Bardak Altına Saklanan Nesneyi Bulamıyor

123 görüntüleme
B

Buse N. K.

19 Aralık 2025 06:09
Merhaba 13,5 aylık kızım elimize sakladığımız yada bardak altına koyduğumuz nesneyi bulamıyor aynı şekilde gözünün önünden yok ettiğimiz nesne onun için anlamsızlaşıyor sanki . Biz saklambaç oynarsak arıyor yada örtü altına gizlenirsek örtüyü çıkarıyor ama nesnelerle olmuyor bu bir sorun mu?
S

Sifa D.

21 Aralık 2025 09:44
Merhaba @Buse Nur Kemer bu bahsettiğiniz nesnenin sürekliliğini becerisi.
Normal şartlarda bu bahsettiğiniz basit haliyle çoğu zaman sizin ayınızdan daha erken kazanılır.
Diğer becerileri nasıl? Basit yönergeleri (al ver gibi) ya da jestleri (bay bay gel gel vs) anlar ya da kullanır mı? Önce yukarıda saydıklarınızı yaparken dikkatinin ve gözünün sizde olduğundan emin olun. Etrafta daha fazla ilgi gösterebileceği hiçbir nesne bulundurmadan deneyin.
Belki önce, bir örtünü altından bir nesnenin yarım görüneceği şekilde yerleştirip fark etmesini sağlayın sonra 1/3ü gibi
Giderek daha fazla gizleyin ve bunları fark ettiğinde de tamamını gizleyerek devam edin. yukarida bahsettiğim ideal koşullara rağmen hala fark etmediğinden eminseniz,bulunduğunuz şehirdeki hastanelerde varsa bir gelişimsel pediatri randevusu alıp gidebilirsiniz. Orada çok yönlü değerlendirme ve gerek görürlerse ileri yönelendirme yapacaklardır.
Kalıcı ve tam sağlıkla büyütmeniz dileğiyle 🙏🏻
B

Buse N. K.

21 Aralık 2025 09:48
Merhaba @Sifa D. Konuya ilginiz için teşekkür ederim.
Diğer tüm becerileri iyi durumda yani kelimeleri anlıyor taklitler iyi durumda ama iş bu oyuna gelince tepkisiz. Gidip kendisi çorabı vs yorgan altına saklıyor . Benle saklambaç oynuyor kendisi saklanıp çıkıp cee yapıyor yada kaybolunca beni arıyor ama çok ilginç bir şekilde bardak altına koyma yada ekde saklamaya tepkisiz hatta nerede deyince kafasını sallıyor hayır yada bilmiyorum vari.
S

Sifa D.

21 Aralık 2025 09:58
@Buse Nur Kemer diğer becerileri gayet iyi ve ayıyla uyumlu gibi o yüzden endişelenecek bir şey varmış gibi gelmiyor. Belki sadece deneyim eksikliğidir, yukarıda bahsettiğim şekilde önce ipucu vererek başlayın sonra da gizlenmeyi giderek artırın.
Şeffaf kapların içine koyarak dikkatini çekin bir nesnenin içinde başka bir nesne olabileceğine dair algısı güçlenir.
Yani şu an yapabildiği noktadan başlayarak giderek zorlaştırın. Kısa sürede öğrenecektir diye düşünüyorum.
Sağlıkla büyütün 🙏🏻
B

Buse N. K.

21 Aralık 2025 09:59
@Sifa D. Hepsi sağlıkla büyüsün çok teşekkür ediyorum tekrar ❤️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir