerjisi olma ihtimali var mı?
S

Saliha A. ..

15 Kasım 2025 08:13
süt ve süt ürünleri çoğu çocuğa yaramıyor maalesef.siz kendi gözleminizi yapın bebek rahat etmiyorsa ben a kan grubu olanlara süt ve etürünleri sindiremediğini kendimden biliyorum
S

Saliha A. ..

15 Kasım 2025 08:14
mesela yenidoğanda iki çocuğumda da yumurta yediğimde kulaklarında hattakaşlarında kabuklaşma oluyor
S

Saliha A. ..

15 Kasım 2025 08:14
sözde alerji olmaz deniliyor ama oluyor yani onu demek istedim
B

Burcu B. Ö.

15 Kasım 2025 08:16
Benim bebeğim iki aylıktan beri süt alerjisi var çok gazlıbi bebekti kakasını gürültülü yapıyodu peynir falan yediğimde yüzünde kızarıklıklar oluşuyodu maalesef doktor bana böyle şeyler de akla ilk süt alerjisi gelir dedi bir hafta süt ürünü tüketme bakalım olcak mı dedi ve bi daha olmadı sizin de böyle olabili doktora sorun bi süre yoğurt vermeyin falan diycektir büyük ihtimal denemek için
S

Sıla T. K.

15 Kasım 2025 08:53
Ben diyet yaptığımı söyledim gerek yok bu çocukta hiç bir alerji belirtisi yok kabızlık dışında bu alerji değil dediler ama her geçen gün kabızlık huzursuzluk şiddetlendi benim bebeğimde a kan grubu
S

Sıla T. K.

15 Kasım 2025 08:54
Çocuğumun çektiği sıkıntıya mı yanayım günler gecelerce ağlamalara uykusuzluklara mı çocuğun adı huysuz bebeğe çıktı
B

Burcu B. Ö.

15 Kasım 2025 09:04
Benimki de öyleydi sürekli ağlıyordu ama bence alerji doktoruna gitmelisin altıncı ayını geçince test yapıyorlar çok basit bi test hem sonucuna göre kendini üzmezsin hem de başka çözüm yolu ararsın
B

Burcu B. Ö.

15 Kasım 2025 09:05
Bin Trabzon’da alerji doktoruna gittim bana dediği kakasında kan olmasa bile huzursuzluk da bi alerji belirtisi olabilir demişti gerçekten süt ürünü kesince bebeğim daha mutlu bi bebek oldu

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir