Babıldama

121 görüntüleme
Ö

Özge S. ..

Premium Üye
6 Ağustos 2026 17:00
33 haftalık doğdu şuan kronolojik 7,5 ay düzeltilmiş 6 ay babıldması yok prematüre ebeveynler sizlerin ne zaman başladı ben mi çok aceleciyim anlayamadım…
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
6 Ağustos 2026 17:05
Prematüre bebeklerde gelişim biraz daha yavaş olabilir. 33 haftalık doğum ile 7,5 ayda (düzeltilmiş 6 ay) babıldama konusunda endişe duymak normaldir.

Normalde bebekler 6-9 ay arasında babıldamaya başlar. Prematüre bebeklerde bu sürecin biraz daha uzun sürebileceği unutulmamalıdır.

Bebeklerde babıldama genellikle şu şekilde gelişir:
1. İlk sesler: Bebekler 2-3 ayda kendi kendine sesler çıkarmaya başlar.
2. Ses oyunları: 4-6 ay arasında bebekler ses oyunları oynar ve farklı tonlarda sesler çıkarır.
3. Babıldama: 6-9 ay arasında ise babıldama başlar.

Prematüre bebeklerde bu sürecin 1-2 ay uzayabileceği düşünülür. Yani bebeğinizin babıldaması için henüz erken olabilir.

Sabırsızlık duyurken haklısınız ancak her bebek farklıdır. Bebeğinizin gelişimini takip eden pediatri uzmanı ile görüşerek daha net bilgi alabilirsiniz.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gizen B.

6 Ağustos 2026 17:10
Bugun ayni şeyi dusundum ya :( bi arkadaşımla ayni dogum yaptik o 40 hafta ben 35 te yaptim. Suan 2 .5 aylik onun bebegi agu diyor. Bizde daha hiç bisi yok ;( gazıyla ugras beslenmeyle ugras uyutma derken cocukla etkileşim sifir o yuzden mi acaba diye kendimi yedim bitirdim. Sizin agular gülümseme dönme ne zaman basladi? Mesela ek gıdaya geçiş düzeltilmiş yasa gore mi takvim yaşına gore mi nasil oldu ?
Ö

Özge S. ..

Premium Üye
6 Ağustos 2026 18:40
Gizen Bicim
Bugun ayni şeyi dusundum ya :( bi arkadaşımla ayni dogum yaptik o 40 hafta ben 35 te yaptim. Suan 2 .5 aylik onun bebegi agu diyor. Bizde daha hiç bisi yok ;( gazıyla ugras beslenmeyle ugras uyutma derken cocukla etkileşim sifir o yuzden mi acaba diye kendimi yedim bitirdim. Sizin agular gülümseme dönme ne zaman basladi? Mesela ek gıdaya geçiş düzeltilmiş yasa gore mi takvim yaşına gore mi nasil oldu ?
İnsan kendini ister istemez sorguluyor tabi bizim gülümsemeler agulamalar 2-3 aylıktı 3. Ayında tamamen anneye babayı tanıyıp gülüyordu öyle aman aman bi agulama döneminiz olmadı ama gene de idare ederdi doktorumuz kronolojik yaşa göre ek gıdaya başlattı şuan çoğu şeyi veriyorum
G

Gizen B.

6 Ağustos 2026 19:40
Özge Serez
İnsan kendini ister istemez sorguluyor tabi bizim gülümsemeler agulamalar 2-3 aylıktı 3. Ayında tamamen anneye babayı tanıyıp gülüyordu öyle aman aman bi agulama döneminiz olmadı ama gene de idare ederdi doktorumuz kronolojik yaşa göre ek gıdaya başlattı şuan çoğu şeyi veriyorum
Masallah prematüre bebek büyütmek cok zormuş emmede sorun yaşadınız mi peki emzirme süreciniz nasıldı?
Ö

Özge S. ..

Premium Üye
6 Ağustos 2026 21:13
Gizen Bicim
Masallah prematüre bebek büyütmek cok zormuş emmede sorun yaşadınız mi peki emzirme süreciniz nasıldı?
Emmesinde bir sorun yoktu 6 ayda kendi bıraktı
R

Rumeysa

8 Ağustos 2026 11:34
Benim bebeğim 36 haftalık doğdu 9 aylık şuan 2 haftadır babıldıyor her bebeğin farklı tabi ama endişe etmeyin
Ö

Özge S. ..

Premium Üye
8 Ağustos 2026 15:26
Rumeysa
Benim bebeğim 36 haftalık doğdu 9 aylık şuan 2 haftadır babıldıyor her bebeğin farklı tabi ama endişe etmeyin
Umarım benimki de öyle olur teşekkür ederim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir