Bacakta İtme Çekme Hareketi
172 görüntüleme
D
Doğa E.
28 Mayıs 2026 06:46
Fizyoterapist bizim aklımıza bi korku soktu. Çocukta bacaklarını ileri doğru itme ve çekme hareketi var hafif titreme ile oluyor bazen. Kas yapmış yani alt bacağının arkası. Genelde gaz olduğunda böyle galiba dedi ama yine de bir soru işareti oluşturuyor dedi nörolojik bi şey olduğu yönünde ve oraya yönelik çalışmalar verdi. İtip geri çekebilmesi güzel ama yine de bi bakmak lazım dedi. Gelişimsel pediatrist ise oradan bi şey çıkmaz sorun oluşturmaz dedi. Şimdi bakıyorum mesela sakin yatıyor ama tek bacağıyla o hareketi yapmaya devam ediyor. Böyle bir sorun yaşayan oldu mu?

Hatice E.
Premium Üye
28 Mayıs 2026 07:21
Merhaba, benim bebeğimde 3,5 aylık geceleri uyurken bacaklarını çekiyor ve hızlıca itiyor gaz olan bebekler o şekilde yapar siye biliyorum ben hiç endişe etmedim eğer nörolojiye danışırsanız benide bilgilendirir misiniz?
D
Doğa E.
28 Mayıs 2026 09:37
Merhaba, benim bebeğimde 3,5 aylık geceleri uyurken bacaklarını çekiyor ve hızlıca itiyor gaz olan bebekler o şekilde yapar siye biliyorum ben hiç endişe etmedim eğer nörolojiye danışırsanız benide bilgilendirir misiniz?

Hatice E.
Premium Üye
28 Mayıs 2026 09:39
Katılıyorum, bende hep bir tereddüt ya doğruysa ya yanlışsalar arasında boğluyorum ankisiyete sahibi oldum. Bencede gaza yorun genel durumu iyi ise bir sıkıntı yoktur 🌸
L
Lale
Premium Üye
28 Mayıs 2026 10:35
Merhaba bebeğiniz kaç aylık

Elif O.
28 Mayıs 2026 10:37
Nörolojik kontrolü oldu mu bebeğinizin boynunu falan tutarken nasıl ve kaç aylık
D
Doğa E.
28 Mayıs 2026 12:07
Merhaba bebeğiniz kaç aylık
D
Doğa E.
28 Mayıs 2026 12:08
Nörolojik kontrolü oldu mu bebeğinizin boynunu falan tutarken nasıl ve kaç aylık
L
Lale
Premium Üye
28 Mayıs 2026 13:01
Merhaba, düzeltilmiş yaşı 8 hafta olacak birkaç gün sonra
D
Doğa E.
28 Mayıs 2026 13:02
Benim bebeğim de yoğun bakımda kaldığı için riskli bebek kategırisinde. 2 aylıkken nöroloji muanesinde alt ekstremitlerinde aşırı hareketlilik var diye dr not düşmüştü fakat sonra o azaldı. İçiniz rahat etsin diye yazmak istedim zamanla o azalıyor. Titremeyi bilemem ama o hareketlilik geçiyo.
Yükleniyor...