B12 Yüksekliği

68 görüntüleme
M

Mervenur K.

5 Ağustos 2025 22:33
Merhaba hocam bebeğim 6 aylık kız bebek son kan tahlillerinde b12 mizin çok yüksek olduğunu söyledi doktorumuz. 1079ng/L. Bebeğim sadece mama ile besleniyor mama b12 aşırı yükseltir mi bundan şüphelendiler çünkü ek gıdaya şuan tam olarak başlamadık. Duyduğumuzdan beri çok endişelendik lütfen bizi aydınlatır mısınız. Şimdiden teşekkürler
E

Elif S.

5 Ağustos 2025 22:52
b12 fazlası idrardan atılan bir vitamin, bence endişelenmeyin 🙏
M

Mervenur K.

6 Ağustos 2025 03:00
Eğer bir sonraki ay tahlil yaptığımızda düşüş olmazsa hematoloji onkoloji bölümüne yönlendireceğini söyledi çocuk doktorumuzVe neden yükseldiğini bulamadıkları için endişeliyim açıkçası internette de bununla ilgili tuhaf şeyler okudum.
E

Elif S.

6 Ağustos 2025 07:42
yani şöyle bunu ailelere ilk vizitte genelde söylemiyoruz diye hatırlıyorum pediatri stajından. çünkü kan verdiyseniz diğer değerler de bakılmıştır, onlar normal geldiğine göre b12 yüksekliğini genellikle başka şeylere bağlıyoruz, söyledğiniz gibi mama vs, veya annenin b12 kullanması gibi. bazen açıklanamayan b12 yüksekliğinde myeloproliferatif hastalık araştırılıyordu ama o çok sık gördüğümüz bir şey değildi diye hatırlıyorum, öyle bir sorun çıkmayacağını düşünüyorum/umuyorum,, güzel düşünelim 🙏
M

Mervenur K.

6 Ağustos 2025 08:13
Diğer kan değerlerimizle ilgili doktorumuzun değerlendirmesinde, D ve demirimiz de yüksek ama b12 kadar değil. Buna dayanarak kullandığımız d vitamini ve demir damlasını bırakmamızı söyledi. Umarım sadece mama yapıyordur bunu 🙏🏻
E

Elif S.

6 Ağustos 2025 10:17
hemogramdan hiç bahsetmemiş misal, o yüzden korkmadım ben🙏 her şey yolunda gider inşallah
M

Mervenur K.

6 Ağustos 2025 11:12
Teşekkür ederim inşallah 🙏🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir