Balgam

183 görüntüleme
G

Gökçe N. B.

3 Mart 2026 05:32
5.5 aylık öksürük balgam hapşırık var 2 kere doktora gittik bişeyi yok normal burun temizliği yap dediler serum fizyolojikle yıka aspiratörle çekme dediler ama aspire etmeyince hırıltısı devam ediyor doğru düzgün uyku uyuyamıyor nebülüzatörle buhar veriyorum korkuyorum ciğerlerine iner diye ne yapmalıyım
G

Gökçe N. B.

3 Mart 2026 05:33
Ve sabah gittiğimiz doktor ateşi çıkarsa calpol içir getir demişti akşam 6 gibi 37.4 oldu içirdim keyfi yerine geldi şimdi çok şükür ateşi yok ama öksürük balgam hapşırık var
R

Rabia K. ..

3 Mart 2026 05:37
Bizimde aynı durum 3 kez hastaneye götürdüm aspire ediyorum ben yoksa yatamiyor ve çok ağlıyor geçmiş olsun rsv benim şüphem
G

Gökçe N. B.

3 Mart 2026 05:39

Rabia K.

Bizimde aynı durum 3 kez hastaneye götürdüm aspire ediyorum ben yoksa yatamiyor ve çok ağlıyor geçmiş olsun rsv benim şüphem

Doktor hiçbir bilgi vermedi test bile yapmadı keyfi yerinde ama sürekli öksürüyor balgam çıkarmaya çalışıyor ağlayarak uyanıyor burnu tıkanınca normal ciğerlerinde bişey yok dedi ciğerlere inmesin diye aspire etmeden yıka dedi ama aspire etmeyince de hırıltısı geçmiyor
R

Rabia K. ..

3 Mart 2026 05:45

Gökçe Nur Bozkurt

Doktor hiçbir bilgi vermedi test bile yapmadı keyfi yerinde ama sürekli öksürüyor balgam çıkarmaya çalışıyor ağlayarak uyanıyor burnu tıkanınca normal ciğerlerinde bişey yok dedi ciğerlere inmesin diye aspire etmeden yıka dedi ama aspire etmeyince de hırıltısı geçmiyor

Tam olarak aynı doktor bilgi vermedi buhar ağrı kesici enfluvir yazıp yolladı keyfî yerinde olan çocuk buhardan sonra mahfoldu sürekli ağlıyor huzursuz diye kestim. Çok geçmiş olsun sf. İle buhar yapıyorum günde 3 kez burun yıkama ile rahatlatmaya çalışıyorum ama yapışıyor ve kusturuyor balgam
G

Gökçe N. B.

3 Mart 2026 05:47

Rabia K.

Tam olarak aynı doktor bilgi vermedi buhar ağrı kesici enfluvir yazıp yolladı keyfî yerinde olan çocuk buhardan sonra mahfoldu sürekli ağlıyor huzursuz diye kestim. Çok geçmiş olsun sf. İle buhar yapıyorum günde 3 kez burun yıkama ile rahatlatmaya çalışıyorum ama yapışıyor ve kusturuyor balgam

Bize ilaçta yazmadılar 38 in üstünü görürsen calpol ver dediler sadece bir an önce geçer inşallah hastanede herkes öksürük ateş şikayeti ile gitmişti 🤦🏽♀️
R

Rabia K. ..

3 Mart 2026 05:50

Gökçe Nur Bozkurt

Bize ilaçta yazmadılar 38 in üstünü görürsen calpol ver dediler sadece bir an önce geçer inşallah hastanede herkes öksürük ateş şikayeti ile gitmişti 🤦🏽♀️

Gerçekten de bütün hastane aynı şikayetle dolmuş bugün Osman hocanın videosunu izleyince anladım ama Rsv salgını maalesef. Bebeğinizi dik pozisyonda tütün balgam varken o şekilde rahat ediyorlar ben günlerdir kucakta dik uyutmak zorunda kaldım ilaç bile versem balgamdan yutamiyor ve kusuyor defalarca ağladım çocuğumla süt içemeyecek duruma geldi bir hafta içinde çok zorlandık yeni yeni beslenmeye başladı
B

Begüm A.

3 Mart 2026 06:13
Bizim de aynı şikayetlerimiz vardı burnunu yıkamama buhar vermeme rağmen ciğere indi maalesef 1 hafta hastanede yattık inşallah böyle bir durumla karşılaşmazsınız ne olduysa 3 gün içinde oldu çünkü
G

Gökçe N. B.

3 Mart 2026 08:37

Begüm Aksoy

Bizim de aynı şikayetlerimiz vardı burnunu yıkamama buhar vermeme rağmen ciğere indi maalesef 1 hafta hastanede yattık inşallah böyle bir durumla karşılaşmazsınız ne olduysa 3 gün içinde oldu çünkü

Of inşallah 3-4 saatte bir temizleyin dediler ama 3-4 saate kalmadan burun tıkanıyor ağlayarak kalkıyor burnunu tahriş edicem diye de korkuyorum
Z

Zehra G. ..

3 Mart 2026 10:04
Öksürük için ayak altına Sarımsaklı zeytinyağıni sürün biz çok faydasını gördük. Bir kaba sarımsak doğrayın ya da ezin bir iki diş yeterli olacaktır üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekleyin 15 dakika bekletin ve ayak altına gunde üç dört defa sürüp pamuklu çorap giydirin. Çorapla yatırmakta sorun görmüyorsanız gece uyurken de sürebilirsiniz. Ama sarımsak parçaları cildine temas etmesin tahriş edebilir. Balgam için de Osman hocanın gösterdiği yöntemi denemiştik elhamdülillah o da fayda etti ( avuç içini kubbe şeklinde yapıp sırtına vurmak, daha detaylı YouTube videolarında bulabilirsiniz)
B

Begüm A.

3 Mart 2026 10:18
Serumun çok faydası oluyor artık hastalığı atlatsak da ben her gün yapmayı düşünüyorum tahriş olması konusunda da bence olmaz hasta olmasın balgamı çıkarsın o daha büyük bir olay çünkü gerçekten de serum uygulayıp sırtına kubbe şeklinde vurmak çok etkili balgamını atıp rahatlaması için aspiratörle çekmekten daha iyi
G

Gül K. ..

3 Mart 2026 10:22
Benim bebeğim 2 aylıkken ve 4 aylıkken aynı şekilde hasta gibi değildi ama balgam ve burun tıkanıklığı vardı hastalık sonrasında temizliyorum ama balgam dolu olduğu için hırıltı devam ediyordu çocuk doktoru sadece burun temizliği demişti ama ise de yaramıyor gibiydi aşı olması gerektiği için aile hekimi doktoru muayne etti ve Aferin pediatrik verdi balgamını sökmesi için internete bakinca 6 aydan küçük bebekelre önerilmiyor diyor ama doktor ver dediği için yarım ölçek verdim 2. Ayındayken 3 gün boyunca günde 1 seferdi 4. Ayında ise 1 hafta sabah akşam yarım ölecekti balgam üzerinde baya etkisi var balgamını açtı çocuğun. Ama tabi sizin doktorunuz onermediyse de bişey diyemem doktor önerisi olmadan kullanmayın bence
G

Gül K. ..

3 Mart 2026 10:24
Aynı zamanda hastanedeki doktor bana günde 4 ten fazla burnunu çekme dedi ama aile hekimindeki doktor çocuk burun dışında nefes aldığı bir yer yok hasta olmasada kış aylarında burun temizliği önemli ama hasta olduğunda daha fazla önemi var günde 8 keze kadar temizliyebilirsin demişti benim yine en fazla 5 kez falan temizledigim olmuştur
S

Sefanur T.

3 Mart 2026 10:49
Bizde de durumlar aynı. Öksürük balgam hapşırık gözlerde sulanma. Ateşi 37-38 sınırındaydı hep. Öksürük ve burun tıkanıkları uyutmuyor. Acildeki doktor terlemesin demişti. Ona dikkat ettim ben. Serum ve serum buhar yapıyorum sürekli. Çok ağlarsa da calpol veriyorum mecburen rahatlatıyor çünkü. Emzirdikten sonra bir süre dik pozisyonda tutuyorum, sırt üstü yatıyor sürekli yatağı düz olunca iyice tıkanmasın diye yatağını da hafif eğilimli yaptım daha rahat uyudu. Odanın sıcaklığını ve nemini de ayarlayın bence onlarda çok etkiliyor. Allah’a çok şükür 3 günün üzerine hapşırma ve öksürükte azalma oldu.
G

Gökçe N. B.

3 Mart 2026 10:53

Sefanur Tosun

Bizde de durumlar aynı. Öksürük balgam hapşırık gözlerde sulanma. Ateşi 37-38 sınırındaydı hep. Öksürük ve burun tıkanıkları uyutmuyor. Acildeki doktor terlemesin demişti. Ona dikkat ettim ben. Serum ve serum buhar yapıyorum sürekli. Çok ağlarsa da calpol veriyorum mecburen rahatlatıyor çünkü. Emzirdikten sonra bir süre dik pozisyonda tutuyorum, sırt üstü yatıyor sürekli yatağı düz olunca iyice tıkanmasın diye yatağını da hafif eğilimli yaptım daha rahat uyudu. Odanın sıcaklığını ve nemini de ayarlayın bence onlarda çok etkiliyor. Allah’a çok şükür 3 günün üzerine hapşırma ve öksürükte azalma oldu.

Terletmemeyi nasıl başardınız benim oğlum gece hiç uyumadığı için şu an kolumda uyuyor ve ister istemez terliyor
G

Gökçe N. B.

3 Mart 2026 10:54

Sefanur Tosun

Nebulizator var onunla hava veriyorum içine serum suyu koyup emzirme yastığında yatırıyorum kafası yukarda olsun diye
S

Sefanur T.

3 Mart 2026 10:56

Gökçe Nur Bozkurt

Terletmemeyi nasıl başardınız benim oğlum gece hiç uyumadığı için şu an kolumda uyuyor ve ister istemez terliyor

Bende de aynı uyuturken kolum terliyor hep o yüzden kolumla sırtı arasına bir mendil filan koyuyorum bazen. Gece de ince giydiriyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir