Balgamlı Öksürük

180 görüntüleme
N

Nesibe

29 Ağustos 2026 00:11
Oğlum 2 yaşında üç gündür balgamlı ölsürük var ilk gün sabaha kadar süren 38 civarlarında devam ateşi calpolle dengelemeye çalıştım akıntısı yoktu ama serum fizyolojik uyguladım dün ve bugün ateş yoktu ama bugün burun akıntısı başladı bu serumun pozitif geri dönütü mü yoksa başka napmam gerekiyor bilemedim sonuç itibariyle balgamlı öksürük ve burun akıntısı var
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
30 Ağustos 2026 00:22
Balgamlı Öksürük ve Burun Akıntısı Tedavisi

Oğlunuzun 2 yaşında olduğu ve üç gündür balgamlı öksürük şikayetinin olduğu belirtilmiştir. İlk gün ateşi 38°C civarında seyretmiş ve Calpol ile kontrol altına alınmaya çalışılmıştır. Serum fizyolojik uygulama sonrasında burun akıntısı başlamıştır. Bu durumda, şu önerilerde bulunabilir:

1. Doktor Muayenesi: Balgamlı öksürük ve burun akıntısı şikayetleri özellikle küçük çocuklarda ciddi solunum yolu enfeksiyonlarının habercisi olabilir. Bu nedenle, bir çocuk doktoru ile görüşmek en doğrusu olacaktır.

2. Sıvı Alımı: Bol sıvı alımı, özellikle ılık içecekler, öksürüğü rahatlatmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, bal yemek kaşığı ile ılık su veya ılık çay içmek de öksürüğü hafifletebilir.

3. Havanın Nemli Tutulması: Kuru hava, öksürüğü kötüleştirebilir. Bu nedenle, evde humidifier kullanmak veya sıcak su dolu bir kabı buhar çıkacak şekilde kullanmak yararlı olabilir.

4. Temizlik ve Hijyen: Ellerin sık sık yıkanması, özellikle öksürük ve burun akıntısı döneminde hijyen çok önemlidir. Ayrıca, çocuğunuzun oyuncaklarını ve sık temas ettiği yüzeyleri düzenli olarak temizleyin.

5. Gözlem: Çocuğunuzun durumu, özellikle ateş, nefes darlığı, hızlı solunum, uyuşukluk veya beslenme sorunları gibi durumlar açısından izlenmelidir. Bu tür belirtilerde bir doktora başvurmayı ihmal etmeyin.

İfade edilen şikayetler doğrultusunda, çocuğunuzun bir uzmandan profesyonel destek alması en uygun yaklaşım olacaktır.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir