Babıldama Taklit
36 görüntüleme
G
G Ü.
3 Mart 2026 22:20
Merhabalar kızım 9,5 aylık .
Göz teması var
Bize gülümser .
İsmini seslendiğimde döner .
Ben odadan çıkarsam ağlar ve beni takip eder . Odaya girdiğim vakitler gülümser .
7 aylık civarında em em , me me , em em , abufu diyordu bir süre ise hiç ses çıkarmadı 3 gün evvel ba ba ba demeye başladı .
Alkış , bye bye yapmıyor . Ortak odaktan emin değilim yani böyle arada gösterdiğim birşeyde yüzüme baktığı oluyor ama çok az .
Sorum şu bebeğimin bu ba ba ba demesi geç oldu bu sorun mu birde dediğim taklitleri yapmaması ortak ilginin yarım yamalak olması bu aylar için normal mi yanıtlarsanız sevinirim
Göz teması var
Bize gülümser .
İsmini seslendiğimde döner .
Ben odadan çıkarsam ağlar ve beni takip eder . Odaya girdiğim vakitler gülümser .
7 aylık civarında em em , me me , em em , abufu diyordu bir süre ise hiç ses çıkarmadı 3 gün evvel ba ba ba demeye başladı .
Alkış , bye bye yapmıyor . Ortak odaktan emin değilim yani böyle arada gösterdiğim birşeyde yüzüme baktığı oluyor ama çok az .
Sorum şu bebeğimin bu ba ba ba demesi geç oldu bu sorun mu birde dediğim taklitleri yapmaması ortak ilginin yarım yamalak olması bu aylar için normal mi yanıtlarsanız sevinirim
F
Fatma A. A. ..
3 Mart 2026 23:00
Sosyal iletişimi var gibi anlattıklarınıza göre, eğer onu dağıtacak başka etkenler varda ve ortak ilgi yarım yamalak kalıyorsa bence normal. Babıldama olayı da bence gelişimsel her bebekte aynı dönemde aynı ayda olmuyo kimi çok çok erken başlıyor kimi daha geç. Yaşına kadar 2-3 kelime çıkarması bekleniyor. Bence telaş etmek için erken bir dönemdesiniz. İçiniz rahat etmeyecekse bi doktorunuza danışın ama bence normal bir gelişimde bebeğiniz 🌸