Az Kilo Alımı Mama Kullanımı

267 görüntüleme
Z

Zeliha

Premium Üye
10 Temmuz 2026 23:06
Bebeğim 3,5 aylık erkek bebek 3150gr doğmuştu şuan 5250 gr boyu 60 cm doktor çok az kilo almış hemen mama başla çok zayıf bu bebek dedi sizce dediği gibi mama vereyim mi emmeyi seviyor mama verirsem memeyi reddeder mi emmesine rağmen neden kilo almıyordur aç kalsa ağlamaz mıydı
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
10 Temmuz 2026 23:09
Bebeğinizin Kilo ve Boyu Hakkında

Bebeğiniz 3,5 aylıkken 5250 gr ve 60 cm boyundaymış. Doğum ağırlığı 3150 gr'di. Bu verilere göre, bebeğiniz son 3,5 ayda yaklaşık 2100 gr kilo almış demektir. Bu da aylık ortalama 600 gr kilo alımı anlamına gelir.

Doktorunuzun Önerisi Hakkında

Doktorunuz bebeğinizin az kilo almasından endişe duyuyor ve mama kullanımını öneriyor. Ancak bu kararı vermeden önce bazı faktörleri göz önünde bulundurmanız gerekir.

Mama Kullanmaya Başlamadan Önce Düşünülmesi Gerekenler

1. Anne sütü: Bebeğiniz emmeyi seviyor ve anne sütü en iyi besin kaynağıdır. Mama kullanmaya başlamadan önce, anne sütüne devam etmenin önemini doktorunuzla konuşun.
2. Kilo alımı: Bebeğinizin kilo alımı doktorunuzun belirttiği gibi düşük olabilir, ancak bu durumun nedenini araştırmak önemlidir.
3. Mama kullanımı: Mama kullanmaya başlamadan önce, bebeğinizin hazır olup olmadığını değerlendirin. Genellikle 6. aydan sonra ek gıdaya başlanır, ancak doktorunuzun tavsiyesi önemlidir.
4. Emzirmeye devam: Mama kullanmaya başlarsanız, emzirmeye devam etmek önemlidir. Bebeğiniz meme ile mama arasında seçim yapabilir, bu nedenle emzirmeyi bırakmayın.

Sonuç

Mama kullanımına başlamadan önce doktorunuzla uzun uzun konuşun ve bebeğinizin özel durumunu değerlendirin.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Ece ..

10 Temmuz 2026 23:29
Yerinizde olsam hazır sütünüz varken ve bebeğinizde emiyorken hemen mamaya başlamazdım, emerken göğüslerinizin tam boşalıyor mu bebiş belki arka süt olan yağlı kısmı tam içmediğinden kilo alımı azdır. Bir de gece emzirmeleri kilo alımı konusunda etkili oluyor.
Esma

Esma

Premium Üye
10 Temmuz 2026 23:51
eds sistemi ile verin bence mamayı. biberon kullanmayın. zor oluyor ama meme reddi olmasın. bir de sütünüzü yağlandırmak için takviye başlayabilirsiniz. avokado çok yağlandırıyor🙏🏻 chia tohumu da yardımcı olur. ravlanın lohusa yağını da kullanabilirsiniz. şifa olsun inşallah.

eds sistemine netten bakabilirsiniz. ben öyle yaptım kataterle verdim mamayı iki ay
H

Hatice A.

11 Temmuz 2026 00:37
Esma
eds sistemi ile verin bence mamayı. biberon kullanmayın. zor oluyor ama meme reddi olmasın. bir de sütünüzü yağlandırmak için takviye başlayabilirsiniz. avokado çok yağlandırıyor🙏🏻 chia tohumu da yardımcı olur. ravlanın lohusa yağını da kullanabilirsiniz. şifa olsun inşallah.

eds sistemine netten bakabilirsiniz. ben öyle yaptım kataterle verdim mamayı iki ay
Bebeğiniz doymasa bunu anlardınız (açken çok ağlıyor erkek bebekler)

Sütünüzü yağlandıracak şekilde beslenmeyi deneyin. Gerekirse bir başka doktora da danışın. İlla mama takviyesi gerekiyorsa @esma hanımın dediği gibi eds ile verin
Z

Zeliha

Premium Üye
11 Temmuz 2026 04:13
Ece
Yerinizde olsam hazır sütünüz varken ve bebeğinizde emiyorken hemen mamaya başlamazdım, emerken göğüslerinizin tam boşalıyor mu bebiş belki arka süt olan yağlı kısmı tam içmediğinden kilo alımı azdır. Bir de gece emzirmeleri kilo alımı konusunda etkili oluyor.
Aslında tam boşaltamıyor bazen uykusu geliyor memeye gelince
Z

Zeliha

Premium Üye
11 Temmuz 2026 04:16
Hatice A🦋
Bebeğiniz doymasa bunu anlardınız (açken çok ağlıyor erkek bebekler)

Sütünüzü yağlandıracak şekilde beslenmeyi deneyin. Gerekirse bir başka doktora da danışın. İlla mama takviyesi gerekiyorsa @esma hanımın dediği gibi eds ile verin
Yani Bencede çünkü emiyor emiyor fazla gelince çıkarıyor bile ama kilo alım hızı çok yavaş bu sistemle gece yatarken vereyim sadece birde ne kadar verirseniz o kadar içmek istiyor denemek için 2 memeyide emdikten sonra 120 ml sağılmış sütü verdim hepsini içmek istedi daha son yuduma gelir gelmez bir kustu asla bilmiyor ne içtiğini
Z

Zeliha

Premium Üye
11 Temmuz 2026 04:17
Esma

Amin inşallah bu dediklerinizi günlük tüketmeye çalışayım. Kilo alımını hızlandırdı mı sizde mama
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
11 Temmuz 2026 06:27
Zeliha
Yani Bencede çünkü emiyor emiyor fazla gelince çıkarıyor bile ama kilo alım hızı çok yavaş bu sistemle gece yatarken vereyim sadece birde ne kadar verirseniz o kadar içmek istiyor denemek için 2 memeyide emdikten sonra 120 ml sağılmış sütü verdim hepsini içmek istedi daha son yuduma gelir gelmez bir kustu asla bilmiyor ne içtiğini
Merhaba, benim bebeğimde reflü var 2. Ay kilo alımı çok azdı 120 gr kusuyor diye sık ve az besledik ancak doktor kussa dahi istediği kadar verin dedi elbet midesinde kalacaktır dedi o günden sonra kussa dahi istediği kadar besledik ve kilo alımı gerçekten normalde döndü ancak o aradaki farkı kapatamadık siz kussada verin bebişe. Benim bebeğim hiç emmedi mama içiyor sütünüzü arttırmak için doğal yollardan arttırın derim.
Esma

Esma

Premium Üye
11 Temmuz 2026 11:12
Zeliha
Amin inşallah bu dediklerinizi günlük tüketmeye çalışayım. Kilo alımını hızlandırdı mı sizde mama
kilo alımı bebekten bebeğe göre çok değişen bir şey bizim başta sarılık vardı benim sütüm gelmiyodu o süreçte destek oldu
Esma

Esma

Premium Üye
11 Temmuz 2026 11:13
Esma
kilo alımı bebekten bebeğe göre çok değişen bir şey bizim başta sarılık vardı benim sütüm gelmiyodu o süreçte destek oldu
ama bazı bebekler hızlı kilo alır bazıları yavaş alır bazısına bazı mama yaramaz bazı bebeğe anne sütü de yaramaz bazısı da anne sütüyle bile mama almış gibi şişer :) Rabbim tüm yavrularımıza şifa versin
Z

Zeliha

Premium Üye
11 Temmuz 2026 11:55
Esma
ama bazı bebekler hızlı kilo alır bazıları yavaş alır bazısına bazı mama yaramaz bazı bebeğe anne sütü de yaramaz bazısı da anne sütüyle bile mama almış gibi şişer :) Rabbim tüm yavrularımıza şifa versin
Amin bizimkide uzamış sarılıktı çok yavaş ilerliyor bakalım
E

Ece ..

11 Temmuz 2026 23:54
Zeliha
Böyle durumlarda isterseniz bir sonraki emzirmenizde yeni memeden başlamak yerine bir önceki memeden devam edin
Z

Zeliha

Premium Üye
12 Temmuz 2026 00:35
Ece
Böyle durumlarda isterseniz bir sonraki emzirmenizde yeni memeden başlamak yerine bir önceki memeden devam edin
Bu geceden sonra öyle yapalım tavsiyeniz için teşekkürler
D

Duygu A.

12 Temmuz 2026 02:17
Zeliha
Aslinda konu tam da bu, sanki bir sekilde arka sütü verebilseniz hiç bir sorun kalmayacak. Uyku öncesi emzirmeyi daha erkene çekebilirsiniz belki? Ya da emzirmeyi uyandıktan sonra yapmalısınız. Hic bir sekilde uyutmadan emzirmeyi başaramazsıniz en kotu bebeginiz uyudugu gibi kalan kısmı sağıp onu sonra bir sekilde vermelisiniz ama teknik olarak 3.5 aylik bir bebek uyku öncesi bile bir memeyi tamamen bosaltabilmeli. Ben zamanında cok sağım yapmış biri olarak sağım isine girmemenizi de ayrıca tavsiye ederim. Ben olsam uyandığında emzirmeye gecip bir memeyi tamamen boşaltmadan diğerine geçmezdim. Zaten memede uyuma alışkanlığını oturtmamak da gelecekte uyku düzeni icin yardımcı olacaktir.
Z

Zeliha

Premium Üye
12 Temmuz 2026 16:16
Duygu Akdağ
Aslinda konu tam da bu, sanki bir sekilde arka sütü verebilseniz hiç bir sorun kalmayacak. Uyku öncesi emzirmeyi daha erkene çekebilirsiniz belki? Ya da emzirmeyi uyandıktan sonra yapmalısınız. Hic bir sekilde uyutmadan emzirmeyi başaramazsıniz en kotu bebeginiz uyudugu gibi kalan kısmı sağıp onu sonra bir sekilde vermelisiniz ama teknik olarak 3.5 aylik bir bebek uyku öncesi bile bir memeyi tamamen bosaltabilmeli. Ben zamanında cok sağım yapmış biri olarak sağım isine girmemenizi de ayrıca tavsiye ederim. Ben olsam uyandığında emzirmeye gecip bir memeyi tamamen boşaltmadan diğerine geçmezdim. Zaten memede uyuma alışkanlığını oturtmamak da gelecekte uyku düzeni icin yardımcı olacaktir.
Sağım yapınca veriyorum o kolayına geliyor tek memeyi emiyor sonlara doğru süt azalınca memeden ayrılıp ağlıyor diğer memeye geçiyor tekrar emmek istiyor sürekli süt sağmaktan çok yoruldum süt kaşığıyla veriyorum onu severek içiyor dediğiniz gibi yapayım bakalım uyandırıp aynı memeyi teklif edeyim iyice emene kadar uğraşalım
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir