Banyo Sonrası

88 görüntüleme
İ

İlkin D.

17 Ocak 2026 16:45
Arkadaşlar selamlar kızım 4 ay 7 günlük. Neredeyse hep vardı ama dikkatini dağıtırdık ve çok şiddetli değildi. Banyo sonrası kurulamak,kremlemek,bezini takmak,giydirmek klasik hepinizin yaptığı şeyleri yapmaya çalıştığımız anda basıyor ağlamayı öyle böyle bir ağlama değil ama dışardan biri duysa çocuğa bir şey yapıyor sanarsınız.

Duşta hiç bir şey yok suyu seviyor aksine. Üzerini çıkarırken de bir şey yok.

Siz sormadan söyleyeyim;Suyun sıcaklığı ideal,irkilmesin diye müsline sarıyoruz,odanın sıcaklığı ideal ki banyomuz arası çok mesafe yok,kurularken oyalayıp üşütmüyoruz,kremlerken eşimde bende ellerimizi sürtüyoruz birbirine soğuk olmasın diye kremi ısıtıyoruz ki kremlemeden daha zaten koyduğumuz an basıyor çığlığı. Yani anlayacağınız banyo sonrası ecel teri döküyoruz eşimle. Bu arada banyo rutinimiz var bozmuyoruz,aksatmıyoruz doğduğundan beri.

Sizce nedir,yaşayan var mı? Ve nasıl bir çözüm buldu. Oyuncakla vs dikkat dağıtmak,emzik bunlarda fayda sağlamıyor o an.
A

Ayşe G.

17 Ocak 2026 16:51
Merhabalar, okuyunca çok şaşırdım çünkü benim bebeğim de öyle. 6 buçuk aylık şimdilerde biraz bıraktı gibi ama bazen yine de banyo sonrası bu kaosu yaşıyoruz. Bir çözüm de bulamadım emziğini verip oldukça hızlı giydirmeye çalışıyorum. Eğer eşim yanımdaysa o güldürmeye çalışıyor ben hızlıca kremleyip giydiriyorum ama kesin bir çözümü yok. Bazen banyo değil sadece kıyafet giydirirken bile ortalığı yıkıyor ağlamasıyla. Koluna bacağına bir şey oldu sanıyorum öyle bağırıyor ama giyinince susuyor. Bozuk bu bebekler neden böyleler 😂
İ

İlkin D.

17 Ocak 2026 16:52
Ayşe Hanım valla sormayın o kadar şekilden şekle giriyoruz ki bir de diyorsunuz 6 aylık 🥹 Umudum o zamana gelince bu durumu geçer falandı🥹🥹
A

Ayşenur

17 Ocak 2026 16:53
Benim bebeğim iki buçuk aylık aynı durum da bence çok uyaran aldığı için su ne kadar rahatlatsa da duş kremleme üst değişimi hepsi bi uyaran belki duş sonrası ortamı karartmak sözleri azaltmak sakinliğe yönelmek işe yarar. Ve ben tek başima yıkayınca daha sakin oldugunu fark ettim bizim yüzümüz bile onlar için uyaran.
Ç

Çiğdem

17 Ocak 2026 17:14
Benim bebeğim banyo süngerine koyduğum andan ağlamaya başlıyor ta ki herşeyini halledip meme verene kadar…
B

Büşra K. ..

17 Ocak 2026 17:20
İlkin Hanım aklıma 2 şey geldi ya sudan çıkmak istemiyor ya da üşüyor
B

Büşra K. ..

17 Ocak 2026 17:22
Merakımı mazur gün ilk çocuğunuz mu😊
E

Esra G. Ç.

17 Ocak 2026 17:22
Belki kremin bıraktığı hissiyat hoşuna gitmiyordur. Ya da aniden uyku bastırıyor. Benim oğlum da 5 aylık yavaş yavaş mızmızlanıyor. Örneğin kolunu giydireceğim kızıyor kucağıma alıyorum, sakinleştirip devam ediyorum.
P

Pelin A.

17 Ocak 2026 17:26
Benim kızımda banyodan sonra uzattığım gibi ağlamaya başlardı. Ben banyo esnasında yüzüne değen sudan rahatsız olduğunu fark ettim. Şimdi hemen uzatmıyoruz havluyla kucağımızda ayakta bir kaç dakika oyalayıp dikkatini dağıtıp sonra uzatıp o şekilde giydiriyoruz işe yarıyor.
Hilal İ. .

Hilal İ. ..

17 Ocak 2026 17:30
Benim bebeğimde 3 buçuk aylık ve her banyo sonrası biz de aynı durumu yaşıyoruz bir çözüm bulamadık . Hatta banyo dışında ağladığı zaman altındaki kıyafetleri çıkarıyoruz o zaman da susuyor . Sanırım bebekler biraz daha özgür olmak istıyor . Ben yazı bekliyorum🤭

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir