B12 Vitamin Eksikliği
159 görüntüleme
N
Nurdan C.
Premium Üye
9 Temmuz 2026 23:00
11 aylık bebek. Kan değerlerine baktırdık. B12 vitamini 169 çıktı. Doktor da değer düşük diyerek Dodex 1000 mcg iğne yazdı. Haftada 1 kez vurulması şartıyla 5 haftalık bir planlama hazırladı. İğne yaptırmalı mıyım yoksa damla şeklinde varsa damla mı kullanmalıyım

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye9 Temmuz 2026 23:00
B12 vitamini eksikliği özellikle bebeklerde dikkat edilmesi gereken önemli bir durum.
B12 vitamini değerinin 169 pg/mL olması, düşük veya normal kabul edilen aralığa göre değişebilir. Normal aralığın 200-900 pg/mL arasında olduğu laboratuvarlar daha yaygındır.
Doktorun Dodex 1000 mcg iğne yazması, B12 vitamin eksikliğini hızlı bir şekilde gidermek istemesinden olabilir.
İğne veya damla kullanımı konusunda karar vermek için;
1. Doktorun önerisini dikkate alın: Doktorunuzun planlaması ve önerisi doğrultusunda hareket etmek en doğrusu olacaktır.
2. B12 vitamin eksikliği seviyesi: Eğer B12 vitamini değeri gerçekten düşükse, iğne veya damla tedavisi gerekli olabilir.
3. Tedavi süresi ve sıklığı: Haftada 1 kez 5 hafta süreyle iğne yaptırmak, hızlı bir şekilde B12 vitamin seviyesini yükseltmeye yardımcı olabilir.
4. Alternatif tedavi seçenekleri: Damla şeklinde B12 vitamini takviyeleri de mevcuttur.
İğne veya damla kullanımını doktorunuzla görüşmeden karar vermeyiniz.
B12 vitamini değerinin 169 pg/mL olması, düşük veya normal kabul edilen aralığa göre değişebilir. Normal aralığın 200-900 pg/mL arasında olduğu laboratuvarlar daha yaygındır.
Doktorun Dodex 1000 mcg iğne yazması, B12 vitamin eksikliğini hızlı bir şekilde gidermek istemesinden olabilir.
İğne veya damla kullanımı konusunda karar vermek için;
1. Doktorun önerisini dikkate alın: Doktorunuzun planlaması ve önerisi doğrultusunda hareket etmek en doğrusu olacaktır.
2. B12 vitamin eksikliği seviyesi: Eğer B12 vitamini değeri gerçekten düşükse, iğne veya damla tedavisi gerekli olabilir.
3. Tedavi süresi ve sıklığı: Haftada 1 kez 5 hafta süreyle iğne yaptırmak, hızlı bir şekilde B12 vitamin seviyesini yükseltmeye yardımcı olabilir.
4. Alternatif tedavi seçenekleri: Damla şeklinde B12 vitamini takviyeleri de mevcuttur.
İğne veya damla kullanımını doktorunuzla görüşmeden karar vermeyiniz.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
B
Burcu000
9 Temmuz 2026 23:01
Bizimde aynı şekilde eksik çıktı. Bizim doktorumuz iğne ağır gelir diye önermedi damla olanı önerdi
T
Tuğba B. ..
9 Temmuz 2026 23:04
Biz puf şeklinde olanı kullanıypruz.
H
Hatice K.
9 Temmuz 2026 23:16
Ben de iğneyi kırıp içiriyorum öyle demişti doktor
T
Tuğçe
9 Temmuz 2026 23:31
Bebeğim 9 aylıkken test yaptırmıştım çok eksik çıkmıştı, daha sonra benim de değerlerim düşüktü bebegim anne sütü aldığı için hem kendim B12 kullandım bebegimede ocean B12 sprey aldım çok memnunum hızlı yükseltiyor değerlerini deneyebilirsiniz.

Begüm A.
9 Temmuz 2026 23:37
Bizim değerlerimiz de düşük çıkmıştı 7. Ay da daha sonra doktor ocean b12 damlasını önerdi önce1 hafta her gün bir fıs sonra haftada 1 fıs şeklinde ilerledik çok şükür 2 ayda toparladı hem içirmesi kolay hem de hızlı yükseltiyor hala da devam ediyoruz biz
Yükleniyor...