Babulino Diş Çıkartma Dönemi
89 görüntüleme
A
Ayşe Ş. N.
3 Ocak 2026 20:52
Merhaba arkadaşlar, oğlum 6 aylık oldu, 3 aydır diş çıkarmaya çalışıyor. Bu ara yine o kadar arttı ki huysuzluğu, gece uyanmaları, ağlamaları. Araştırırken instagram da dişlerine değil de dışarıdan, yanaktan uygulanan bu ürünü gördüm, biraz bakındım Alman malıymış, kullanan kimse var mı? O kadar çok övüyorlar ki! Çaresiz hissediyorum, bu dönem neler yaptınız? Ara ara karanfil köründen yapıp veriyorum, Tetagil veDentigel dönüşümlü kullanıyorum ancak bana mısın demiyor.😟
G
Gülcan Ş.
3 Ocak 2026 20:55
Merhaba gecmıs olsun umarım bir an önce çıkartır dişlerini bende çok cektım 6 buçuk aylık olunca artık patladı eti ben bu süreçte havuç salatalık vermeye çalıştım fayda edıyor ara ara ağrı kesici de verdim
A
Ayşe Ş. N.
3 Ocak 2026 20:57
Çok teşekkür ederim, havucu duymuştum biraz çekindim açıkçası ama deneyeceğim. Sağolun 🙏

Afranur K.
3 Ocak 2026 21:45
Bu ürün ilaç değildir; diş çıkarma ağrısını tedavi ettiğine dair bilimsel kanıt yoktur ve içeriğinde lavanta, papatya, mercanköşk, vanilya gibi uçucu bitkisel yağlar bulunduğundan bazı bebeklerde ciltte kızarıklık, tahriş veya döküntü (kontakt dermatit) yapma riski nedeniyle rutin olarak önermiyorum; kullanılacaksa yalnızca harici, kısa süreli ve cilt reaksiyonu açısından dikkatle izlenmelidir
Bu tip durumlarda soğuk havuç/elma/salatalık gibi besinlerle dişetlerini kaşımasını desteklemeniz.
Doğal karanfil kürüne devam etmeniz.
Diş kaşıyıcılarını çeşitlendirerek ve onları da bir miktar soğutarak vermeniz destek olabilir size.
Parmak fırçalar ile de dişetlerine hafif masajlar siz de yapmaya özen gösterin henüz incemotor becerileri çok gelişmiş olmadığı için damağında kaşınan bazı bölgelere ulaşamıyor olabilir.
Bu yaş grubunda bebeğinizin cildine çok fazla böyle ürünler temas ettirmenizi önermiyorum. Zor olduğunun farkındayım ama süreci ağız içi çözümler ile yönetmete çalışın, parasetamol türevi ağrı kesicilerden de destek almaktan çekinmeyin çok zorlandığınızda
Bu tip durumlarda soğuk havuç/elma/salatalık gibi besinlerle dişetlerini kaşımasını desteklemeniz.
Doğal karanfil kürüne devam etmeniz.
Diş kaşıyıcılarını çeşitlendirerek ve onları da bir miktar soğutarak vermeniz destek olabilir size.
Parmak fırçalar ile de dişetlerine hafif masajlar siz de yapmaya özen gösterin henüz incemotor becerileri çok gelişmiş olmadığı için damağında kaşınan bazı bölgelere ulaşamıyor olabilir.
Bu yaş grubunda bebeğinizin cildine çok fazla böyle ürünler temas ettirmenizi önermiyorum. Zor olduğunun farkındayım ama süreci ağız içi çözümler ile yönetmete çalışın, parasetamol türevi ağrı kesicilerden de destek almaktan çekinmeyin çok zorlandığınızda
A
Ayşe Ş. ..
3 Ocak 2026 22:01
Bende yeşil soğan ve karanfil yapiyorim tetagil ara verdim biraz. Ama yine sizlanma devam ediyor. O ürünü bende gördüm ama cesaret edip alamadım. Gaz içinde öyle mucize ürünler vardı clinkid mesela herşey aldım hiç bir halta yaramadi artık inanmıyorum reklamlara. Deneyen varsa yazsın. Alalım

Afranur K.
3 Ocak 2026 22:05
Cilt üzerine sürülen bir çok ürün uçucu yağlardan oluşuyor. Temel durum da genelde yağ uçarken bir ferahlama saplaması üzerine.
Mesela başınız ağrıdığında şakaklarınıza mentollü sürün oradaki ferahlık kısa süreli bir rahatlama sağlıyor ama temeldeki ağrı sorununu çözmüyor.
Kaldı ki henüz ciltleri yepyeni ve hassas olan beneklerimize bu kadar karışık yağlarla çözüm ararken zarar verme ihtimalimiz artıyor bence.
Genelde daha çok uygulanan güvenilir yöntemleri denemek gerektiğine inanıyorum
Mesela başınız ağrıdığında şakaklarınıza mentollü sürün oradaki ferahlık kısa süreli bir rahatlama sağlıyor ama temeldeki ağrı sorununu çözmüyor.
Kaldı ki henüz ciltleri yepyeni ve hassas olan beneklerimize bu kadar karışık yağlarla çözüm ararken zarar verme ihtimalimiz artıyor bence.
Genelde daha çok uygulanan güvenilir yöntemleri denemek gerektiğine inanıyorum
A
Ayşe Ş. N.
4 Ocak 2026 06:00
Evet, kesinlikle haklısınız.Çok teşekkür ederim, acaba dokunur mu, zararı olur mu diye düşünüyorum şimdi kafamda netleşti. Tüm annelere ve bebişlere şifa diliyorum.☘️🙏