Balgam Çıkarmada Zorluk
76 görüntüleme
B
Beria T.
13 Şubat 2026 01:05
4 aylık bebeğim üç gündür hırıltı var burnunu temizlerken öksürmeye başladı ve balgamı nüksetti ve aynı anda ağlamaya başlayınca nefes almada zorlandı ama balgamda çıkmadı bidaha böyle durum yaşamamak için balgamı nasıl temizlemeliyim?
M
Merve D. P.
13 Şubat 2026 02:10
Ben böyle durumda ve grip başlarken udi yağı bir çay kaşığı veriyordum. Tabi alerji vs yoksa. Birde sırtına iyot sürüyordum. Bol bol serum fizyolojikle o akıntıyı çekmeniz rahatlatır bebeğinizi. Birde duştan sıcak suyu açıp içeri buharlaşınca o ortamda banyo ciğerler çok güzel yumuşatıyor . Yatarken de göğsüne yün torbası tikmiştm onu koyuyorum
B
Beria T.
13 Şubat 2026 11:10
Bebeğim henüz 4 aylık bişe veremiyorum ağızdan iyotu eczaneden mi aldınız? Birde serum fizyolojiyi basınçla burnuna verip mi çekiyorsunuz? Ben öyle denedim nefessiz kaldı balgamı daha çok tıkadı gibi boğazını. Teşekkür ederim.
M
Melin A.
15 Şubat 2026 21:31
Merhaba şu an tam sizinle aynı durumu yazmak için geldim bende🥺 siz naptiniz çözüm bulabildiniz mi? Benimki de 4 aylık tamamen anlattığıniz gibi. Hasta mı olacak acaba diye düşünüyordum bende. Bir de benimkinde reflu var
B
Beria T.
15 Şubat 2026 21:34
Öksürük var fitil verdik ama hala balgamını temizlemeye cesaret edemiyorum. Burnuna basınçla serum vermekten çekiniyorum
M
Melin A.
15 Şubat 2026 21:47
Çok geçmiş olsun hastalığa mı çevirdi yani 😞 ben bugün iki kere yaptım basincla temizligi geçmedi çünkü burnu tıkalı değil genzi tıkalı gibi daha çok