Babıldama Yok

446 görüntüleme
G

Gizem K. A.

Premium Üye
20 Temmuz 2026 00:21
Merhaba,

Kızım 11 aylık, fakat babıldamıyor. Çığlık atıyor, ağzıyla brrp yaparak tükürük çıkartıyor, ayy gibi kelimeler çıkartıyor ama babıldama yok.

İletişimi güzel, karşılıklı al ver saklambaç kutu dizme vs gibi oyunlar oynuyor, gülümsemesi yerinde, ce ee yapıyor, ismine bakıyor. Komut alıyor, gösterdiğim bir yere dikkatle bakıyor, hayvanları ve çocukları ayrıştırıyor. Alkış yapıyor, bazen bay bay yapıyor. Öpücük attığımda gülüyor kahkaha atıyor

Ekran kullanmıyoruz, bolca kitap okuyup konuşuyoruz ama babıldama olmaması, otizm açısından beni endişelendiriyor. Bu konudaki yorumlarınızı almak isterim
İ

İremmeri

20 Temmuz 2026 17:45
Bence doktorunuza görünün işitme açısından testler yapabilir bildiğim kadarıyla 9-10 ayda en geç babıldama olması lazım tabi bebeğiniz erken doğmadıysa
G

Gizem K. A.

Premium Üye
20 Temmuz 2026 20:12
İremmeri
Bence doktorunuza görünün işitme açısından testler yapabilir bildiğim kadarıyla 9-10 ayda en geç babıldama olması lazım tabi bebeğiniz erken doğmadıysa
Normal zamanında doğmuştu. 11 ay muayenesi sırasında doktor birazcık bu süre zarfında konuşun bir ay sonra tekrar bir muayene edelim demişti ve başka bir problem görmemişti. Ama kulak burun boğazcıya gitmedik, belki ona da gitmek gerekebilir
İ

İremmeri

20 Temmuz 2026 23:37
Gizem Karataş Aksoylu
Normal zamanında doğmuştu. 11 ay muayenesi sırasında doktor birazcık bu süre zarfında konuşun bir ay sonra tekrar bir muayene edelim demişti ve başka bir problem görmemişti. Ama kulak burun boğazcıya gitmedik, belki ona da gitmek gerekebilir
Olabilir gelisme geriligi gibi degil bence en iyisi kulak buruna da gidip soru isaretlerini kaldirmak 🙏
B

Buse K. ..

Premium Üye
22 Temmuz 2026 15:52
Bende aynı sorunu yaşıyorum ve araştırıyorum. Bebeğim 1 yaşını yeni geçti doktor 1 ay içinde başlar bol bol konuşun dedi bakalım şimdilik konuşuyoruz bitek anlamlı olarak köpek görünce huv diyor huvhuv demiyor ama baba da demedi
G

Gizem K. A.

Premium Üye
23 Temmuz 2026 21:09
Buse Kahraman
Bende aynı sorunu yaşıyorum ve araştırıyorum. Bebeğim 1 yaşını yeni geçti doktor 1 ay içinde başlar bol bol konuşun dedi bakalım şimdilik konuşuyoruz bitek anlamlı olarak köpek görünce huv diyor huvhuv demiyor ama baba da demedi
Bizim ki de tam olarak böyle :)
B

Buse K. ..

Premium Üye
23 Temmuz 2026 23:17
Gizem Karataş Aksoylu
Bizim ki de tam olarak böyle :)
Bugün babası biraz fazla ilgilendi baya yol katettik gibi geliyor sürekli topla oynadı topu al topu at diye bide evde baba diye sesleniyorum babası efendim diyor biraz ilgisini çekti gibi bakalım bir hafta böyle denicez miyav dedim kedi görünce oda dedi ilk defa
İ

İremmeri

23 Temmuz 2026 23:27
Buse Kahraman
Bugün babası biraz fazla ilgilendi baya yol katettik gibi geliyor sürekli topla oynadı topu al topu at diye bide evde baba diye sesleniyorum babası efendim diyor biraz ilgisini çekti gibi bakalım bir hafta böyle denicez miyav dedim kedi görünce oda dedi ilk defa
Bunları zaten yapmıyor muydunuz?
B

Buse K. ..

Premium Üye
23 Temmuz 2026 23:47
İremmeri
Bunları zaten yapmıyor muydunuz?
Yapıyorduk bugün baya yaptık yattı kalktı yaptık başka bişey yapmadık
İ

İremmeri

23 Temmuz 2026 23:54
Buse Kahraman
Yapıyorduk bugün baya yaptık yattı kalktı yaptık başka bişey yapmadık
Bence bebişin hiçbir sorunu yok evde yalnızken bile sürekli tane tane konuşun ve her şeyi anlatın. Kısa sürede farkı görürsünüz☺️
B

Buse K. ..

Premium Üye
23 Temmuz 2026 23:59
İremmeri
Bence bebişin hiçbir sorunu yok evde yalnızken bile sürekli tane tane konuşun ve her şeyi anlatın. Kısa sürede farkı görürsünüz☺️
Galiba umarım hızlı kapatırız arayı
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir