B12 Eksikliği
306 görüntüleme
Ş
Şule Ş.
Premium Üye
8 Ağustos 2026 10:12
Bebeğim 9aylık ve kan testinde b12 değeri 182 çıktı doktor ampül verdi haftada 2 gün yarısını ben yarısını bebeğim kullanacak.Ciddi bir problem mi ya kafama taktım

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye8 Ağustos 2026 10:12
B12 Eksikliği ve Tedavisi
B12 vitamini, bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için önemli bir nutrientdir. Bebeğinizin kan testinde B12 değeri 182 çıktıysa, doktorunuz muhtemelen B12 eksikliği teşhisi koydu ve ampül tedavisi önerdi.
B12 Eksikliğinin Belirtileri
B12 eksikliği, bebeklerde çeşitli belirtilere neden olabilir. Bunlar arasında:
Gelişme geriliği
İştahsızlık
Huzursuzluk
Ağlama
* Kas zayıflığı
Tedavi ve Öneriler
Doktorunuzun önerdiği ampül tedavisi, B12 eksikliğini gidermek için etkili bir yöntemdir. Haftada 2 gün, yarım ampül kullanmanız ve bebeğinizin geri kalan yarısını kullanması tavsiye edildiği için, şu adımları takip edebilirsiniz:
1. Ampül tedavisini düzenli olarak yapın.
2. Bebeğinizin gelişimini izleyin ve doktorunuzla görüşmeye devam edin.
3. B12 vitamini içeren besinleri bebeğinizin diyetine ekleyin (örneğin, süt, peynir, yumurta).
4. Kontrol muayeneleri için doktorunuzun önerdiği tarihlere uyun.
Kafanızı Takmayın
B12 eksikliği, doğru tedavi ile kolayca giderilebilen bir sorundur. Doktorunuzun tavsiyelerine uyun ve bebeğinizin sağlığı için gerekenleri yapın. Eğer herhangi bir endişeniz varsa, doktorunuzla görüşmekten çekinmeyin.
B12 vitamini, bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için önemli bir nutrientdir. Bebeğinizin kan testinde B12 değeri 182 çıktıysa, doktorunuz muhtemelen B12 eksikliği teşhisi koydu ve ampül tedavisi önerdi.
B12 Eksikliğinin Belirtileri
B12 eksikliği, bebeklerde çeşitli belirtilere neden olabilir. Bunlar arasında:
Gelişme geriliği
İştahsızlık
Huzursuzluk
Ağlama
* Kas zayıflığı
Tedavi ve Öneriler
Doktorunuzun önerdiği ampül tedavisi, B12 eksikliğini gidermek için etkili bir yöntemdir. Haftada 2 gün, yarım ampül kullanmanız ve bebeğinizin geri kalan yarısını kullanması tavsiye edildiği için, şu adımları takip edebilirsiniz:
1. Ampül tedavisini düzenli olarak yapın.
2. Bebeğinizin gelişimini izleyin ve doktorunuzla görüşmeye devam edin.
3. B12 vitamini içeren besinleri bebeğinizin diyetine ekleyin (örneğin, süt, peynir, yumurta).
4. Kontrol muayeneleri için doktorunuzun önerdiği tarihlere uyun.
Kafanızı Takmayın
B12 eksikliği, doğru tedavi ile kolayca giderilebilen bir sorundur. Doktorunuzun tavsiyelerine uyun ve bebeğinizin sağlığı için gerekenleri yapın. Eğer herhangi bir endişeniz varsa, doktorunuzla görüşmekten çekinmeyin.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Ş
Şule Ş.
Premium Üye
8 Ağustos 2026 10:13
Gelişimsel bir gerilik hissetmedim ama iştahsız
H
Halime A.
8 Ağustos 2026 10:18
Ampul dediğiniz iğne mi benimde bebeğimin B12 si daha düşüktü iğne yerine OCEAN B12 damlası var onu kullandık düzeldi
Ş
Şule Ş.
Premium Üye
8 Ağustos 2026 10:26
Ampul dediğiniz iğne mi benimde bebeğimin B12 si daha düşüktü iğne yerine OCEAN B12 damlası var onu kullandık düzeldi
B
Burcu000
8 Ağustos 2026 11:55
İğnenin ampülünü kırıp içirin siz de öyle için dedi
Ş
Şule Ş.
Premium Üye
8 Ağustos 2026 12:03
Bizimde aynı şekilde eksik çıktı bize hc12damla verdi
D
Derya ş.
8 Ağustos 2026 12:03
Bizde de eksikti aynı şekilde ampul kullanıyoruz yarısını oğlum yarısını ben içiyorum bende hic olmadığı için gecmemiş oğluma da
Ş
Şule Ş.
Premium Üye
8 Ağustos 2026 12:04
Bizde de eksikti aynı şekilde ampul kullanıyoruz yarısını oğlum yarısını ben içiyorum bende hic olmadığı için gecmemiş oğluma da
B
Burcu000
8 Ağustos 2026 12:06
Bi sıkıntı yaşamış mıydnız eksikliğinde peki
İştah hepsi iyiydi [9.ay](9.ay) kontrolde çıktı öyle başladık
D
Derya ş.
8 Ağustos 2026 12:06
Hayır hic hissetmedim hersey yolunda. ilacı düzenli kullanmak gerekiyor değer yükselecektir
Yükleniyor...