Banyo Sorunu
181 görüntüleme
B
Berivan ..
23 Haziran 2025 12:42
2 buçuk aylık banyo korkulu rüyamız şuan yani doğduğundan beri sevmedi çok fazla ağlıyor aşıda bu kadar ağlamadı çözüm önerisi alabilir miyim
S
Semanur Ş.
23 Haziran 2025 12:45
Suyun sıcaklığı nasıl onun vücuduna göre olması lazım 37 derece odanın ısısıda ideal olması lazım önce ayaklardan başlanması lazım yavaş yavaş yukarı doğru olmalı
S
Sümeyra T.
23 Haziran 2025 12:53
En son kafayı yıkayın genelde en çok kafada ağlıyorlar, bide ilk aylar her bebekte normal bence bu 4-5-6 ay civarında farkına vardıkça ağlamaları geçiyor
L
Latife
23 Haziran 2025 12:53
Karnı çok açken yaptırmayın ya da aşırı tokken yaptırmayın yine. Bir oyuncak ile dikkatini dağıtabilirsiniz
D
Deniz A.
23 Haziran 2025 13:08
suyun dışında filede tutuyorsanız suyun ıcıne oturtup yıkamayı deneyin benim bebegım fileyi cıkarıp suya soktugum an sevmeye basladı yoksa basından sonuna kadar aglardı suyun dısında kaldıkları ıcım savunmasız hıssedıp korkarlarmış
D
Deniz A.
23 Haziran 2025 13:09
sızın ayınıza göre oturtamazsınız ama uzandırın en azından bırınden destek alabılırsenız
N
Nazlı A.
23 Haziran 2025 13:28
Temiz ona yeter boyutta halı kestirin ve başına da yastık koyar gibi havlu ile destek hazırlayın.Halısı ile yavaş yavaş başlarsa banyoya zamanla orda salondaki gibi yataktaki gibi uslu şekilde duruyor ve sağa sola rahatlıkla dönderip güzelce yıkıyorsunuz.Ve en güzeli başı en sona koymak ayaklardan başlayıp yukarı doğru devam edin.Başı zaten arkaya şekilde yıkarsanız gözüne de su kaçmaz ağlama ihtimali de en aza iner.İki çocuk sahibiyim ikisini de hep kendi halıları üstünde bu şekilde yaptırdım çok şükür ikisi de çok sever banyo yapmayı.Suyun sıcaklığı güzel oldu mu zaten köpük köpük yıkadıkça hoşlarına gidiyor.Benim nacizane önerim bu şekilde benim için banyo olayı hep keyifli oldu çok şükür umarım sizde de işe yarar bu şekilde denerseniz.
B
Berivan ..
23 Haziran 2025 15:20
Ben üzerini çıkarırken rahatsiz olmaya başlıyor direk daha ayaklarını küvete koymadan ağlama başlıyor tekrar bilgileriniz için teşekkürler deneyecem 😊

Simge P.
26 Haziran 2025 11:56
Merhabalar, oğlum 3,5 aylık bizde banyo sorunu yaşıyoduk çok ciddi bir şekilde. Küvet içine file ile denedik olmadı, yumuşak yıkama yastığı gibi bir ürün aldım onunla denedim yine olmadı. Katılırcasına ağlıyordu, en sonunda banyonun ortasına bir adet sandalye koydum kucağıma aldım, ten tene olduğumuz için sakinleşti babasıda yıkadı. Böyle yaptığımızdan beri asla ağlamıyor.
Ş
Şermin B.
28 Haziran 2025 20:42
Suyun sıcaklığını ve odanın sıcaklığını ona göre ayarlayın ve önce siz sakin olun sakin ve nazik hareketlerle yıkayın suyu bir anda dökmeyin yavaş yavaş alıştıra alıştıra yıkarkende yine sizde keyifli ve sakin ses tonuyla konuşarak yıkarsanız büyüdükçe suyu sever ama kafasına su dökerken dikkat edin yüzüne çok su gelince veya su yutunca korkuyorlar bebek dikey şekildeyse elinizi kafasının üzerine koyup suyu dökün fazla suyu yüzünden aldırın, eğer yatar pozisyonda yıkıyorsanız bebeği elinizin üzerine çevirip kafasının arkasından suyu döküp yine hemen fazla suyu sıyırabilirsiniz benim tecrübelerim bunlar ilk zamanlar annemle bir iki kez yıkadım çok acele ediyordu çocuk hasta olcak diye şap şup yıkıyordu bebeğim ağlıyordu ilerde suyu sevmicek diye annemi gönderdim kendim eşimle sakince yıkadım sonra tek yıkamaya başladım zaten şuan 14 aylık oldu küvetinin içinde oyuncaklarla oynayarak yıkanıyor ama yine yüzüne çok su gelirse bazen rahatsız olduğu için hemen ayağa kalkıyor
M
Meltem D.
30 Haziran 2025 19:28
Yüzüne su gelmesinden korkuyor olabilir hiç getirmeyin arkasını ayrı yıkayın sonra çevirip kafasının önünü elinizle tutarak geriye doğru hiç yüzüne su gelmeyecek şekilde yıkayın ben halen kızımı öyle yıkıyorum doğduğundan beri
B
Büşra D. ..
1 Temmuz 2025 01:42
Benim bebeğim de iki aylık. Doğduğu andan itibaren çığlık çığlığa banyo yapıyordu. Açken hiçbir şey yapmayı sevmiyorlar her yerde bahsetselerde ebe birşey olmaz dediği için emzirdim hep banyo öncesi biraz sonrası biraz şeklinde doyana kadar yani. Birde eşimin veya benim kucağımda tutarak birlikte yıkadık hep ayaklardan başlayarak sırt ön kısım ve en son kafa olacak şekilde. Anlasa da anlamasada hep konuştuk banyo yaparken anlattık aşamaları veya sevecen konuşmalar şeklinde. Su sıcaklığı da 36 37.5 derece deniyor ama şu an aşırı sıcak 35 36 arası olmalı bence bebeğinizin evin durumuna döre siz daha iyi bilirsiniz. Bu yöntemlerle artık çok şükür hiç ağlamıyor