Az Emme Problemine Çözüm
141 görüntüleme
C
Cansu A.
2 Aralık 2025 00:44
Doğum kilosu 2750gr şuanda 4 aylık ve 5100gram. 3.ay da +300gr ve 4.ay da +400gram aldı. Doktor düşük olduğunu söyledi ve mama başlayalım dedi. Dogum boyu 48cm, şuanda 60cm. Kızım mamayı kabul etmedi. Bunun üzerine kızımın az emdiğini ve bundan dolayı sütümün azaldığını farkettim. Suanda her emzirme sonrası sağım yapıyorum. Buzlukta önceden sağdığım sütler var, o sütler ile emzirme sonrası 30 ml kadar şırınga ile besleme yapıyorum. Zamanla 40ml-50ml şeklinde arttıracağım. Acaba doğru mu yapıyorum? Dolapta sütüm varken neden mama vereyim ki? Bu şekilde kızımın mide kapasitesini arttırıp kilo almasını sağlamaya çalışıyorum.
N
Nagihan
2 Aralık 2025 02:33
En mantıklı olanı yapıyorsunuz bence doktor değilim ama anne sütü varken vermek daha mantıklı geliyor bana. Bebek uyuduktan sonra alıp yeniden emzirmeyi denediniz mi uyku arasında daha iyi emebiliyor bazı bebekler ben bi süre öyle yapmıştım meme reddi yaşadığımızda önce uyuttum daha sonra emzirdim o zaman daha iştahla emdi.
H
Hatice N. G. ..
2 Aralık 2025 04:32
Benim bebeğim de 3 aylık doğum kilosu 2850 en son tartıldığımızda 5 kiloydu şu an biz de aynı problemi yaşıyoruz inanılmaz biraz sancısı olduğu için emmiyor emmediği için de kilo artışı düzenle gitmiyor ben de geceleri genellikle ruh halindeyken biberonla takviye veriyorum anne sütüyle sadece gece yatmadan sahur yapıyorum gündüz mütemadiyen göğüste emmesini sağlıyorum çok sancılı bir süreç olabiliyor Allah kolaylık versin 😊
G
Gökçin N.
2 Aralık 2025 05:42
Çok doğru yapıyorsunuz,ben de öyle yaptım. Benim buzlukta sütüm yoktu amabebek her emdiğinde sonrasında sağdım. Hala akşam uyuduktan sonra sağıp ertesi gün veriyorum. Mama yerine süt her zaman daha iyidir. Tabi mama da kötü birşey değil.Süt olmadığı yerde devreye girebilir.

Özdemir
2 Aralık 2025 06:21
Ben de aynı şeyi yaşadım fakat benim bebeğimin çenesi çok kuvvetli değildi çok ememiyordu sağım yapıp başta şırıngayla sonra biberonla besledim ama 2. Aydan sonra kendi bıraktı biberonu çünkü artık memeden emebildiği için doyuyordu. Sizde dikkatimi çeken bebeğinizin 4 aylık olması bebeğiniz neden az emiyor memede mi durmak istemiyor çünkü 4 aylık bebeğin emme gücü baya iyi olması gerekiyor. Az kilo alıyorsa ve emmesinde sorun yoksa sütünüz az olabilir mi acaba yoksa dediğim gibi bebeğiniz emmiyor mu memeden
C
Cansu A.
2 Aralık 2025 13:53
Şuanda az emdiği için sütümünde eskiye göre az olduğunun farkındayım. Emme sonrası sağım yaparak arttırmaya çalışıyorum. Kızım tek memeyi 5-6dk emiyor ikinci memeye geçmeyi kabul dahi etmiyor hemen öğürüyor. Yani sütümün az olmasından sebep olduğunu düşünmedim. Kendi az emiyor sanırım iştahsız. Doktor mama verelim dediği gün, mamayı kabul etmeyince, gece uyurken verdim yalnız 30ml emdi.mide kapasitesi mi küçük anlamadım