Babıldamıyor
183 görüntüleme
Y
Yasemin E.
6 Şubat 2026 20:19
Merhaba, bebeğim 7 ay 20 günlük erkek ve babıldama henüz başlamadı. Cıvıldıyor, aaaa, ööö, agıııı aguuu gibi sesler çıkarıyor. Göz teması, kahkaha atma, dinleme gibi iletişim becerileri var. Ancak bababa dedede gibi babıldama yok. Endişelenmeli miyim?

Ümran A.
6 Şubat 2026 20:41
Kızım 9 aylık olmasına 3 gün var ve hala babıldamıyor. 9. Ayın sonuna kadar olması gerekiyor. Endişe etmeyip sabırla beklememiz gerekli galiba 🥲🐣
M
MK ..
6 Şubat 2026 21:03
Benimde bebeğim 9 aylık 8,5 aylıkken ba-ba demeye başladı aradan zaman geçti de-de dedi etrafımda hep konuşmayacak bu çocuk dillenmiyor diye beni strese sokuyorlar şimdi ise canı isterse söylüyor ekran yok, bol bol kitap okuyorum etrafımda korkuttuları için doktoruma danıştım gayet normal dedi o yüzden şu an endişelenmeyin bol bol kitap okuyun🥰
Y
Yasemin E.
6 Şubat 2026 23:10
Hepinize çok teşekkür ediyorum. Evde ekran sıfır televizyonu açmıyorum bile. Akşama kadar onunla ilgileniyorum. Şarkılar söylüyorum, kitap okuyorum, yemek yedirirken bir de şekilden şekile giriyorum 😂 cevaplarınız beni çok rahatlattı teşekkür ederim
E
Esra A.
7 Şubat 2026 21:09
Benim bebeğimde o şekildeydi inanın kafaya cok takıyodum ve sürekli doktota götürüyodum 11 12 aylık gibi birden babıldamaya basladı şimdi 16 aylık yaklaşık 10 kelimesi var 3 tanede hayvan sesi , inanın bazen hala yetmiyo gibi hissettiriyo annelik duygusu bi problem cıkacak diye sürekli korkuyoruz içinizi ferah tutun ilk kelime içinde sakın acele etmeyin oğlum ilk kelimesini adam akıllı 14 aylıkken söyledi
Y
Yasemin E.
8 Şubat 2026 01:47
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Evet annelik genelde endişeli geçiyor :( insan her şeyi tam olsun istiyor. Bir şeyi ihmal edeceğim korkusu hissediyor. Ben de hala zaman olduğunu bilmeme rağmen yine de araştırıyorum.
S
Sultan K. ..
8 Şubat 2026 21:17
Benim bebeğim de 8 aylık olacak yarın Bsbıldama yok doktoruyla görüştüm 1 yaşına kadar normal dedi hatta kendi kızınında 11 aylıkken babıldama yaptığını söyledi desteksiz oturuyorsa ismini biliyorsa göz teması var ayakta tutup kollarından destekli şekilde adım atıyor sıkıntı yok 🫶