Balgam Burun Akıntısı

117 görüntüleme
D

Deniz D. ..

14 Mayıs 2026 10:01
15 aylık bebeğimle 1 ay şehir değişikliği yaptık ve 20 gün önce eve döndük döndüğümüzde beri bebeğimde öncelikle öksürük burun akıntısı balgam vardı şimdi öksürük nadir günde bir iki kez ama burun akıntısı balgam aşırı fazla oluyor serum fizyolojikle hergün defalarca temizleyip sırtına vuruyorum akıyor güzel de çıkıyo ama bitmiyor neredeyse 20 gün oldu ateş yok halsizlik yok iştah var ama geçmiyor, doktora gitsem antibiyotik verecek o yüzden gitmekte istemiyorum, ayrıca dişte çıkarıyor ne yapacağımı şaşırdım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
15 Mayıs 2026 10:25
Balgam ve Burun Akıntısı Sorunu

15 aylık bebeğinizde öksürük, burun akıntısı ve balgam sorunu yaşıyorsunuz. Eve döndüğünüzden beri bu sorunlar devam ediyor ve neredeyse 20 gün oldu. Ateş, halsizlik ve iştahsızlık yok, ancak burun akıntısı ve balgamı azaltamıyorsunuz.

Öncelikle Şunu Bilmelisiniz:

- Bu belirtiler genellikle üst solunum yolu enfeksiyonları ile ilişkilidir. Bu tür enfeksiyonlar sık sık görülür ve genellikle kendiliğinden iyileşir.
- Antibiyotikler bu tür enfeksiyonlarda etkili değildir çünkü bunlar viral kaynaklıdır.

Evde Yapabileceğiniz Şeyler:

1. Burun Temizliği: Serum fizyolojik ile düzenli burun temizliği yapıyorsunuz, bu doğru. Ancak bebeğinizin burnunu nazikçe temizlediğinizden emin olun.
2. Buhar Tedavisi: Nebülizatör ile buhar tedavisi uygulayabilirsiniz. Bu, balgamın yumuşamasına ve daha kolay çıkmasına yardımcı olur.
3. Sırt Çalkalama: Bebeğinizin sırtına vurarak balgamın çıkmasına yardımcı oluyorsunuz, bu iyi bir yöntem.
4. Bol Sıvı: Bebeğinizi bol sıvı ile beslemeye özen gösterin. Bu, balgamın yumuşamasına ve çıkmasına yardımcı olur.

Doktora Gitmeden Önce:

- Bebeğinizin durumunu yakından takip edin. Ateş, halsizlik, iştahsızlık gibi belirtiler ortaya çıkarsa doktora gitmeyi düşünmelisiniz.
- Bebeğinizin diş çıkarması bu dönemde bir faktör olabilir, ancak bu doğrudan balgam ve burun akıntısıyla ilgili değildir.

Sonuç:

- Eğer 2-3 gün içinde iyileşme görmezseniz veya belirtiler kötüleşirse, doktora gitmekte tereddüt etmeyin.
- Doktorunuz gerekli görürse başka tür tedaviler veya ilaçlar önerebilir.

Bebeğinizin bir an önce iyileşmesini diliyorum.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3aylık Burun Akıntısı Balgam
2. Öksürük
3. Balgamdan Ememiyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir