Bağ Kurma

264 görüntüleme
E

Emine I.

24 Haziran 2025 21:11
1yaş erkek bebeğim bakıcıya ve babasına aşırı düşkün, birlikte olduğumuz zamanlarda onlarla vakit geçirmek istiyor, onlardan ayrılırken ağlıyor, benden ayrılırken el sallayarak ayrılıyor , anne olarak bağ kuramamış mı oluyorum bu durum beni üzüyor😔
Esra D.

Esra D.

24 Haziran 2025 21:32
Kızımda anneannesi ve babasına aşırı düşkündü sanırm 9-15 ay arası gbiydi ve bende çok içerlenirdim siz gibi. 15 aydan sonra aşırı derecede bana düşkünleşti işten geldiğim gibi kucak kucak kucak bel fıtığım gruptan ayrıldı :) eminim oğlunuzda da aynı durum olacaktır dönemsel değişiklikler oluyor. 2 yaştan sonra tekrar babaya düşkün oluyor diyor arkadaşlarm. 2 yaşı bekliyorum sabırla 😁
Esra D.

Esra D.

24 Haziran 2025 21:33
Sabahları uyanırda ona yakalanırsam evden çıkmak asla mümkün olmuyor ama 9-15 ay arası el sallıyordu işe giderken ağlaya ağlaya giderdim bende , hiç üzmeyin kendinizi 🙏
E

Emine I.

26 Haziran 2025 11:33
Esra hanım kız çocukları babaya erkek çocukları anneye düşkün olur derler sizinkinde tezatlık yok da benimkinde var 😥 insan sorguluyor kendini bişeyleri mi yanlış yapıyorum yetemiyorum mu acaba diye stres oluyorum
B

Bahar A. ..

29 Haziran 2025 10:38
Ben bebeğimi kendim büyütüyorum ama oyleyken babaya daha düşkün.erkek bebek.babasiyla bir yere gidecekleri zaman bana el sallayıp gidiyor ama babası gideceği zaman arkasından hıçkıra hıçkıra ağlıyor.kendinizi kötü hissetmeyin bunların hepsi geçici birer dönem
Yaren İ. K.

Yaren İ. K.

Uzman Klinik Psikolog

19 Temmuz 2025 10:14
Emine hanım merhaba, bebeğinizle doğuştan getirdiğiniz özellikle 6 yaşa kadar süren sağ beyinden sağ beyine iletişim dediğimiz bir bağınız var. Siz hiç bir şey yapmasanız dahi bebeğinizin sizinle kurduğu bir bağ vardır. Dönem dönem bakımverene bağlılık, bazen anneye bazen babaya düşkünlük görülür. Bu süreçte şunlara dikkat etmeniz yeterlidir, bebeğinizle ekrandan uzak ve baş başa vakit geçirmeye özen gösterin. Bu 20 dakika bile olsa her gün yapmaya gayret edin. Birlikte geçirdiğiniz bu vakti çocuğunuzun yönetmesine izin verin. Temas kurduğunuz etkinlikleri arttırabilir, masaj gibi banyo gibi faaliyetleri arttırabilirsiniz. Bebeğinizin bay bay yaparak sizden ayrılabilmesi sağlıklı bir ayrışmadır. Sağlıklı ayrışmalar güvenli bağlanmanın önemli ayaklarından biridir. Endişelenmeyin 🌸 sevgiler

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir