Bakıcı Değilşkliği - Güvenli Bağlanma

36 görüntüleme
E

Ecem ..

11 Ocak 2026 12:44
Merhaba oğlum 13 aylık. Bakıcımız yaşlı olduğu için bakıcı değişikliği yapmak istiyorum ama bende çalıştığım ve evde olmadığım için güvenli bağlanamayacak diye korkuyorum. Değişiklik olursa bu 3. Bakıcımız olacak. Henüz 1 veya 2 kelimesi var. Hem bağ kurmasını hem de konuşmasını etkiler mi? Çok korkuyorum
A

Ayşegül Ü.

11 Ocak 2026 13:31
Burda önemli olan yeni gelen bakıcı. Enerjisi bol, oyun oynamayı seven birisi olursa ve bebeğinizle sık sık konuşursa olumlu etkileri olacaktır. Haftasonu veya tatilinizde yani sizin de evde olduğunuz gün, o yeni bakıcıyla vakit geçirirseniz bebeğiniz sizin yanınızdayken daha iyi hissedip bağ kurabilir. Yani yeni bakıcıyla tek başına tanışmasın. Aşama aşama .ilk gün 1 saat 2.gün 2 saat derken süreyi uzatarak onunla vakit geçirmesi hem bebeğiniz için hem sizin gözleminiz için daha iyi olacaktır.
E

Ecem ..

11 Ocak 2026 14:24
2 hafta bakıcı ile birlikte aynı anda bulunacağız. Sonrasında yarım gün birlikte kalıcak yarım gün anneannesi gelecek bakıcının yanına. Bu süre yeterli olacak mı bilmiyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir