Bağırsak Tepkili Alerji Olabilir mi Lütfen Bilenler Bilgi Versin
250 görüntüleme
S
Sena I.
4 Haziran 2025 20:32
Doğduğundan beri gazlı ve kolik bir bebeğim var. 16 aylık ve alerji olduğunu ben düşünüyorum ,genelde yumurta yediğimizde olduğunu farkedip alerji doktoruna götürdüm belirtilerini anlattım gazlız huzursuz geceleri karın ağrısından ağlayıp sık uyanan bir bebek, popoda bazen sivilceli pişik, yüzde hafif egzama kafada konak var ve cilt testinde alerji çıkmadı diye alerjisi yok dendi. Demir eksikliğide var. Hala uyku problemleri yaşıyoruz daha aralıksız 5 saat bile uyuyamadım . Lütfen bilenler yardımcı olsun nasıl yol izlemeliyim
E
Esra K. ..
4 Haziran 2025 21:04
Benim bebeğimin de yumurta alerjisi var bende kendim şüphelenip doktora sylemistim bizdede geçmeye pişik uyumayan ağlayan huysuzlanan bı bebekti yanakaleinsa kocaman kanamalı egzama ve bacakalrinda da vardı doktorumuz alerji doktoruna yonlendrdi muayene vakti gelene kadar alerji damlası kullandık ama testte bir şey çıkmadı yok dediler krem kullanın geçer atopik ciltli dediler bnm içim rahat etmedi özel kliniğe gittik ve orada yapılan testte alerji çıktı 6 aydır diyetteyiz bu ay sonunda yeniden test yapilcak inşallah geçmiş olur 9 ay KKK aşısı sağlık ocağında yapılmadı bizim alerjiden dolayı üniversite hastanesine yonlendrdiler başka marka asi oldu orda yapilan test sonuçlarını istediler yeniden alerji doktoruna yonlendrdiler konuştuk doktorlar neden o zaman çıkmayan alerji bu testte çıktı dediğimde kullandığınız alerji spreyi testi yaniltmis o yüzden çıkmadı dediler
E
Esra K. ..
4 Haziran 2025 21:05
Herhangi bj alerji spreyi kullanıyor musunuz
Yada imkanınız varsa sivastaysaniz Osman hocaya değilseniz Özel klinik çocuk alerji ve immünoloji doktoruna gitmenizi tavsiye ederim ben öyle yapıyorum
Yada imkanınız varsa sivastaysaniz Osman hocaya değilseniz Özel klinik çocuk alerji ve immünoloji doktoruna gitmenizi tavsiye ederim ben öyle yapıyorum
S
Sena I.
4 Haziran 2025 21:17
Bir süre damla kullandım zaditen ama rahatlatmadı doktora gideceğiz diye 1 aydır vermiyorum, cilt testinde çıkmadı bakalım kan testi sonuçları çıkmadı henüz, devlet hastanesindeki alerj doktorundan sonuç alamazsak özele gideceğiz mecbur, çocuk karın ağrısından uyuyamıyor bizde onun ağlamasından ,gerçekten çok yorucu bir süreç
E
Esra K. ..
4 Haziran 2025 21:38
Bnde aynı damlayı kullandım doktor bu damladan dolayı testte çıkmadığını söyledi sizde de belki öyle bi durum yasanmis olabilir ama devlette yapılan testle sırtına damla srduler beklettiler özelde yapılan test kol içinden drek raptiye tarzı birşeyler yumurta sarışına ve beyazına ayrı ayrı batırıp koluna batırdı test farklıydı size yapılan test nasıl blmiyorum ama suphelendiginiz 1 şey varsa peşini bırakmayın arastrin iyice babada yok dediler ama çıktı alerji
Laktoz İntoleransi tarzı birşey olabilir mi acaba bebekte yanlış bilgide vermiyim smdi tam olarak bilgim de yok hani süt içtikten snra syskinlik gaz oluyor ya belki alerji değil öyle 1 şey vardır ve uediklerinden etkileniyordur
Laktoz İntoleransi tarzı birşey olabilir mi acaba bebekte yanlış bilgide vermiyim smdi tam olarak bilgim de yok hani süt içtikten snra syskinlik gaz oluyor ya belki alerji değil öyle 1 şey vardır ve uediklerinden etkileniyordur
S
Sena I.
5 Haziran 2025 02:08
Çok sırtından yapıldı devlet hastanesinde bizim testte, süt ürünlerinde sıkıntımız yok ama özellikle yumurtada ve yumurtayı önceden yediğinde dokunuyordu şimdi yemiyor bende yemiyorum içerisinde yumurta bılunan mesela kek yiyince dokunmuyordu şimdi onlarda dokunmaya başladı
E
Esra K. ..
5 Haziran 2025 19:02
Bende aynı şekil bebeğimle birlikte diyet yapıyorum ben bu süreçte hiç yemedigim ve yedirmedigim için nasil tepki veriyor vücut bebek blmiyotum inşallah sorun çözülür Allah yardımcınız olsun
S
Sena I.
5 Haziran 2025 19:03
Amin inşallah sizinkide en kısa zamanda atlatır
H
Hande A.
6 Haziran 2025 12:01
Benm bebeğimin alerjisi de testlerde kan testlerinde çıkmadı fakat bizde kanlı kaka vardı. Gastroenteroloji doktorumuz bizi bir diyete soktu ondan sonra gaz, ağlama vs problemlerimiz düzeldi. Yani kan ve cilt testleri yok dese bile alerji durumunuz olabilir. Sizin iyi gözlemlemeniz gerek
S
Sena I.
6 Haziran 2025 19:38
Ben çoğu ürüne dikkat ediyorum şunu yedik rahatsız oldu vs diye ama illaki problem olduğuda çok oluyor malesef, ilginç olan doğduğundan beri sürekli huzursuz ve ağlama krizleri sürekli gazlı bi bebekti ve her gittiğim doktor diş sancısıdır diyip gönderiyordu hiçbiri yediklerine dikkat et demedi, hareketlensin geçer diyorlar ama bebeğim zaten aşırı hareketli bi bebek. İnşallah en kısa zamanda çözeriz
İ
İrem A.
17 Haziran 2025 12:07
Bazen deride değil kanda çıkabiliyor bizim alerjilerden yumurta kaldı bir tek hem deri hem kan testi yapılmıştı
S
Sena I.
17 Haziran 2025 12:10
Testtede birşey çıkmadı çok şükür ama ben yumurta ve çikolata ürünlerini yemiyorum , yemediğimiz süre zarfında daha iyiyiz çok şükür
R
Rabia Ş.
18 Haziran 2025 21:22
Benim de bebeğimde alerji var cilt testinde çıkmadı. Süt ve yumurta ikisinden şüpheleniyorum. Kanlı kakası ve sürekli karın ağrısı var. Alerji damlaları işe yarıyor mu doktorumuz hiç böyle bir şeyden bahsetmedi.
S
Sena I.
19 Haziran 2025 05:25
Bizde alerji damlasıda ağrı kesicide işe yaramıyor, ben farkedip dokunan yiyecekleri yemezsem ve oğluma yedirmezsem rahat ediyoruz