Babıldama

179 görüntüleme
E

Elif E.

31 Temmuz 2025 19:52
8 aylık bebeğim bababa gibi yapmıyor ancak kendince konuşur gibi ses çıkarıyor. İsmine tepki veriyor göz teması var sosyal gülümsemesi var tüm bebekler babıldama yapmalı mı yoksa kendince çıkardığı sesler yeterli mi?
S

Sena T.

31 Temmuz 2025 19:54
9. Aya Kadar bekleniyor babildama. 1 yaşına kadar baba meme dede gibi 2 ,3 kelime söylenmesi bekleniyor . Ama babildama kavrami her bebekte zorunlumu fikrim yok
D

Derya T.

1 Ağustos 2025 22:00
Benim bebeğimde 9 aylık . Bugün kontrolde doktorumuz yapmaya başlaması gerekiyor dedi ve aşırı gerildim . Çığlık atma kendince ses çıkarma var ama babıldama yok :(
E

Esra A.

2 Ağustos 2025 07:13
9.5 aylığız takipli doktorum babıldama dediğimiz şey sessiz harfleri çıkarması aslında dedi diğer doktorlar sizin dediğiniz gibi babababa şeklinde çıkarmasını bekliyo ama o benim bildiğim ritmik ses takibi benimde oğlum 9.5 aylık ritmik yapmıyo bende bekliyodum yapmasını ama şimdi kendince baba mama ve dede gibi seyleri kendince çıkarmaya basladı çoğunlukla yapmıyo ama anlamlı çıkarmaya basladı bence ritmik ses tekrarı zorunlu değil çevremde cok anne var babıldamadan konustu benim cocugum diyen sürekli cocugunuza bişeyler anlatın baba diyerek babayı gösterin bu tarz şeyler emin olun yabas yavas gelecek hepsi
E

Elif E.

2 Ağustos 2025 11:02
Sürekli kitap okuyoruz şarkı söylüyoruz dediğim gibi kendince konuşuyor ses çıkarır çığlık atar dediğiniz gibi ritmik bababa dışında herşeyi yapıyor ama yapmalı şeklindeki yorumlar geriyor beni
E

Esra A.

2 Ağustos 2025 18:33
Bizde senin gibiyiz gün içerisinde o kadar çok konusuyoruzki 30 milyon kelime diye bi kitap var cocuklarla iletişim dil gelişimi için çok yararlı bi kitap anne baba olarak okumanzıı tavsiye ederim, dediğim gibi benim oğlumdada ritmik ses yok ama surda yorumlarda bile bi kaç kişi bizdede yok siye yazmıs zannetmiyorum tğm bebişlerimizde problem olsun konuşamasın bence zamanları var onları bekleyelim benim bildipim babıldama dahil 12. Aya kadar bekleyin diyolar hatta alıcı dili iyise 14. Aya kadar takip edin diyolar içini ferah tut bi sorun yoktur
E

Elif E.

3 Ağustos 2025 21:18
Bende bir sorun olduğunu düşünmüyorum ama olmalı yapmalı şeklindeki yaklaşımlar geriyor insanı haliyle zamanı geldiğinde yapacaklardır
S

Semra

8 Ağustos 2025 21:50
Ben bir uzman değilim tabiki ama yeğenim üzerinde yola çikarak bir yanit yazmak istedim. Yeğenim şimdi 3 yaşinda. 1 yaşina kadar hiç babildama yoktu yani tek bi harf bile çikartmadi. Ben o sürede detaylı bir şekilde gözlemlemiştim niye yapmıyor diye. 1 yaşindan sonra konuşmayı başladi ve durmadi. Şu anda baksan yetişkin gibi konuşuyor, biz onunla rahatla sohbet ederiz. Bilmiyorum babildama olmasi gerekir diyorlar ama olmayan da var ve gayet sağlıklı büyüyorlar.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir