Balgamlı Öksürük

104 görüntüleme
R

Reyhan Ç.

9 Mart 2026 22:53
Bebeğim 1 yaşında alerjik bronşiti var. Her ay düzenli hasta oluyor. Hafif ateş burun akıntısı balgamlı öksürük halsizlik iştahsızlık var. Doktora gittiğimizde hemen antibiyotik yazıyor kullandırmak istemiyorum. Hava verip balgamını attırmaya çalışıyorum. Ama artık öksürükten uyuyamaz hale geldi. Başka neler yapabilirim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
10 Mart 2026 23:21
Bebeğinizin alerjik bronşiti var ve düzenli olarak hasta oluyor. Doktorunuzun antibiyotik yazması sizi endişelendiriyor. Öncelikle, hava vererek balgamı atmaya çalışmanız iyi bir adım.

Bunun yanı sıra, aşağıdaki önerilere de dikkat edebilirsiniz:

1. Nemli hava: Bebeğinizin bulunduğu odanın nem seviyesini yüksek tutun. Bu, balgamın yumuşamasına ve atılmasına yardımcı olabilir. Islak bir bez veya hava nemlendirici kullanabilirsiniz.

2. Sıvı alımı: Bebeğinize bol sıvı verin. Anne sütü veya formül maması alıyorsa, bu sıvı alımını artırın. Sıvı, balgamın yumuşamasına ve atılmasına yardımcı olur.

3. Göğüs ve sırt masajı: Bebeğinizin göğsüne ve sırtına hafifçe masaj yapın. Bu, balgamın atılmasına yardımcı olabilir.

4. Uyku pozisyonu: Bebeğinizi uyuturken başını biraz yüksek tutun. Bu, nefes almasını kolaylaştırır ve öksürüğü azaltabilir.

5. Doğal yöntemler: Bal, zencefil, havuç gibi doğal ürünlerle yapılan karışımlar bazen öksürüğü hafifletebilir. Ancak, bu ürünleri kullanmadan önce doktorunuzla konuşun.

6. Doktorunuzla konuşun: Bebeğinizin durumunu doktorunuzla detaylıca konuşun. Belki alternatif tedavi yöntemleri veya ilaçlar önerebilir.

Unutmayın, eğer bebeğinizin durumu kötüleşirse veya nefes almakta zorlanırsa hemen doktora başvurmalısınız.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Öksürük
2. Öksürük (balgam Var Gibi)
3. Öksürük Balgam
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir