Bağırsak Tepkili Besin Alerjisi

399 görüntüleme
D

Duygu ..

8 Mayıs 2026 23:59
Bebeğim 3 aylık sadece anne sütü alıyor.aşırı mukuslu kaka, neredeyse hiç emmeme sadece uykuya dalarken 5 dakika emme, aç olduğu halde ağlamama, gürültülü gaz ve karın gurultusu şikayetleriyle doktora gittiğimizde bağırsak tepkili besin alerjisi olduğunu ilk olarak süt ürünlerini kesmemi söyledi.7 gün sonra herhangi bir değişim olmadığı için tavuk ve buğday ürünlerini kesmemi süt ürünlerini tüketebileceğimi söyledi.Yöntem sadece eliminasyon diyeti midir ? 7 gün gibi bir sürede ufakta olsa iyileşme belirtisi olmalı mıydı yoksa henüz erken mi ? Şuan süt ürünlerini tekrar tüketmem mantıklı mı ? Doktor küçük bebeklerde test doğru sonuç vermez diyerek teste yönlendirmedi
B

Betül ..

9 Mayıs 2026 00:47
Doğru biz hem kan hem cilt testi yaptırdık yüzde yüz bebeğimin alerjisi olduğuna biz ve doktor da emin olmasına rağmen testlerde çıkmadı. Bebeklerde en doğru yol deneme yanılma yöntemi ben hep öyle ilerledim ve bir süre sonra doğru listeyi oluşturdum. Bence tavuk ve buğday ürünlerini kesin ama süt ürünleri tüketmemeye de devam edin eğer bir iyileşme durumu olursa süt ürünü tüketir belirtiler tekrarlayacak mı diye bakarsınız. Tam iyileşme için genelde 2 haftaya yakın vakit gerekiyor
B

Betül ..

9 Mayıs 2026 00:49
Betül
Doğru biz hem kan hem cilt testi yaptırdık yüzde yüz bebeğimin alerjisi olduğuna biz ve doktor da emin olmasına rağmen testlerde çıkmadı. Bebeklerde en doğru yol deneme yanılma yöntemi ben hep öyle ilerledim ve bir süre sonra doğru listeyi oluşturdum. Bence tavuk ve buğday ürünlerini kesin ama süt ürünleri tüketmemeye de devam edin eğer bir iyileşme durumu olursa süt ürünü tüketir belirtiler tekrarlayacak mı diye bakarsınız. Tam iyileşme için genelde 2 haftaya yakın vakit gerekiyor
Ayrıca baharatlar, kuruyemişler, tahin susam da çok alerjik yiyecekler onlara da dikkat edin derim
D

Duygu ..

9 Mayıs 2026 01:46
Teşekkür ederim 1 haftada iyileşme belirtileri en azından emmede biraz olsun düzelme olması gerekir miydi acaba
M

Melisa ..

13 Mayıs 2026 14:59
Duygu habım meraba. Biz de şuan 4. Ayımıza girdik 2 haftadır emmek istememe. Mama da yemek istemiyor. Emerken süreklı gaz cıkarıyor alttan. Ve huzursuzlanıp bırakıyoor. Uzun saatler emmek istemiyor . Ayrıca vücudunda egzama tarzı kızarıklıkta var. Sizinle şikayetlerimiz cok aynı ozellıkle beslenmek istememesi. Evet aclıktan aglamıyor ama yeri

Gelıyor 6 7 saat yemıyor sadece uykuluyken yiyor. Akşamları da cok huzursuz.

Siz masıl yol ızledınız. Ne yapmayı onerırsınız
D

Duygu ..

13 Mayıs 2026 17:02
Benim ki de 7-8 saat aç durur ağlamazdı.Aç değil gibi keyifli davranıyordu.Devlette doktor aç değil bu dedi :) Kakadan kan gelmediği sürece anneye diyet önermiyoruz dedi özelde bi doktora gittim daha faydalı oldu bizim için süt ve süt ürünleri ( paketli gıdalar dahil) aklınıza gelecek herşeyi yemeyi kestim.Yumurtada aynı şekilde.İlk bir hafta birşey değilmedi ama 8-9 gün sonra emmesi düzelmeye başladı emerken tekmeler atardı canı yanar gibi davranırdı o azaldı.İsterseniz siz de süt ürünlerini keserek 10-15 gün kadar deneyin fark oluyor mu gözlemleyin.
D

Duygu ..

13 Mayıs 2026 17:03
Tabii sadece süt ürünü olmayabilir herhangi bir besine karşı tepki geliştirmiş olabilir.En sık rastlanan süt ürünü olduğu için ilk onu denetiyor doktorlar
M

Melisa ..

13 Mayıs 2026 21:38
Duygu
Benim ki de 7-8 saat aç durur ağlamazdı.Aç değil gibi keyifli davranıyordu.Devlette doktor aç değil bu dedi :) Kakadan kan gelmediği sürece anneye diyet önermiyoruz dedi özelde bi doktora gittim daha faydalı oldu bizim için süt ve süt ürünleri ( paketli gıdalar dahil) aklınıza gelecek herşeyi yemeyi kestim.Yumurtada aynı şekilde.İlk bir hafta birşey değilmedi ama 8-9 gün sonra emmesi düzelmeye başladı emerken tekmeler atardı canı yanar gibi davranırdı o azaldı.İsterseniz siz de süt ürünlerini keserek 10-15 gün kadar deneyin fark oluyor mu gözlemleyin.
Bizde uykuluyken emzirebiliyorum. Uyanıkken mamayı da memeyi de yerken huzursuz tekmeler atıyor bırakıyor. Yemek istiyor ama ınu rahatsız ediyor .

Yumurtayı bir haftadır kesmıstım degısıklı olmadı. Süt ürünlerine başlayayım diyorum. Ama ekmek poğaça vs herşeyi mi kesmek lazım ben suan süt yogurt yumurta peynır vs kestım.

Kendım besınsız kalıcam vitamınlerım dusecek sütümden vitamın alamayacak doye de korkuyorum .
M

Melisa ..

13 Mayıs 2026 21:40
Duygu
Şuan ne diyet yapıyorsunuz ve nasıl ilerliyorsunuz. Ne öneririsinzi cunku sıkayetlerımız aynı sızlerle. Bızım aynı zamanda ciktte egzamada var
M

Melisa ..

13 Mayıs 2026 23:02
Duygu
Duygu hanım emmesi düzeldimi? Kılo alımı nasıldı emmek istemedıgı dönemde suan nasıl ılerliyor? Diyetten sonra hersey yoluna girdimi. Lütfen girdi diyin. O kadar huzursuz kı yemediği için, yemek ıstıyor ama yedıkçe rahatsız oluyoe bellı ki birseynınu rahatsız edyor
D

Duygu ..

14 Mayıs 2026 00:07
Aynı şekilde emerken tekmeler atıyordu ağlıyor bırakıyor tekrar alıyor tekrar bırakıyordu.Hatta son bi kaç gün kucağıma geldiğinde emzirme pozisyonunda ağlamaya başlamıştı direk.Şuan çok daha iyiyiz bazen yine kucağıma geldiğinde ağlıyor ama bu önceden günde 10 kez oluyorsa şuan bir kez oluyor.Emmesi de çok daha iyi acıkıyor en azından bunu belli ediyor emerken homurdanmaları, tekmeleri bırakıp alması tamamen bitmedi ama yüzde seksen azaldı diyebilirim.Kilo alımını takip etmedim açıkcası çünkü yakınımda tartırabileceğim bir yer yok.Hep farklı hastanelerde farklı sonuçlar çıktı 100-150 grama kadar kalibrasyon farkı oluyormuş ama o 2-3 haftalık süreçte asla beslenmedi mutlaka zayıfladı.Şimdi de toparlandı kilo alıyor hissediyorum ki çişli bez sayısıda arttı.
D

Duygu ..

14 Mayıs 2026 00:10
Melisa
Şuan ne diyet yapıyorsunuz ve nasıl ilerliyorsunuz. Ne öneririsinzi cunku sıkayetlerımız aynı sızlerle. Bızım aynı zamanda ciktte egzamada var
Diyeti şu şekilde yapıyorum yoğurt süt peynir tereyağ değil sadece herşeyi kestim.Nescafede süt tozu var o bile.Tüm paketli gıdalarda neredeyse süt ürünü var hepsini kestim.İçeriklerine bakıyorum varsa tüketmiyorum.Ben kırmızı ette tüketemiyorum bu arada doktorum bana da ‘lacmix’ multivitamin verdi.Bebeğin senden kalsiyum alması lazım kalsiyum içeriği en yüksek takviye bu sütün daha kaliteli olur dedi onu kullanıyorum.Başka sormak istediğiniz birşey varsa sorun lütfen.
M

Melisa ..

14 Mayıs 2026 03:24
Duygu
Diyeti şu şekilde yapıyorum yoğurt süt peynir tereyağ değil sadece herşeyi kestim.Nescafede süt tozu var o bile.Tüm paketli gıdalarda neredeyse süt ürünü var hepsini kestim.İçeriklerine bakıyorum varsa tüketmiyorum.Ben kırmızı ette tüketemiyorum bu arada doktorum bana da ‘lacmix’ multivitamin verdi.Bebeğin senden kalsiyum alması lazım kalsiyum içeriği en yüksek takviye bu sütün daha kaliteli olur dedi onu kullanıyorum.Başka sormak istediğiniz birşey varsa sorun lütfen.
Sanırım bu süreci kendim ilerletmem doğru degıl. Bir alerjı dr gitmem gerek😞 hep çok korkuyorum süt aletjısınden ama belırtılerımız hep arttı.
M

Melisa ..

14 Mayıs 2026 03:26
Duygu
Emmediği zaman sütünüÜ korumakmıcın bisey yaptınız mı emmeye emmeye sütüm de azaldı gibi hissediyorum. Bir de biz de ozellıkler emerken çok fazla gaz oluyor alttan onu cıkarmaya calıstıkca bırakıyorum emmeyi gelmek ıstemıyor bir daha
D

Duygu ..

14 Mayıs 2026 03:29
Bizde doktor çoklu besin alerjisinden şüphelendi buğday ürünleride tüketemiyorum mesela.Doktorun söylediklerini aktarıyım size ‘ bu kadar küçük bebeklerde test doğru sonuç vermiyor deneyerek bulacağız burada sizin gözleminiz önemli sizin gözleminizle ilerleyeceğiz, ne yediğinizde bebeğinizin rahatsız olduğunu düşünüyorsunuz bunu anlamak için bir lokmada olsa yediklerinizi yazın bebeğiniz o gün nasıldı yazın deneye deneye bulacağız ilk sütten başlıyoruz genelde o oluyor ama herhangi bir şeye de olabilir’ dedi.Sizde ciltte de belirgin olduğu için test durumu farklı olabilir belki onu bilemiyorum.
D

Duygu ..

14 Mayıs 2026 03:33
Melisa
Emmediği zaman sütünüÜ korumakmıcın bisey yaptınız mı emmeye emmeye sütüm de azaldı gibi hissediyorum. Bir de biz de ozellıkler emerken çok fazla gaz oluyor alttan onu cıkarmaya calıstıkca bırakıyorum emmeyi gelmek ıstemıyor bir daha
Çok su içiyorum bir de bestlak damla kullanmaya başladım.Ben gazı da olsa emebildiği kadar emsin öncelik doyması gözüyle baktığım için olaya ellemiyorum emmesi bitene kadar.Çünkü benimkide bırakınca tekrar gelmiyordu ağlıyordu inanın kucağıma gelince ağlıyordu babası alınca susuyordu bi ara.Meme reddi mi diye düşündüm biberon verdim sütü sağıp ilk defa içti 20 cc aa içti diye sevindim bi 20 cc daha verdim onda da tekmeler aynı oldu.Ama şuan daha sakiniz
M

Melisa ..

14 Mayıs 2026 04:00
Duygu
Çok su içiyorum bir de bestlak damla kullanmaya başladım.Ben gazı da olsa emebildiği kadar emsin öncelik doyması gözüyle baktığım için olaya ellemiyorum emmesi bitene kadar.Çünkü benimkide bırakınca tekrar gelmiyordu ağlıyordu inanın kucağıma gelince ağlıyordu babası alınca susuyordu bi ara.Meme reddi mi diye düşündüm biberon verdim sütü sağıp ilk defa içti 20 cc aa içti diye sevindim bi 20 cc daha verdim onda da tekmeler aynı oldu.Ama şuan daha sakiniz
Bende hep meme reddimi diye düşündüm ama bıberonlada içmeye baslayınca ilk bi 30 ıcıyor sonrasını içmiyor. Biraz cekiyor yine bırakıyor. Demekki onu rahatsız eden birsey var uyanıkken bunu yapıyorsa. Uykuluyken hepsini içiyor. Ama her zaman uykuda besleyemıyorum ki. 2 haftadır cok zorlanıyoruz. En yakın zamanda bır doktora gitmemde fayda var. Cocuk doktorumuz egzama dedi ama beslenmek ıstememesi giderek artınca artık şüphelendim bende. Kendım diyetle de yapamıcam saanırım.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir