Babıldama

144 görüntüleme
E

Ebru ..

Premium Üye
15 Temmuz 2026 16:44
Bebeğim çok sessiz 6.5 aylık aa ee çığlık vs. Yok normal midir ne yapmalıyım tecrübeli anneler yazabilir mi
F

Fatma S. ..

15 Temmuz 2026 16:49
Çok normal en fazla bilinçsiz olarak ba ba der ya da de de o da ilerleyen zamanlarda söylemesi için sürekli bebeğinizle konuşun ama yavaş net kelimelerle
E

Ebru ..

Premium Üye
15 Temmuz 2026 16:50
Fatma Saygılı
Çok normal en fazla bilinçsiz olarak ba ba der ya da de de o da ilerleyen zamanlarda söylemesi için sürekli bebeğinizle konuşun ama yavaş net kelimelerle
Fatma hanım çok sessiz bu ayda bebekleri görüyorum kendi kendine anlatıyorlar ağızlarında çığlık bebeğimde gülme ağlama dışında ses yok çok endişe içindeyim
F

Fatma S. ..

15 Temmuz 2026 16:51
 benim bebeğim hiç ağlamadıgi için 19 aylık daha yeni yeni agliyor ,
F

Fatma S. ..

15 Temmuz 2026 16:52
Ama her bebeğin gelişimi farklıdır 6.5 aylık çok normal yani benm kızım da 8 aylık falan baba dede diye söylüyordu yani bilincsiz olarak ba ba de de
F

Fatma S. ..

15 Temmuz 2026 16:53
Tek yaptığım karşısına geçip yavaş yavaş mama baba dede derdim sonra dedi ayna karşısında vakit geçirdim kitapları vardı onlarla oynardı
E

Ebru ..

Premium Üye
15 Temmuz 2026 17:42
Fatma Saygılı
Ama her bebeğin gelişimi farklıdır 6.5 aylık çok normal yani benm kızım da 8 aylık falan baba dede diye söylüyordu yani bilincsiz olarak ba ba de de
Hiç ses yokmuydu sizde de babıldamadan önce çığlık vsx
F

Fatma S. ..

15 Temmuz 2026 17:43
Vardı çığlık aaa he hı falan
S

Seda Ş.

15 Temmuz 2026 18:48
Benim bebeğimde çok sessiz bir bebekti bende sizin gibi endişeleniyordum ama 10. Ayında birden açıldı şimdi 1 yaşında ve hiç susmuyor kendi kendine bir şeyler anlatıyor sizde endişelenmeyin birden açılıyorlar çünkü
E

Ebru ..

Premium Üye
15 Temmuz 2026 22:14
Fatma Saygılı
Vardı çığlık aaa he hı falan
Ne zaman oldu bunlar hangi ay başladı bizde hiç yok
E

Ebru ..

Premium Üye
15 Temmuz 2026 22:17
Seda Şimşek
Benim bebeğimde çok sessiz bir bebekti bende sizin gibi endişeleniyordum ama 10. Ayında birden açıldı şimdi 1 yaşında ve hiç susmuyor kendi kendine bir şeyler anlatıyor sizde endişelenmeyin birden açılıyorlar çünkü
Ama çığlık mırıldanma hiçbir şey yok yani hiç sesini duymuyorum çok endişeleniyorum sizin de mi hiçbiri yoktu çok bu kadar sessiz miydi
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
15 Temmuz 2026 22:17
Bebeğinin 6,5 aylık olduğu dönemde henüz aa ee gibi sesleri çıkarmaması veya çok az çığlık atması bazı ebeveynleri endişelendirebilir. Her bebek farklı bir hızda gelişir ve bazıları kendi tarzlarında iletişim kurmayı tercih edebilir.

Normal konuşma gelişimi genellikle şu şekilde olur:
1. 2-3 ay: Bebekler genellikle kendi seslerini duymayı öğrenir ve bazı refleksif sesler çıkarır.
2. 4-6 ay: Artık kontrolü ele alır ve koo, goo gibi sesler çıkarır.
3. 6-9 ay: İsimleri tanımaya başlar ve basit sesleri tekrarlar.

Eğer bebeğin:
- Hiç ses çıkarmıyorsa,
- Diğer bebeklere göre çok geride kalmışsa,
- İşitme problemi olabileceğinden şüpheleniliyorsa,

bir uzmandan destek almak en iyisi olacaktır.

Bu süre zarfında bebeğinizi teşvik etmek için:
1. Onunla konuş: Gün içerisinde sık sık bebeğinle nazikçe konuş.
2. Ses çıkarma oyunları: Bebeğin karşında oturup "ooo", "ahh" gibi sesler çıkararak onun tekrarlamasını sağla.
3. Kitap okuma: İllüstrasyonlu kitapları okurken farklı tonlarda ve vurgularla oku.
4. Şarkı söyleme: Bebeğin sevdiği şarkıları sesli ve müzik eşliğinde söyle.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Seda Ş.

15 Temmuz 2026 22:32
Ebru
Ama çığlık mırıldanma hiçbir şey yok yani hiç sesini duymuyorum çok endişeleniyorum sizin de mi hiçbiri yoktu çok bu kadar sessiz miydi
Evet dediğiniz gibi hiç bir şekilde sesi çıkmazdı sesli bile gülmezdi sessiz gülerdi ama sonradan başladı sesi çıkmaya 10 aylıkken
E

Ebru ..

Premium Üye
15 Temmuz 2026 22:40
Seda Şimşek
Evet dediğiniz gibi hiç bir şekilde sesi çıkmazdı sesli bile gülmezdi sessiz gülerdi ama sonradan başladı sesi çıkmaya 10 aylıkken
İnşallah Seda hanım çok endişeliyim doktora götürsem mi diye o hastalık beni çok korkutuyor sizde babaıldama yok diye konu açmışsınız o yazıdan sonra mı çıktı ses
S

Seda Ş.

15 Temmuz 2026 23:31
Evet 11 aylıkken babıldamaya başladı 10 aylıkken sesi çığlığı artmaya başladı sessizlik belki bebeğin kişiliğiyle alakalıdır
E

Ebru ..

Premium Üye
15 Temmuz 2026 23:57
Seda Şimşek
Evet 11 aylıkken babıldamaya başladı 10 aylıkken sesi çığlığı artmaya başladı sessizlik belki bebeğin kişiliğiyle alakalıdır
Umarım
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir