Bakıcıya Alıştırma

196 görüntüleme
Z

Zeynep

28 Temmuz 2026 10:04
Merhaba bebeğimi Eylül ayında bakıcıya bırakacağım o zaman 10 aylık oluyor. Bakıcıya nasıl alıştırmalıyım şuan emerek uyuyor bakıcı nasıl uyutacak bilmiyorum. Tecrübesi olanlar bilgilerini paylaşabilir mi çok sevinirim. Teşekkürler.
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
28 Temmuz 2026 10:16
Merhaba, 2 haftadır bakıcı ile ilerliyoruz bende haftaya perşembe işe başlayacağım, allah yardımcımız olsun 🙏🏻 ben şuan bakıcı ile vakit geçirtiyorum diğer odada kameradan izliyorum sürekli birbirlerine alışmaları için çok müdahale etmiyorum. Uyku düzeni beslenme alt alma hepsini ilk etapta bakıcı ile yaptık her bebek farklı nitekim. Benim bebeğim emmediğinden biberon kullanıyor mama saatleri ve uykusu düzenli. Beşiğine yatırıp nasıl uyutacağını anlattım ama zaman zaman uykuya geçirmekte zorlanıyor ki benim bebeğim çok kolay uyuyan bir bebek herkes siz gibi bakamıo maalesef, eğer biberon kullanıyorsanız şu aşamada ara ara biberon ile sütünüzü verip bu sürece hem bebeğin hemde bakıcının alışmasını sağlayabilirsiniz.
Z

Zeynep

28 Temmuz 2026 10:20
Hatice Erol
Merhaba, 2 haftadır bakıcı ile ilerliyoruz bende haftaya perşembe işe başlayacağım, allah yardımcımız olsun 🙏🏻 ben şuan bakıcı ile vakit geçirtiyorum diğer odada kameradan izliyorum sürekli birbirlerine alışmaları için çok müdahale etmiyorum. Uyku düzeni beslenme alt alma hepsini ilk etapta bakıcı ile yaptık her bebek farklı nitekim. Benim bebeğim emmediğinden biberon kullanıyor mama saatleri ve uykusu düzenli. Beşiğine yatırıp nasıl uyutacağını anlattım ama zaman zaman uykuya geçirmekte zorlanıyor ki benim bebeğim çok kolay uyuyan bir bebek herkes siz gibi bakamıo maalesef, eğer biberon kullanıyorsanız şu aşamada ara ara biberon ile sütünüzü verip bu sürece hem bebeğin hemde bakıcının alışmasını sağlayabilirsiniz.
Teşekkür ederim yorumunuz için. Malesef denedim ama biberona alıştıramıyorum anne sütü aldığı için bilmiyor biberondan emmeyi ısırıyor biberonu
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
28 Temmuz 2026 10:21
Zeynep
Teşekkür ederim yorumunuz için. Malesef denedim ama biberona alıştıramıyorum anne sütü aldığı için bilmiyor biberondan emmeyi ısırıyor biberonu
İşe başlayınca nasıl emziriceksiniz? İş yeriniz ile eviniz yakın mesafe mi? Eğer emme harici uykuya geçiş yapmıyor ise uyuma şeklini değiştirmelisiniz.
A

Ayşe H. B.

28 Temmuz 2026 10:35
Zeynep
Benim de aynı durumlar başıma geldi. 2 bakıcı denedim ikisinde de çok ağladı. Biberon da almıyor dediğiniz gibi. Ne yapacağımı bilmiyorum .
E

Ezgi ..

Premium Üye
3 Ağustos 2026 17:06
Ben 5 aylıkken bakıcımızla başladım, 6 ayda da işe döndüm, yani 1 ayı bakıcıyla geçirdim, bebeğim tabi çok küçüktü o yüzden kabullenmesi biraz daha kolay olmuş olabilir, bir de ben haftada 2 gün , eşim de haftada 2 gün evde olduk hep 1 gün sadece bakıcısıyla yalnız kaldı , onun da etkisi olmuş olabilir. Bakıcımızın başladığı süreçte gündüz uykusu için biraz eğitim verdim, benim bebeğim biberon alıyordu ama ben mama içerek uyusun istemiyordum (reflüsü vardı ve aç olmayan bir çocuğun sırf uyusun diye beslenmesini doğru bulmuyorum), beşiğinde emzik ve müzikle uykuya geçmeye alıştırmıştım, ama maalesef bakıcımızla birlikte tekrar mama içip uyumaya döndü... uyku eğitimi diyorum çaresine özetle.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir