Balgamı Nasıl Atabiliriz

53 görüntüleme
P

Pelin Y. ..

12 Ağustos 2025 23:19
Oğlum 8!aylık öksürükle balgam var burun temizligi yapıyorum ama balgamı atamiyoruz göğsünü ve sırtını Dr dinledi her hangi bri ses sıkıntı yok dedi ama com fazla boğazda hırıltı var
E

Ebru T.

13 Ağustos 2025 04:01
Yanlış yaziyo olabilirim ama taputman uygulaması yapmanız gerekli. Burun yıkama bi miktar çözüm. Yıkama sonrasi beslenme sutunuz varsa emzirmek çok çok iyi bi uygulama olur yada su icirin. Bu birinci adım. Burun açık ama geniz içinde sorun var ise, nebulizatör ile serum suyu uygulaması yapın içerisi yumusasin. Ardından gaz cikartir gibi sırtına vurun bi sure. Ağlayabilir ağlarsa bu süre içinde efsane olur sakın sakinleştirmeye çalışmayın. Ağlayarak ve vurmaya devam edin. Tıkanır gibi öğürme olduğunda kollarınızda yuzukoyun şekline getirin bebeginizi. Hafifçe vurmalar devam edin. O esnada ağız yoluyla balgami atmaya baslayabilir. Hafif kusar gibi olabilir. İlk uygulamada korkutuyor sakin kalın. Eger ağızdan sivi şeklinde şeyler çıkarsa gözünüz aydın balgami atabildi demektir. Elinizde nebulizatör yoksa yada faydası olmadıysa buharlı banyo uygulaması yaptırın. Ağlarsa iş dahada kolaylaşır. Diyelim banyo bitti havluya sardiniz sırt üstü yatmasin tikanabilir. Eger ağlıyorsa yüzü aşağı gelicek şekilde sırtına destek vurmasi yapın. Banyo nemi de balgami yumusatir. Uyuma durumunda ise dümdüz değil baş hizasından biraz yukarı gelicek şekilde yatirirdim ben yada yüz üstü.
P

Pelin Y. ..

13 Ağustos 2025 04:40
Çok teşekkür ederim bilginiz için 🙏🏼
N

Nurten

13 Ağustos 2025 06:13
Ebru Hanım çok güzel anlatmış, bende aynı şekilde uygulama yapıyorum ve göreceksiniz balgamları çıkaracaktır.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir