Ayrılık Kaygısı Yok ve Otizm
386 görüntüleme
M
M. K.
24 Ocak 2026 23:30
Bebeğim 8 ay 8 günlük.
Göz teması var (çok iyi)
Sosyal gülümseme
Bir kaç kez tekrarladığım hareketi genelde yapmaya çalışıyor doğru yapamasa da
Desteksiz oturma
Her şekilde dönebiliyor
Alkış baybay var
Babıldama var (5,5 aylıktan beri)
Çevreye ilgisi var
İsmine bazen bakıyor bazen bakmıyor
Yabancılama var
Amaaa..
Ben çalışıyorum. Ben işe giderken annemle ile sürekli ona da çok bağlı, beni görünce mutlu oluyor ama kucağıma gelmek istemiyor bazen, anneme sarılıyor.
Ben işe giderken baybay yaparak beni geçiriyor, arkamdan hiç ağladığını görmedim ya da annemden ayrılırken de ağlamaz bu normal mi?
Ayrılık kavgası yaşamama durumu olabilir mi?
Bu bir otizm belirtisi mi ? (İsmine bazen tepki vermesi ile birlikte)
Göz teması var (çok iyi)
Sosyal gülümseme
Bir kaç kez tekrarladığım hareketi genelde yapmaya çalışıyor doğru yapamasa da
Desteksiz oturma
Her şekilde dönebiliyor
Alkış baybay var
Babıldama var (5,5 aylıktan beri)
Çevreye ilgisi var
İsmine bazen bakıyor bazen bakmıyor
Yabancılama var
Amaaa..
Ben çalışıyorum. Ben işe giderken annemle ile sürekli ona da çok bağlı, beni görünce mutlu oluyor ama kucağıma gelmek istemiyor bazen, anneme sarılıyor.
Ben işe giderken baybay yaparak beni geçiriyor, arkamdan hiç ağladığını görmedim ya da annemden ayrılırken de ağlamaz bu normal mi?
Ayrılık kavgası yaşamama durumu olabilir mi?
Bu bir otizm belirtisi mi ? (İsmine bazen tepki vermesi ile birlikte)
M
M. K.
24 Ocak 2026 23:52
@Mine Duman @Fatma Uygur
Z
Zeynep K.
24 Ocak 2026 23:57
Benim kızımda öyle, odadan odaya gidiyim ağlar mesela ama yanında başkası olunca benim gitmeme bakmaz hiç normal mi bilmiyorum
N
Naile B. P.
26 Ocak 2026 01:40
Ben de burada konu açıp sormuştum. Ayrılık kaygısı yok demiştim ama biraz beklemem gerekiyormuş 11. Ayda koalaydık. Bebeğimizi gözlemlemek ve yumuşak tonlarda sürekli konuşmak temasa halinde olmak önemli diye düşünüyorum
M
M. K.
27 Ocak 2026 21:30
Benim kızımda öyle, odadan odaya gidiyim ağlar mesela ama yanında başkası olunca benim gitmeme bakmaz hiç normal mi bilmiyorum
M
M. K.
27 Ocak 2026 21:30
Ben de burada konu açıp sormuştum. Ayrılık kaygısı yok demiştim ama biraz beklemem gerekiyormuş 11. Ayda koalaydık. Bebeğimizi gözlemlemek ve yumuşak tonlarda sürekli konuşmak temasa halinde olmak önemli diye düşünüyorum
İ
İ.E.
27 Ocak 2026 21:43
Valla annesi ayina gore gayet normal. Ismine isine gelirse bakar gelmezse bakmaz. Biraz daha buyuyunce tepkisi daha net olur. Ayrilik kaygisi kismina da biraz zaman verin ordek gibi pesinizden dolasiyorlar, tuvaletin kapisina pusu kuruyor cikana kadar sesleniyorlar sonra dibinizden ayrilmiyorlar. 18. aya kadar gelgit seklinde bir artar bir azalir ayrilik kaygisi. Ne mutlu ki annanesine de guvenli baglanmis size de. Siz gittiginizde geleceginizi anlamis, yoklugunuzda da onu guvenli bir yere biraktiginizi anlamis muhtemelen. Ilerleyen zamanlarda baska odaya gitseniz aglar. Hemen endise etmeyin biraz zaman verin. Sonra keske hafif atlatsa ayrilik kaygisini diye soyleniyorsunuz, en azindan bende oyle oldu:)
M
M. K.
28 Ocak 2026 15:06
@Merve Kılıç Otizmi düşündüren bir durum olabilir mi?
M
M. K.
28 Ocak 2026 15:07
Valla annesi ayina gore gayet normal. Ismine isine gelirse bakar gelmezse bakmaz. Biraz daha buyuyunce tepkisi daha net olur. Ayrilik kaygisi kismina da biraz zaman verin ordek gibi pesinizden dolasiyorlar, tuvaletin kapisina pusu kuruyor cikana kadar sesleniyorlar sonra dibinizden ayrilmiyorlar. 18. aya kadar gelgit seklinde bir artar bir azalir ayrilik kaygisi. Ne mutlu ki annanesine de guvenli baglanmis size de. Siz gittiginizde geleceginizi anlamis, yoklugunuzda da onu guvenli bir yere biraktiginizi anlamis muhtemelen. Ilerleyen zamanlarda baska odaya gitseniz aglar. Hemen endise etmeyin biraz zaman verin. Sonra keske hafif atlatsa ayrilik kaygisini diye soyleniyorsunuz, en azindan bende oyle oldu:)
M
Melike g.
29 Ocak 2026 21:12
Biz de öyleydik nerdeyse herkese giderdi ağlamazdı asla bize gelmek için ta ki 1 yaşına gelene kadar şimdi de kimseye gitmek istemiyor sürekli beni istiyor endişelenmeyin o dönemler ben de endişeleniyordum
M
M. K.
29 Ocak 2026 21:23
Biz de öyleydik nerdeyse herkese giderdi ağlamazdı asla bize gelmek için ta ki 1 yaşına gelene kadar şimdi de kimseye gitmek istemiyor sürekli beni istiyor endişelenmeyin o dönemler ben de endişeleniyordum
M
Melike g.
29 Ocak 2026 21:26
İsmine tam olarak tepki vermesi yavaş yavaş oldu 8 aylıkken bir şeyle uğraşırken bakmazdı mesela. Taklit varsa korkmayın göz teması falan isme tepki de 8 aylıkken tam oturmuyor her çocuk farklı
M
M. K.
29 Ocak 2026 21:33
İnşallah en kısa zamanda tam olarak bakmaya başlar bizde biraz rahatlarız onu da rahat bırakırız umarım ☺️
M
M. K.
30 Ocak 2026 10:21
@Şenay Üzüm Harite
M
M. K.
30 Ocak 2026 10:23
@Yaren İlayda Korman

Yaren İ. K.
Uzman Klinik Psikolog
30 Ocak 2026 10:24
Aktardığınız bilgiler gayet normal, bebeğiniz ayına uygun ilerliyor. Anlattıklarınızda herhangi bir sorun yok
M
M. K.
30 Ocak 2026 10:26
Aktardığınız bilgiler gayet normal, bebeğiniz ayına uygun ilerliyor. Anlattıklarınızda herhangi bir sorun yok
Heyecanlanınca ellerini sallıyor ilgisini çeken birşey olduğunda

Yaren İ. K.
Uzman Klinik Psikolog
30 Ocak 2026 20:54
İsmine çoğu zaman bakmıyor olması normal mi? Ne zaman endişe etmeliyim ?
Heyecanlanınca sevinince ellerini sallaması tek başına otizm için belirti olmaz.