Babıldama Yok

411 görüntüleme
G

Gizem K. A.

Premium Üye
20 Temmuz 2026 01:04
Merhaba,

Kızım 11 aylık, fakat babıldamıyor. Çığlık atıyor, ağzıyla brrp yaparak tükürük çıkartıyor, ayy gibi kelimeler çıkartıyor ama babıldama yok.

İletişimi güzel, karşılıklı al ver saklambaç kutu dizme vs gibi oyunlar oynuyor, gülümsemesi yerinde, ce ee yapıyor, ismine bakıyor. Komut alıyor, gösterdiğim bir yere dikkatle bakıyor, hayvanları ve çocukları ayrıştırıyor. Alkış yapıyor, bazen bay bay yapıyor. Öpücük attığımda gülüyor kahkaha atıyor

Ekran kullanmıyoruz, bolca kitap okuyup konuşuyoruz ama babıldama olmaması, otizm açısından beni endişelendiriyor. Bu konudaki yorumlarınızı almak isterim
E

Ezgi ..

Premium Üye
20 Temmuz 2026 10:09
Benim oglum da 10.5 aylik, bende de ayni kaygilar vardi, hala da tam olarak gecmedi, ama gecen cuma gunu oglum bir anda dadadadada diye babildamaya basladi, 2 gun boyle cok konuskandi, sonra sustu ve eski seslerine devam etti, cocugunu hem norologa hem cocuk gelisimciye goturmus birisi olarak sunu soyleyebilirim, tek bir davranisin yoklugu otizm icin genelde kaygilandirmiyor, biraz konusma gecikmesi olabilir bebislerimizde, benim arkadasimin oglu da gec babildamis, simdi 2 yasina yaklasti hala konusmasi biraz geride ama komut almasi, iletiism kurma cabasi, yasitlariyla ilgilenmesi vs hepsi birlikte degerlendiriliyor. Ayna karsisinda babildamayi gosterebilirsiniz
G

Gizem K. A.

Premium Üye
20 Temmuz 2026 10:18
Ezgi
Benim oglum da 10.5 aylik, bende de ayni kaygilar vardi, hala da tam olarak gecmedi, ama gecen cuma gunu oglum bir anda dadadadada diye babildamaya basladi, 2 gun boyle cok konuskandi, sonra sustu ve eski seslerine devam etti, cocugunu hem norologa hem cocuk gelisimciye goturmus birisi olarak sunu soyleyebilirim, tek bir davranisin yoklugu otizm icin genelde kaygilandirmiyor, biraz konusma gecikmesi olabilir bebislerimizde, benim arkadasimin oglu da gec babildamis, simdi 2 yasina yaklasti hala konusmasi biraz geride ama komut almasi, iletiism kurma cabasi, yasitlariyla ilgilenmesi vs hepsi birlikte degerlendiriliyor. Ayna karsisinda babildamayi gosterebilirsiniz
Beni ne kadar rahatlattınız bir bilseniz, çok çok teşekkür ederim yorumunuz için. Umarım kısa zamanda bebeklerimizin neşeli güzel seslerini duyarız:)
E

Ebru ..

Premium Üye
20 Temmuz 2026 10:23
Ezgi
Benim bebeğinde 7 aylık ama çok sessiz ıııı ve arada heee dışında çığlık ve ses çıkarmıyor sizinkiler ne zaman acaba ses vermeye başladım Babıldama değil de kendi kendine ses çıkarma 🥹
E

Ezgi ..

Premium Üye
20 Temmuz 2026 10:24
Gizem Karataş Aksoylu
Beni ne kadar rahatlattınız bir bilseniz, çok çok teşekkür ederim yorumunuz için. Umarım kısa zamanda bebeklerimizin neşeli güzel seslerini duyarız:)
Insallah ben bir kez duydum cok guzel bir duygu, simdi 2 gun yapti neden artik yapmiyor diye kafama takiliyor :/
G

Gizem K. A.

Premium Üye
20 Temmuz 2026 10:25
Çığlık yeni başladı diyebilirim, 10 buçuk aylıktan sonra çığlıklar duyduk :) brrp yapıyprdu 7 aylıkken, blowing raspberry diye geçiyor sanırım anlatmaya çalıştığım hareket.
E

Ebru ..

Premium Üye
20 Temmuz 2026 10:27
Gizem Karataş Aksoylu
Çığlık yeni başladı diyebilirim, 10 buçuk aylıktan sonra çığlıklar duyduk :) brrp yapıyprdu 7 aylıkken, blowing raspberry diye geçiyor sanırım anlatmaya çalıştığım hareket.
Evet evet onu yapıyor gizem hanım dudaklarını öne uzatıp tükürüyor gibi ses böyleee ama yok çok sessiz Napıcam bilmiyorum çok endişeleniyorum hani kendi kendine bir aaaaa eeeee böyle sesler çıkarıyor bu aydaki bebekler çoktan bizde yok
E

Ezgi ..

Premium Üye
20 Temmuz 2026 10:37
Ebru
Benim bebeğinde 7 aylık ama çok sessiz ıııı ve arada heee dışında çığlık ve ses çıkarmıyor sizinkiler ne zaman acaba ses vermeye başladım Babıldama değil de kendi kendine ses çıkarma 🥹
Benim oglum 9 ay gibi degisik sesler cikarmayi denemeye basladi
E

Ebru ..

Premium Üye
20 Temmuz 2026 10:40
Ezgi
Benim oglum 9 ay gibi degisik sesler cikarmayi denemeye basladi
Doktora götürülmelimiyim sizce siz neler yaptınız bu süreçte beklerken
G

Gizem K. A.

Premium Üye
20 Temmuz 2026 12:06
Ebru
Evet evet onu yapıyor gizem hanım dudaklarını öne uzatıp tükürüyor gibi ses böyleee ama yok çok sessiz Napıcam bilmiyorum çok endişeleniyorum hani kendi kendine bir aaaaa eeeee böyle sesler çıkarıyor bu aydaki bebekler çoktan bizde yok
Araştırdığım kadarıyla, bu hareket babıldamanın ön belirtisi :) her bebeğin gelişimi çok çok farklı ilerliyor hakikaten
E

Ezgi ..

Premium Üye
20 Temmuz 2026 12:47
Ebru
Doktora götürülmelimiyim sizce siz neler yaptınız bu süreçte beklerken
Rutin kontrolunde bahsedebilirsiniz ben oyle yapmistim, doktorumuz hic endiseli degildi zaten hala babildamiyor olarak biliyor oglumuzu 10. Ay kontrolune gittigimizde yapmamisti hic dert etmemisti, muayenehanesinde birlikte calistigi bir cocuk gelisimci var isterseniz gosterin dedi, oyle goturduk icimizin rahatlamasi icin.
E

Ezgi ..

Premium Üye
20 Temmuz 2026 12:47
Ezgi
Rutin kontrolunde bahsedebilirsiniz ben oyle yapmistim, doktorumuz hic endiseli degildi zaten hala babildamiyor olarak biliyor oglumuzu 10. Ay kontrolune gittigimizde yapmamisti hic dert etmemisti, muayenehanesinde birlikte calistigi bir cocuk gelisimci var isterseniz gosterin dedi, oyle goturduk icimizin rahatlamasi icin.
bol bol konusun sarkilar soyleyin cocuk sarkilari acin, vakit gecirin baska yapacak bir sey yok
E

Ebru ..

Premium Üye
20 Temmuz 2026 13:40
Ezgi
9. Ayda bir dahaki kontrolümüz beklemelimiyim
E

Ebru ..

Premium Üye
20 Temmuz 2026 13:40
Ezgi
bol bol konusun sarkilar soyleyin cocuk sarkilari acin, vakit gecirin baska yapacak bir sey yok
Umarım hepimiz o güzel seslerini duyarız evin içinde
E

Ezgi ..

Premium Üye
20 Temmuz 2026 18:18
Ebru
9. Ayda bir dahaki kontrolümüz beklemelimiyim
Bence bekleyin kucuk daha bebisiniz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir