Az Emme
184 görüntüleme
N
Nilay D.
6 Haziran 2026 22:29
5 günlük bebeğim çok az sütum geldiği için doymuyor mamayı kaşıkla vermemizi önerdi doktor onada sinirleniyor ve ağlama krizine giriyor morariyor. Tam beslenemedigi için hala idrarında pembemsi renk kan gibi bir şey oluyir doktor normal diyor ama günlerdir çok endişeliyim

Göktenur B.
6 Haziran 2026 23:03
Çok geçmiş olsun öncelikle evet belki biberon meme reddi yapabilir ama önceliğiniz bebeğiniz olsun önce biraz emzirip arkasına biberon verin en kötü sütünüz çoğalirsa onu bile sağın verin oğlum ilk doğduğunda yaklaşık 8 gün boyunca emziremedim yoğun bakımda kaldığı için günlerce süt sağdim hastaneden çıktıktan sonra emzirmek o kadar zor geldiki acaba çocuk doyuyoymu ne kadar süt içiyor bilmediğim için 1.5 ay sütümü sağıp verdim biberonla arada emzirdim tabikide buna rağmen biberon reddi yaşamadım sütünüz çoğalar öncelikle bol su tüketin dinlenebildiğiniz kadar dinlenin sağım yapın sütünüzü çoğaltabilir iki çocuk annesi olarak sizi çok iyi anlıyorum herşeyden önce bebeğinizin sağlığı beslenmesi şuan çok önemli kilo alımı en fazla ilk 3 ayda oluyor sağlıkla büyütün bebeğinizi her çocuk emek zorunda değil anne sütüde almayabilir kendinizi bunun için üzmeyin üzüntü herşeyi etkiliyor
N
Nilay D.
6 Haziran 2026 23:11
Bu söyledikleriniz içimi çok rahatlattı söylediklerinizi dikkate alacağım çok teşekkür ederim 🙏
Z
Zeynep N. İ.
6 Haziran 2026 23:17
Nilay hanım, öncelikle minicik bebeğiniz zaten midesi ne kadar olabilir? En geç 2 saatte bir olması şartıyla ben sadece emzirmenizi tavsiye ederim, aç olduğunu düşünüyorsanız saat başı bile emzirebilirsiniz. Zorlanacağınız zamanlar olacak eminim ama sabredin geçiyor. Emzirdikçe sizin de sütünüz artacak lütfen stres yapmayın. Bol su tüketin, sütün %85'ini o oluşturuyor göz ardı etmeyin. Mamayı bazı doktorlar çok seviyor nedense ama özel bir durumu yoksa bebeğinizin, daha az mama daha çok emzirme ile devam edin. Her şey rayına oturacak. Kakasındaki o pembelik ya da turunculuk mamadan da olabilir, beslenemediği için değildir. Ama dert edilecek bir durum yok, sindirime alışmaya çalışıyor. Meme reddi de eğer devam ederseniz en erken 3. ay civarı ancak oluşuyor diye biliyorum, bebeğinizin en çok size ihtiyacı var biliyorsunuz.
A
Aslıhan G.
6 Haziran 2026 23:26
Merhabalar endişenizi aynı durumu yaşamış biri olarak çok çok iyi anlıyorum . Öncelikle endişelenmeyi ve stresinizi minimuma indirmeye çalışın lütfen . Sütünüz emzirdirkçe siz rahatladıkça dinlendikçe bol su tükettikçe ve dinlendikçe artacak kendinize alan açın ve zaman tanıyın . Bu süreçte sütünüz az geliyor ise mama takviyesi bile başlayacak olsanız biberon değil eds yöntemini denemenizi tavsiye ederim . Süreç meşakkatli ama ufukta ışık var kendinizi yalnız hissetmeyin hepimiz aynı yollardan geçtik :)
N
Nilay D.
6 Haziran 2026 23:36
Merhabalar endişenizi aynı durumu yaşamış biri olarak çok çok iyi anlıyorum . Öncelikle endişelenmeyi ve stresinizi minimuma indirmeye çalışın lütfen . Sütünüz emzirdirkçe siz rahatladıkça dinlendikçe bol su tükettikçe ve dinlendikçe artacak kendinize alan açın ve zaman tanıyın . Bu süreçte sütünüz az geliyor ise mama takviyesi bile başlayacak olsanız biberon değil eds yöntemini denemenizi tavsiye ederim . Süreç meşakkatli ama ufukta ışık var kendinizi yalnız hissetmeyin hepimiz aynı yollardan geçtik :)
N
Nilay D.
6 Haziran 2026 23:38
Nilay hanım, öncelikle minicik bebeğiniz zaten midesi ne kadar olabilir? En geç 2 saatte bir olması şartıyla ben sadece emzirmenizi tavsiye ederim, aç olduğunu düşünüyorsanız saat başı bile emzirebilirsiniz. Zorlanacağınız zamanlar olacak eminim ama sabredin geçiyor. Emzirdikçe sizin de sütünüz artacak lütfen stres yapmayın. Bol su tüketin, sütün %85'ini o oluşturuyor göz ardı etmeyin. Mamayı bazı doktorlar çok seviyor nedense ama özel bir durumu yoksa bebeğinizin, daha az mama daha çok emzirme ile devam edin. Her şey rayına oturacak. Kakasındaki o pembelik ya da turunculuk mamadan da olabilir, beslenemediği için değildir. Ama dert edilecek bir durum yok, sindirime alışmaya çalışıyor. Meme reddi de eğer devam ederseniz en erken 3. ay civarı ancak oluşuyor diye biliyorum, bebeğinizin en çok size ihtiyacı var biliyorsunuz.
Ş
Şule ..
7 Haziran 2026 01:04
Nilay hanım bol bol su için tahin yiyin kaşık kaşık bir de pompayla sağım yapmaya çalışın ki sütünüz artsın. Bir de mümkün mertebe dinlenmeye çalışın
N
Nilay D.
7 Haziran 2026 01:06
Teşekkür ederim 🙏
Ş
Şule ..
7 Haziran 2026 01:07
Benim de kızım kaşıkla beslenmeyi kabul etmemişti. Temiz serçe parmağınızı ağzına sokup şırıngayla mamayı sıkabilirsiniz kenardan
Ş
Şule ..
7 Haziran 2026 01:08
Benim de kızım kaşıkla beslenmeyi kabul etmemişti. Temiz serçe parmağınızı ağzına sokup şırıngayla mamayı sıkabilirsiniz kenardan
N
Nilay D.
7 Haziran 2026 01:43
Yükleniyor...